Data IT

Hi3G Access AB

“När jag kliver in genom dörrarna blir jag varm och lycklig”

2020-06-10

Text: Manja Bååt

Foto: Kristofer Hedlund

Hi3G, mer kända som Tre, är en av de större mobiloperatörerna i Sverige. När de öppnade sin första butik i maj 2003 var de först i Sverige med 3G-nät. På den tiden var Jennie Sund student, men redan då visste hon att hon efter examen ville jobba på Tre. Idag är hon gruppchef på bolagets it-avdelning.

Jennie Sund

Titel: Gruppchef på it.

Utbildning: Uppsala universitet, kandidatexamen företagsekonomi, 2007

Om du kunde ringa upp en person som inte längre lever, vem hade det varit och vad hade du sagt? “Jag skulle vilja ringa upp Nelson Mandela och fråga honom om han ville dela med sig av sin klokskap. Jag tycker att han var en inspirerande ledare som utstrålade ett behagligt lugn, även när det stormade”.

Du har jobbat på Tre sedan 2006. Berätta!

– Jag är ju en så kallad återvändare. Jag började jobba extra på Tre 2006, under tiden som jag studerade. Efter examen sökte jag en projektanställning på finansavdelningen och efter tre månader blev jag fast anställd. Jag arbetade inom vår svenska och skandinaviska finansorganisation i åtta år med många olika roller och uppdrag. Därefter lämnade jag Tre och arbetade ett tag som it- och managementkonsult, för att sedan återvända igen 2017, denna gång till it-avdelningen.

Vad gör du idag?

– Sedan tre år tillbaka är jag gruppchef på vår it-utvecklingsavdelning. Där ansvarar jag för två team som arbetar med olika flöden och teknologier. Det viktigaste vi har är våra medarbetare, utan dessa så finns inget Tre. I min roll lägger jag därför stor vikt på att alla ska mår bra och att vi har rätt förutsättningar för att kunna jobba mot våra mål.

"Under mina år här har jag fått alla möjligheter att utvecklas"

Vad finns det för utvecklingsmöjligheter och karriärvägar?

– Under mina år här har jag fått alla möjligheter att utvecklas, och haft fantastiska chefer som lyft fram mig och gett mig möjligheter. Vi har en väldigt bra HR-avdelning som håller regelbundna utbildningar, bland annat inom ledarskap. Så så länge du har en regelbunden dialog med din chef om vad du vill så finns väldigt stora möjligheter till utveckling.

Hur är kulturen?

– Vi har en fantastisk kultur, det var faktiskt den som gjorde att jag bytte tillbaka till Tre igen. När jag kliver in genom dörrarna på morgonen så blir jag varm och lycklig. Det finns en alldeles särskild energi inne på Tre-kontoret – alla är öppna och inkluderande. Man brukar ju säga att kulturen sitter i väggarna men jag skulle säga att det sitter i människorna.

Vilket råd hade du velat ge dig själv när du var ny på jobbet?

– Var snäll mot sig själv och tänk på att alla har varit nya på jobbet. Så länge du är öppen och nyfiken så kommer du lära dig. Och kom ihåg att du kommer in med nya idéer och tankar som är värdefulla för bolaget. Var inte rädd för att dela med dig av dem!

Hi3G Access AB

Tre är en världsledande mobiloperatör som erbjuder både företag och privatpersoner mobiltelefoni, mobilt bredband och en rad olika tjänster i 3G-, 4G och 5G-nätet. 3Skandinavien är ett joint venture mellan Hong Kong-baserade CK Hutchison (60 %) och svenska Investor AB (40 %) och är en del av den globala Tre-gruppen med verksamhet i 11 länder över hela världen. Tre Skandinavien äger och driver 3G- och 4G-mobilnät i Sverige och Danmark. Till oss på Tre är alla välkomna och som en del i vårt Mångfaldsarbete har vi som första bolag infört flexibla helgdagar. Den så kallade Mångfaldskalendern. Alla anställda har möjlighet att byta bort röda dagar enligt den svenska kalendern till förmån för en dag som bättre passar den egna tron eller kulturen. Välkommen till Tre!

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Hi3G Access AB
”Att vara en utmanare boostar mig, jag gillar att vara underdog”
Läs mer
Hi3G Access AB
”Vi är bäst på att vara oss själva”
Läs mer
Katarina Palm, gruppchef på Tre, står i ett öppet kontorslandskap och ler mot kameran. I bakgrunden kan man skymta några av hennes kollegor.
Hi3G Access AB
”Vi vill vara först och utmana med nya idéer”
Läs mer
Linda Klamer, projektledare och RPA-utvecklare på EVRY, står på ett kontor och ler mot kameran. Bakgrunden är suddig och taket gnistrar lite i en lila ton.
Tietoevry
”Man levererar som bäst om man får göra det man tycker är kul”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Så viktigt är ditt personliga varumärke

Ett starkt personligt varumärke kan vara vägen till en lyckad ”livskarriär".

Läs mer
Din karriär
Tips för dig med siktet på en karriär utomlands

Att arbeta i andra länder ger oförglömliga upplevelser, värdefull erfarenhet och en konkurrensfördel på arbetsmarknaden. Vi tipsar om saker att tänka på!

Läs mer
Din karriär
Här är trenderna inom rekrytering

Vad letar rekryterarna efter och hur kan du utnyttja det till din fördel för att få drömjobbet? Här är rekryteringsexperten Linus Zackrissons bästa tips.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer