Data IT

Hi3G Access AB

”Att vara en utmanare boostar mig, jag gillar att vara underdog”

2023-06-16

Lästid ca 2 min

Foto: Felicia Yllenius

Sarah Molander stormtrivs som testledare på Tre. Stämningen är avslappnad, prestigelös och boostande inom företaget.

Som konsult och testare kom Sarah Molander i kontakt med Tre redan 2013. Hon lockades av den härliga, ungdomliga stämningen och när Tres nya flaggskeppskontor byggdes bestämde hon sig för att söka sig dit. Och hon upplever att det är samma peppiga kultur nu som då.

Berätta om din roll som testledare på Tre!

– Jag jobbar som testledare, vilket är en koordinerande roll med målet att utveckla och förbättra testarbetet. Tillsammans med två kollegor driver jag Test Force, som är ett tvärfunktionellt arbetsforum där vi träffas varannan vecka och jobbar ihop. Vi tar fram strategier och förbättringsmöjligheter för de som jobbar med test hos oss.

Hur jobbar ni med lärande och kunskapsdelning?

– Parallellt med Test Force har vi också mötesformatet ”Learning is our survival” för våra cirka fyrtio testare. Det är ett forum för lärande och inspiration på testområdet och vi satsar mycket på kunskapsdelning för att inte vara personberoende. Vi vill bygga broar och dela kunskap istället för att jobba i silos. Det är jag stolt över!

Sarah Molander

Titel:

Testledare.

 

Utbildning:

Kandidat i data- och systemvetenskap, Stockholms universitet, examen 2012.

 

Var hämtar du din energi?

– Framför Netflix. Efter läggning av barn landar jag i soffan och ser på tv-serier. Det är min återhämtning, säger Sarah Molander.

Hur märks det att Tre positionerat sig som en utmanare?

– Att Tre är en utmanare i telekombranschen sitter i väggarna. Det är en grundpelare i vår kultur och vi vill inte bli lata eller bekväma. Att vara en utmanare boostar mig, jag gillar att vara underdog. Jag är Hammarbyare och är van vid att kämpa och leverera, skrattar Sarah Molander.

Hur kan man göra karriär på Tre?

– Det finns jättebra karriärvägar. Cheferna är stöttande i varje persons utveckling och jag har fått forma min roll åt det håll jag vill. Det jag också gillar är att Tre fokuserar på lärande. Vi har en hel avdelning för personutveckling med jättebra kurser. Jag gick till exempel en ledarskapsutbildning förra året.

Antingen eller …

Elbil

elcykel

Vykort

Instagram

Början

slutet

Rutigt

randigt

Sand

asfalt

Så slutligen, varför ska man söka sig till Tre?

– Vi är inget mossigt telekombolag. Vi hjälps åt, har ingen prestige och det är okej att misslyckas. Jag tycker man ska söka sig till Tre om man vill lära sig mer om komplexa tekniklösningar och vill arbeta på ett företag som satsar mycket på lärande och personlig utveckling. Jag värdesätter också hur vi jobbar med work life balance. Tre är helt enkelt en väldigt bra arbetsgivare, här får jag en bra balans mellan fritid och arbetsliv, avslutar Sarah Molander.

Text: Eva Rydinger

Hi3G Access AB

Tre är en världsledande mobiloperatör som erbjuder både företag och privatpersoner mobiltelefoni, mobilt bredband och en rad olika tjänster i 3G-, 4G och 5G-nätet. 3Skandinavien är ett joint venture mellan Hong Kong-baserade CK Hutchison (60 %) och svenska Investor AB (40 %) och är en del av den globala Tre-gruppen med verksamhet i 11 länder över hela världen. Tre Skandinavien äger och driver 3G- och 4G-mobilnät i Sverige och Danmark. Till oss på Tre är alla välkomna och som en del i vårt Mångfaldsarbete har vi som första bolag infört flexibla helgdagar. Den så kallade Mångfaldskalendern. Alla anställda har möjlighet att byta bort röda dagar enligt den svenska kalendern till förmån för en dag som bättre passar den egna tron eller kulturen. Välkommen till Tre!

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Hi3G Access AB
”Vi är bäst på att vara oss själva”
Läs mer
Hi3G Access AB
“När jag kliver in genom dörrarna blir jag varm och lycklig”
Läs mer
Katarina Palm, gruppchef på Tre, står i ett öppet kontorslandskap och ler mot kameran. I bakgrunden kan man skymta några av hennes kollegor.
Hi3G Access AB
”Vi vill vara först och utmana med nya idéer”
Läs mer
SEB
”På SEB fick jag kvitto på att min kunskap har ett värde”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
”Intraprenörer är doers som aldrig stannar upp”

Entreprenör är ett vedertaget begrepp, men vad är egentligen en intraprenör? Enligt Magnus Klofsten (bilden), professor i entreprenörskap vid Linköpings universitet, rymmer rollen handlingskraft, visioner och en stor dos mod.

Läs mer
Din karriär
Maximera studietiden för att bli attraktiv på arbetsmarknaden

Att ha rätt utbildning är inte längre tillräckligt för att få ditt drömjobb. Här är tre tips som kan ge dig som student ett försprång på arbetsmarknaden.

Läs mer
Krönika
”Säkerhet lockar i en stormig omvärld”

Hög framtida lön, säker anställning och goda referenser – de topp tre främsta parametrarna för studenter när de väljer arbetsgivare är samma som de senaste åren. Man vill ha trygghet och säkerhet i en stormig omvärld men också veta att man i framtiden ska kunna få en bra inkomst.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer