Civilingenjör

Tetra Pak

”Vi har skapat ett starkt band till varandra”

2021-05-28

Lästid ca 2 min

Lund 210503
Rohit Kumar på Tetra Pak.
Foto: André de Loisted

Foto: André de Loisted

Med hjälp av AI och maskininlärning är traineen Rohit Kumar med och bygger framtidens fabriker.

Rohit Kumar, som ursprungligen är från Pakistan, har studerat avancerad robotik i både Italien och Polen. Sedan ett och ett halvt år tillbaka bor han i Lund, där han är en del av Tetra Paks Future Talent Programme.

Rohit Kumar

Titel: Mjukvaruingenjör.
Utbildning: Master i Advanced Robotics, Warsaw University of Technology, examen 2018. Master i Advanced Robotics, University of Genoa, examen 2019.
Vad gillar du mest med ditt jobb? ”Att jag får vara med och arbeta för en smartare och mer hållbar framtid.”

Berätta om din roll!

– Jag jobbar som mjukvaruingenjör för projektet Predictive Maintenance, vars syfte är att använda sensorisk data och processdata från olika
maskinkomponenter. Vi bygger modeller med hjälp av artificiell intelligens och maskininlärning, som sedan identifierar och förutser olika typer av fel. Det är en spännande och väldigt teknisk roll.

Vad var ditt första intryck av Tetra Pak?

– Det är ett stort bolag, med många olika avdelningar och människor, vilket kan vara lite överväldigande till att börja med. Men alla är så vänliga, hjälpsamma och stöttande så det är en otroligt motiverande och inspirerande plats att vara på.

”Alla är så vänliga, hjälpsamma och stöttande så det är en otroligt motiverande och inspirerande plats att vara på.”

Vad har du gillat mest med programmet?

– Det har varit roligt att göra olika rotationer och på så sätt få en bra helhetsbild av verksamheten. Jag fick bland annat jobba med en av Tetra Paks kunder för att försöka identifiera deras behov och vad vi kan göra för att bättre integrera våra maskiner med deras.

Hinner du träffa de andra traineerna?

– Ja, absolut. Vi är en stor grupp traineer som har olika typer av roller och jobbar på olika avdelningar, men trots det har vi skapat ett starkt band till varandra. Vi går på utbildningar och aktiviteter tillsammans, samt umgås både på och utanför arbetsplatsen.

3 tips till någon som ska börja Tetra Paks Future Talent Programme:

1. För att få ut det mesta av programmet och de rotationer du gör, är det bra att ha ett öppet sinne.
2. Ha en samarbetsvillig inställning. Ju mer du delar din kunskap och tar till dig andras, desto mer kommer du att få ut av ditt arbete.
3. När du kommer till ett stort företag som Tetra Pak är det mycket att ta in i början och det kan vara svårt att se synergierna mellan olika aktiviteter. Därför är det viktigt att ha tålamod och låta saker ta sin tid.

I augusti är du klar med traineeprogrammet. Vad händer sedan?

– Det vanliga är att vi traineer fortsätter i samma roll som vi har haft under traineetiden, men att vi då successivt får mer ansvar. Det är dock inte skrivet i sten, så man kan välja att byta bana om man vill. På så vis är programmet strukturerat och flexibelt på samma gång. Själv ser jag fram emot att fortsätta jobba med avancerad dataanalys och ledande teknik inom detta område.

Text: Sara Schedin

Tetra Pak

Tetra Pak är världens ledande leverantör av process- och förpackningslösningar för livsmedelsindustrin. Tillsammans arbetar våra 25 000 medarbetare i nära samarbete med kunder och leverantörer för att kunna erbjuda säkra och innovativa produkter med så låg miljöbelastning som möjligt.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Rita Lousa i Tetra Paks ljusa lokaler.
Tetra Pak
”Vi är förändringsmakare som inte är rädda för att tänka nytt”
Läs mer
Lund 200409
Marcus Malmsjö på Tetra Pak.
Foto: André de Loisted
Tetra Pak
”Min uppgift är att ta fram framtidens förpackningsmaterial”
Läs mer
Tove Nilsson på Tetra Pak. Tove sitter vid ett högt bord och skriver i ett block.
Tetra Pak
”Det är roligt att arbeta över avdelningsgränserna”
Läs mer
Filippa Rexed och Deniz Yordanov, Essity
Essity
”På Essity kan din karriär ta vilken riktning som helst”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Åtta misstag som kan kosta dig jobbet

Det finns vissa klaver du inte vill trampa i när du söker jobb. Som att låta som en robot, eller att stalka rekryterarna. Här är åtta misstag och hur du undviker dem.

Läs mer
Din karriär
Tips för dig med siktet på en karriär utomlands

Att arbeta i andra länder ger oförglömliga upplevelser, värdefull erfarenhet och en konkurrensfördel på arbetsmarknaden. Vi tipsar om saker att tänka på!

Läs mer
Din karriär
Så här känner du igen en bra arbetsplats

Under vår livstid spenderar vi i genomsnitt 99 117 timmar på jobbet. Av den anledningen förtjänar du att vara på en arbetsplats där du trivs och mår bra. Men hur vet du att en arbetsplats är bra innan du börjat jobba där? Ledarskapscoachen Clara Löfvenhamn vet hur du redan under första arbetsintervjun kan ta reda på det.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer