Ekonomi

Hi3G Access AB

”Vi är bäst på att vara oss själva”

2022-05-24

Lästid ca 2 min

Ekonomi

Utmanare loggaUtmanare
Arbetsgivarna som tagit upp jakten på topplaceringarna.

Tre vill vara branschens utmanare – och är det också. Marketing automation är ett exempel på att arbeta smartare med bättre resultat.

När Lisa Björnskär började på telekomföretaget Tre kände hon direkt att det var ett ställe hon vill arbeta på. Här fanns glädje och öppenhet. Idag är hon Head of Customer Growth & Loyalty och driver sedan fyra år tillbaka ett team som jobbar med marketing automation.

Lisa Björnskär

Titel: Head of Customer Growth & Loyalty.

Utbildning: Civilingenjörsprogrammet Industriell Ekonomi, KTH, examensår 2014.

Var hämtar du din energi? “Jag är gärna ute i naturen, kanske för en löprunda eller annan träning. Då kan jag rensa skallen och få ny energi.”

Vad är egentligen marketing automation?

– Marketing automation är digital marknadsföring men på ett smartare sätt. Vi har gått från traditionell kundbearbetning till att jobba datadrivet och insiktsdrivet. Det är och har varit väldigt spännande och det kräver att vi ständigt måste ligga i framkant. Därför behöver vi säkra rätt teknik och kompetens för morgondagen. Och vi har redan ökat resultatet avsevärt och kunnat rekrytera nya spännande kompetenser.

Varför är Tre ett framtidsföretag?

– Vi fokuserar på rätt saker. Vi älskar att jobba hårt och nå resultat. Vi är smarta i det vi gör, skapar värde efter våra kunders behov och utmanar branschen i stort. Ja, därför ska du jobba här! Vi satsar också mycket på våra medarbetare. Mitt fokus är att rekrytera rätt kompetens, men jag vill också se till att människor kan växa och vara innovativa.

Lisa väljer:

Elbil

Elcykel

Skog

Hav

Bok

Ljudbok

Förvalta

Utveckla

City

Camping

Vad gör er till en utmanare?

– Det handlar om att göra saker på sitt eget sätt – vi är bäst på att vara oss själva! Vi testar saker och om det funkar kör vi på det. Detta gäller inte bara gruppen för marketing automation utan hela bolaget. Vi har en vd som dagligen påminner oss om att tänka i nya banor och vi känner därför pepp och tillit. Man får misslyckas, och man får tänka om. Och vi ser det när det kommer till det ekonomiska resultatet också!

Hur kan man göra karriär på Tre?

– Om du visar framfötterna och vill utvecklas och växa kommer det att fångas upp av din chef. Vi har bra koll på vilka som vill framåt. Det finns alltid möjlighet att byta avdelning och prova en ny roll. Detta är ett sätt att hitta nya vägar – men Tre är också generösa med utbildningar och stöttning. Om du visar att du vill utvecklas kommer du att uppmärksammas. Sky is the limit på Tre!

Vilka råd skulle du vilja ge till en nyexad?

– Som ny i arbetslivet lärde jag mig att hårt arbete lönar sig. Men på Tre har jag lärt mig att rätt sorts arbete lönar sig. Detta genomsyrar hela Tre. Vi ska göra rätt saker – fokusera på big rocks – inte småsaker. Det ger också ett mer hållbart privatliv och det är superviktigt. Vi måste ha glädje i det vi gör. Med det sagt, sök dig till en arbetsplats där du kan ha balans i livet.

Vad gör dig extra stolt som medarbetare på Tre?

– Kulturen, jag är jättestolt över den. Första gången jag kom in här kände jag glädje och öppenhet och jag är imponerad av det arbete som hela tiden görs. Jag är också stolt över att vi gör saker på vårt eget vis, att vi är utmanare och vill sticka ut. Vi gör det som vi tror på – på vårt sätt, avslutar Lisa Björnskär.

Text:

Hi3G Access AB

Tre är en världsledande mobiloperatör som erbjuder både företag och privatpersoner mobil telefoni, mobilt bredband och en rad olika tjänster i 3G- och 4G-nätet. 3 Skandinavien är ett joint venture mellan Hong Kong-baserade CK Hutchison (60 %) och svenska Investor AB (40 %) och är en del av den globala Tre-gruppen med verksamhet i 11 länder över hela världen. Tre Skandinavien äger och driver 3G- och 4G-mobilnät i Sverige och Danmark. Till oss på Tre är alla välkomna och som en del i vårt Mångfaldsarbete har vi som första bolag infört flexibla helgdagar. Den så kallade Mångfaldskalendern. Alla anställda har möjlighet att byta bort röda dagar enligt den svenska kalendern till förmån för en dag som bättre passar den egna tron eller kulturen. För oss på Tre är mångfald en del vår värdering Öppenhet och Samarbete. Läs mer: www.tre.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Hi3G Access AB
“När jag kliver in genom dörrarna blir jag varm och lycklig”
Läs mer
Katarina Palm, gruppchef på Tre, står i ett öppet kontorslandskap och ler mot kameran. I bakgrunden kan man skymta några av hennes kollegor.
Hi3G Access AB
”Vi vill vara först och utmana med nya idéer”
Läs mer
Elin Carlsson sitter i en grön fåtölj på Extendas kontor.
Extenda Retail
”Jag har fått mycket ansvar och frihet – vill man så får man”
Läs mer
Malmö 180815
Patrick Lindqvist och Jessica Svantesson på Ikano Bank sitter i en trappa i en ljus kontorsbyggnad och ler mot kameran. I bakgrunden skymtar en soffgrupp.
Foto: André de Loisted
Ikano Bank
“Det är människorna som skapar värdet på Ikano Bank”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Första hjälpen-guide för nya traineer

Hur kommer man in på bästa sätt på en ny avdelning och tar plats som trainee?

Läs mer
Din karriär
Förväntad lön hos nyexade studenter 2021

Studenternas löneförväntan förblev relativt konsekvent 2020 jämfört med 2019. I år ser vi en ökning.

Läs mer
Din karriär
Trygghet blir allt viktigare i en osäker värld

Det senaste årets pandemi har i hög grad påverkat våra liv, något som reflekteras i Universums årliga studentundersökning.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer