2020-06-09

Naturvetare

RISE

”På RISE är det okej att testa saker som kanske går galet”

Text: Elsa Sjögren

Foto: Felicia Yllenius

#4

Naturvetare

Raket loggaRaketer
De arbetsgivare som klättrat minst sex placeringar på listorna sedan förra årets undersökning.

+7

RISE verkar för hållbar tillväxt och här finns medarbetare som ständigt letar efter kreativa lösningar.

När Pernilla Larsdotter Bisting fick möjligheten att jobba med bioanalys på forskningsinstitutet RISE var valet självklart. Hon hade tidigare gjort sitt masterprojekt där och har nu rollen som forskare och projektledare inom bioanalys. Liksom sina kollegor arbetar Pernilla projektbundet och är involverad i allt från läkemedelsprojekt som testar läkemedel på patienter till analyser av narkotika i avloppsvatten.
– Jag tycker om att jobba praktiskt på labb och här får jag både arbeta vid datorn, ha kontakt med kunder och ägna mig åt labbarbete. Det blir en bra balans och jag möter nya utmaningar varje vecka, säger hon.

Namn: Pernilla Larsdotter Bisting.

Titel: Forskare och projektledare bioanalys.
Utbildning: (skola och examensår): Masterexamen i toxikologi, Karolinska institutet, examen 2018.

Vilken är din favoritinnovation?
”Får man välja två innovationer? Antibiotika och vaccin!”

Vad gör RISE unik som arbetsgivare?

– Den breda kompetensen som finns här och att i princip alla man pratar med har ett tankesätt där de hela tiden letar efter lösningar. Alla tänker i banorna om vad som kan förbättras och utvecklas, det är något som genomsyrar företaget. Ett gäng passionerade problemlösare som försöker göra världen lite bättre dag för dag, helt enkelt.

Vilket råd skulle du ge till de som är nya på jobbet?

– Att man får testa nya saker. Vi jobbar med innovation på RISE – och man får göra fel. Här gäller det att hitta nya lösningar. När man väl har kommit på att det är helt okej att testa saker som kanske går galet så blir det mycket roligare. Dessutom finns det många som har jobbat med detta eller liknande ämnen innan – så våga fråga!

Vad finns det för utvecklingsmöjligheter?

– Nu närmar vi oss 3000 medarbetare, alla med olika expertisområden och spridda över Sverige. När olika expertis samverkar i projekten finns det alltid möjlighet att utveckla sin egen kompetens. Det finns mycket kunskap att hämta från sina kollegor.

Berätta om ett tillfälle då du var stolt över din arbetsgivares insats!

– När det kommer till coronavirusets framfart har det startats många initiativ inom RISE där vi brainstormar kring hur vi bl.a. kan stötta sjukvården och företag. Det finns en vilja att hjälpa till och försöka underlätta för samhället, så får vi se vart det leder. På flera områden erbjuder RISE redan olika typer av stöd med anledning av coronaviruset.

RISE

RISE är en internationellt ledande institutskoncern. På RISE står kreativiteten i fokus och du som medarbetare får stor frihet att utforma ditt arbete. Hos oss får du arbeta med framtidens lösningar och bidra till en hållbar utveckling i samhället. Antal medarbetare: 2 800. Medarbetarnas bakgrund: Bland akademiker främst forskarutbildade och civilingenjörer.

Läs mer: www.ri.se

Dela det här inlägget

RISE Placeringar

Civilingenjör

Högskoleingenjör

Naturvetare

Artiklar du kanske gillar:

Lund 200422
Kerstin Eriksson på Rise.
Foto: André de Loisted
RISE
”Här på RISE har vi ett brett utbud av inriktningar”
Läs mer
RISE
”Vi har gått från 300 till cirka 2 700 anställda i Sverige”
Läs mer
RISE
”På RISE är det okej att testa saker som kanske går galet”
Läs mer
Per karlsson inne på Sodexo. Bakom honom syns kuber i papp med FN:s 17 globala mål för hållbar utveckling, bland annat: Zero hunger och No poverty.
Sodexo
”Det är upp till mig att utforma framtiden”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Sök jobb via Instagram

Det blir allt vanligare att söka jobb via sociala medier. Att söka jobb via Instagram ger dig en chans att vara kreativ och nå ut till en stor publik.

Läs mer
Din karriär
Vilka är kanalerna för att få information om en arbetsgivare?

Sociala medier har de senaste åren spelat en allt viktigare roll i svenskarnas jobbsökande och utannonsering av tjänster.

Läs mer
Din karriär
”Samhället kommer gå från hyperglobalt till mer lokalt”

Framtidsforskaren Kjell A Nordström spår en annorlunda arbetsmarknad post-corona.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer