Data/IT

Sigma

”Vi medarbetare får vara med och bygga upp bolagen”

2021-10-05

Lästid ca 2 min

#45

Data/IT

Foto: Patrik Lundin och Felicia Yllenius

På Sigma Technology är målet att få till den perfekta matchningen mellan konsult och kund.

Familjeägda Sigma Technology består av ledande konsultföretag inom teknik och it med målet att göra kunderna mer konkurrenskraftiga. De har drygt 5 000 medarbetare med kontor i 13 länder och huvudkontor i Malmö. Två av dem som nyanställdes under 2021 är Andreas Vrålstad och Lily Tsui. Båda har delade roller som konsultchef och konsult.
– Sigma Technology satsar mycket just nu och vi som är nya, oavsett roll, får vara med och forma de olika bolagen. Det känns bra att kunna vara med från början och bygga upp något tillsammans med sina kollegor, säger Lily.

Andreas Vrålstad

Titel: Konsultchef och konsult.
Utbildning: Civilingenjör i datateknik, Linköpings universitet, examen 2009.
Har du någon udda favoritapp? ”Jag har en app för att styra min fläkt hemma, det är en favorit.”

Lily Tsui

Titel: Konsultchef och konsult.
Utbildning: Data- och systemvetenskap, Stockholms universitet, examen 2014.
Har du någon udda favoritapp? ”Jag har en som identifierar svampar. Den består av en guide som går igenom alla delar av en svamp och visar förslag på vilken sort det kan vara.”

Vad har överraskat dig som nyanställd?

– Rollen och företaget såldes in väldigt bra så jag har inte upplevt någon direkt överraskning. Det är lyhört och jag har sköna kollegor. Alla verkar vara taggade och tycker att det de håller på med är kul, säger Andreas.

Hur upplever du utvecklingsmöjligheterna?

– Det är enkelt att testa nya roller, uppdrag eller byta arbetsort. Sigma Technology gör allt för att hitta en bra lösning. En av mina kollegor ville börja jobba i Norge, och det löste vi snabbt, säger Andreas.

Varför valde ni Sigma Technology som arbetsgivare?

– Jag blev tillfrågad om jag ville ta rollen som konsultchef och konsult vilket är spännande och ligger i linje med min karriärplan. Att det blev just Sigma Technology är för att bolagets värderingar stämmer överens med mina. Det är viktigt för att jag ska må bra och kunna göra ett bra arbete samt rekrytera de talanger som också passar in i bolaget och som kommer att trivas, säger Lily.
– Värderingarna kändes rätt och planerna framåt med spännande uppdrag lockade mig. Förutom att vara konsultchef så är jag även utvecklare och lösningsarkitekt inom bolaget. Tillsammans har vi lång erfarenhet och kan göra väldigt bra jobb inom modern teknik, säger Andreas.

”Sigma Technology sätter människan och konsulten i fokus.”

Ni nämner båda företagets värderingar som viktiga. Kan ni ge exempel på det?

– Det främsta är att Sigma Technology sätter människan och konsulten i fokus. Det är konsulterna som har expertisen och kunskapen. Då gäller det att hitta rätt uppdrag och se till så att alla mår bra. Vi har även fördelen att Sigma Technology är ett stort bolag med många kunder och varierande uppdrag, säger Lily och fortsätter:
– Entreprenörskapet var också något jag fastnade för. Det är ett öppet klimat och alla kommer till tals. Du kan komma med idéer och de tas vidare.

Berätta om en idé som tagits vidare!

– Just nu jobbar vi bland annat med onboarding, employer branding och att sätta upp nya administrativa processer för rekrytering och hur vi tar hand om våra konsulter. Dessa idéer har jag bollat med min avdelning, och syftar till att ge en bra överblick över vårt arbete, säger Lily.
– Sigma Technology är den bästa arbetsgivaren du kan ha i personlig utveckling. Du får de uppdrag du vill ha och där du vill ha dem. Jag ska precis börja ett nytt uppdrag, det är väldigt öppet och man har fria tyglar, säger Andreas.

Text: Tina Lindström Carlsson

Sigma

Sigma Technology Group är en global leverantör av produktinformation, embedded & software design samt offshoreutveckling. Vi är experter med passion för teknik och information och vi sätter en stolthet i att alltid förbättra våra leveranser. Vår leveransfilosofi är ”Local Drive – Global Strength”, därför har vi kontor på många orter i världen för att vara nära våra kunder. Läs mer: sigmatechnology.com

Dela det här inlägget

Sigma Placeringar

Data/IT

Artiklar du kanske gillar:

Sigma
”På Sigma Technology får du möjlighet att utvecklas”
Läs mer
Malin Hammarberg, Anthony Labbe Sigma sitter bredvid varandra och ler mot kameran.
Sigma
”Man känner att man har ett hem och inte bara är konsult”
Läs mer
Malin Hammarberg och Anthony Labbe i Sigmas ljusa lokaler.
Sigma
”Man känner att man har ett hem och inte bara är konsult”
Läs mer
Sigma
”Jag gillar att kunna göra punktinsatser på olika företag”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Här är trenderna inom rekrytering

Vad letar rekryterarna efter och hur kan du utnyttja det till din fördel för att få drömjobbet? Här är rekryteringsexperten Linus Zackrissons bästa tips.

Läs mer
Din karriär
Delta i Universums undersökning!

Är du en Ledare, en Entreprenör eller en Jägare? Genom Universums karriärtest får du reda på vilken karriärtyp du är och vilka arbetsgivare som passar din profil.

Läs mer
Din karriär
Ditt personliga mission statement

Är det dags att inventera bland dina mål och värderingar? Ett ”personligt mission statement” visar vart du är på väg.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer