Naturvetare

RISE

”På RISE är det okej att testa saker som kanske går galet”

2021-06-09

Lästid ca 2 min

Foto: Felicia Yllenius

RISE verkar för hållbar tillväxt och här finns medarbetare som ständigt letar efter kreativa lösningar.

När Pernilla Larsdotter Bisting fick möjligheten att jobba med bioanalys på forskningsinstitutet RISE var valet självklart. Hon hade tidigare gjort sitt masterprojekt där och har nu rollen som forskare och projektledare inom bioanalys. Liksom sina kollegor arbetar Pernilla projektbundet och är involverad i allt från läkemedelsprojekt som testar läkemedel på patienter till analyser av narkotika i avloppsvatten.
– Jag tycker om att jobba praktiskt på labb och här får jag både arbeta vid datorn, ha kontakt med kunder och ägna mig åt labbarbete. Det blir en bra balans och jag möter nya utmaningar varje vecka, säger hon.

Namn: Pernilla Larsdotter Bisting.

Titel: Forskare och projektledare bioanalys.
Utbildning: (skola och examensår): Masterexamen i toxikologi, Karolinska institutet, examen 2018.

Vilken är din favoritinnovation?
”Får man välja två innovationer? Antibiotika och vaccin!”

Vad gör RISE unik som arbetsgivare?

– Den breda kompetensen som finns här och att i princip alla man pratar med har ett tankesätt där de hela tiden letar efter lösningar. Alla tänker i banorna om vad som kan förbättras och utvecklas, det är något som genomsyrar företaget. Ett gäng passionerade problemlösare som försöker göra världen lite bättre dag för dag, helt enkelt.

Vilket råd skulle du ge till de som är nya på jobbet?

– Att man får testa nya saker. Vi jobbar med innovation på RISE – och man får göra fel. Här gäller det att hitta nya lösningar. När man väl har kommit på att det är helt okej att testa saker som kanske går galet så blir det mycket roligare. Dessutom finns det många som har jobbat med detta eller liknande ämnen innan – så våga fråga!

Vad finns det för utvecklingsmöjligheter?

– Nu närmar vi oss 3000 medarbetare, alla med olika expertisområden och spridda över Sverige. När olika expertis samverkar i projekten finns det alltid möjlighet att utveckla sin egen kompetens. Det finns mycket kunskap att hämta från sina kollegor.

Berätta om ett tillfälle då du var stolt över din arbetsgivares insats!

– När det kommer till coronavirusets framfart har det startats många initiativ inom RISE där vi brainstormar kring hur vi bl.a. kan stötta sjukvården och företag. Det finns en vilja att hjälpa till och försöka underlätta för samhället, så får vi se vart det leder. På flera områden erbjuder RISE redan olika typer av stöd med anledning av coronaviruset.

Text: Elsa Sjögren

RISE

RISE är en internationellt ledande institutskoncern. På RISE står kreativiteten i fokus och du som medarbetare får stor frihet att utforma ditt arbete. Hos oss får du arbeta med framtidens lösningar och bidra till en hållbar utveckling i samhället. Antal medarbetare: 2 800. Medarbetarnas bakgrund: Bland akademiker främst forskarutbildade och civilingenjörer.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Franz Evegren, Rise
RISE
”Det är enkelt att utmanas och utvecklas på RISE”
Läs mer
Lund 200422
Kerstin Eriksson på Rise.
Foto: André de Loisted
RISE
”Här på RISE har vi ett brett utbud av inriktningar”
Läs mer
RISE
”Vi har gått från 300 till cirka 2 700 anställda i Sverige”
Läs mer
RISE
”På RISE är det okej att testa saker som kanske går galet”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Hållbarhet och hög lön är viktigast för generation Z

Hållbarhet, en tydlig karriärväg och möjlighet till en hög framtida inkomst är bland de viktigaste attributen när unga väljer arbetsgivare.

Läs mer
Din karriär
Här är trenderna inom rekrytering

Vad letar rekryterarna efter och hur kan du utnyttja det till din fördel för att få drömjobbet? Här är rekryteringsexperten Linus Zackrissons bästa tips.

Läs mer
Din karriär
Så här imponerar du på rekryteraren

Hur förbereder du dig på bästa sätt inför en jobbintervju?Rekryteringskonsulten ger sina bästa tips om hur du imponerar på rekryteraren – innan, under och efter intervjun.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer