Data/IT

Sigma

”Man känner att man har ett hem och inte bara är konsult”

2022-06-10

Lästid ca 2 min

Malin Hammarberg och Anthony Labbe i Sigmas ljusa lokaler.

#45

Data/IT

Foto: Julia Sjöberg

Sigma Technology har roller för alla – och nya bolag skapas kontinuerligt för att möta framtiden.

Malin Hammarberg och Anthony Labbé arbetar på konsultföretaget Sigma Technology, men på två olika bolag: Sigma Technology Digital Solutions och Sigma Technology Development.

Malin Hammarberg

Titel: Head of UX and Accessibility på Sigma Technology Digital Solutions AB.

Utbildning: Civilingenjör inom elektroteknik, Chalmers, examen 2005.

Vilket råd skulle du vilja ge till en nyexaminerad? ”Våga testa dig fram, prova olika roller och uppdrag. Se på din karriär som en resa för att lära dig om dig själv. Syftet är att växa som människa, upptäcka vad du är bra på och vad du älskar att göra!”

Anthony Labbé

Titel: Product Owner.

Utbildning: Systems, Control and Mechatronics, Chalmers, examen 2018.

Vilket råd skulle du vilja ge till en nyexaminerad? ”Var med i många sociala aktiviteter med resten av teamet och
företaget i början! Att snabbt komma in i teamet kan underlätta och göra jobbet ännu roligare.”

Berätta om era respektive bolag!

– Jag är på Sigma Technology Digital Solutions och vi utvecklar digitala lösningar, till exempel hemsidor och appar som är tillgängliga även för de som är äldre, har en funktionsvariation eller talar ett annat språk. Just nu är jag konsult för Västra Götalandsregionen – där jag både är tillgänglighetsspecialist, UX:are och projektledare, berättar Malin.
– Sigma Technology Development är konsulter med inriktning mot inbyggda system och mjukvara. Just nu är jag ute som konsult hos Volvo Autonomous Solutions, som tillverkar självkörande transportlösningar med lastbilar och maskiner. Jag jobbar som produktägare, säger Anthony.

Vad är det bästa med Sigma Technology?

– Att man är uppdelad i många olika bolag där man kan påverka och ha flexibilitet samtidigt som man är en del av
en större global organisation. Mitt bolag är nystartat och det är ett otroligt gäng här som utvecklar företaget. Det är roligt och framtiden känns spännande, säger Malin.
– Jag uppskattar transparensen inom bolaget och människorna emellan. Men också att man är inkluderande och gör aktiviteter tillsammans. Det är viktigt i ett konsultbolag, säger Anthony.

”Sigma har de tekniska verktygen att realisera dina karriärmål”

Vad brinner du för?

– Tillgänglighet och inkludering, det är ett spännande framtidsområde. När fler och fler tjänster blir digitaliserade
kan vi inkludera allt fler användare. EU undersöker nu hur vi kan skapa ett mer tillgängligt Europa och det kommer många nya lagar som kräver att teknologin ska stödja detta. Denna strömning rör sig mot den privata sektorn också, till exempel banker, berättar Malin.

Vad gör dig extra stolt som medarbetare på Sigma Technology?

– Förra året fick Sigma utmärkelsen topp tre av alla arbetsgivare. Det är en stor sak – och jag kan förstå varför. Sigma har de tekniska verktygen att realisera dina karriärmål. Man kan gå mer åt ledarhållet, frekvent utforska nya områden men också specialisera sig inom ett område, Sigma har den basen som krävs. Och våra chefer lyssnar, tar in vad man vill göra och agerar på ens ambitioner, säger Anthony.
– Jag är jättestolt över att vi nu är 50/50 kvinnor och män, och att jag får synas och prata på mässor och event om tillgänglighet som jag brinner för. Vårt bolag har gått från noll till 45 personer på knappt ett år. Det är kul att det är många som tror på oss och att vi får vara delaktiga i många spännande projekt. Att vi hittar de där guldkornen som ger mig glädje, säger Malin.

Slutligen, varför ska man söka sig till Sigma Technology?

– Det finns ett hjärta i företaget. Vi har innovativa och spännande projekt och kunder. Och vi har roligt på jobbet! Det är ett bra skäl – det finns glädje i huset, avslutar Malin.

Text: Eva Rydinger

Sigma

Sigma Technology Group är en global leverantör av produktinformation, embedded & software design samt offshoreutveckling. Vi är experter med passion för teknik och information och vi sätter en stolthet i att alltid förbättra våra leveranser. Vår leveransfilosofi är ”Local Drive – Global Strength”, därför har vi kontor på många orter i världen för att vara nära våra kunder. Läs mer: sigmatechnology.com

Dela det här inlägget

Sigma Placeringar

Data/IT

Artiklar du kanske gillar:

Malin Hammarberg, Anthony Labbe Sigma sitter bredvid varandra och ler mot kameran.
Sigma
”Man känner att man har ett hem och inte bara är konsult”
Läs mer
Sigma
”Vi medarbetare får vara med och bygga upp bolagen”
Läs mer
Sigma
”Jag gillar att kunna göra punktinsatser på olika företag”
Läs mer
Lund 190823
Johan Hallberg och Kristina Olsson på Sigma.
Foto: André de Loisted
Sigma
”Vi är entreprenörsdrivna och utvecklar framtidens lösningar”
Läs mer

Din karriär:

Krönika
”Säkerhet lockar i en stormig omvärld”

Hög framtida lön, säker anställning och goda referenser – de topp tre främsta parametrarna för studenter när de väljer arbetsgivare är samma som de senaste åren. Man vill ha trygghet och säkerhet i en stormig omvärld men också veta att man i framtiden ska kunna få en bra inkomst.

Läs mer
Din karriär
Google: ”Konstruktiv missnöjdhet är något vi söker”

År efter år toppar Google listorna bland de mest attraktiva arbetsgivarna världen över, så även i årets studentundersökning.

Läs mer
Din karriär
Mästare på att vända motgång till möjligheter

När äventyraren och föreläsaren Aron Andersson tar sig an nya utmaningar är glädje och passion den främsta drivkraften. Hittills har jakten på glädjeruset tagit honom på skidresa till Sydpolen, med rullstol upp på Kebnekaise och på en 37 kilometer lång simtur över Ålands hav.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer