Data IT

Hi3G Access AB

”Vi vill vara först och utmana med nya idéer”

2020-06-03

Text: Tina Lindström Carlsson

Foto: Felicia Yllenius

Katarina Palm, gruppchef på Tre, står i ett öppet kontorslandskap och ler mot kameran. I bakgrunden kan man skymta några av hennes kollegor.

Som gruppchef på Tre ser Katarina Palm till att medarbetarna trivs och har kul på jobbet.

När Katarina Palm deltog i ett ledarskapsprogram för kvinnor, Womentor, mötte hon en kvinnlig ledare från Tre som berättade om företagets kultur. Det lockade henne att söka en tjänst på telekomföretaget och i september 2018 klev hon in i rollen som IT Group Manager. – Jag älskar ledarskap, det är min passion. Gruppchefer på Tre jobbar inte operativt utan ser till att alla medarbetarna mår bra – och att få fokusera på människorna passar mig fint.

Katarina Palm

Titel: IT Group Manager
Utbildning: Magister i datorlingvistik, Uppsala universitet, examen 2005
Person jag vill ha som mentor: ”Michelle Obama – jag har läst hennes bok och lyssnade på henne när hon besökte Globen. Jag är fascinerad över hur hon ser på mänskligheten, hon förespråkar att vi tar hand om och är snälla mot varandra.”

Vad innebär din roll som gruppchef?

– Varje team har en IT-produktägare och en agil coach som hanterar dagliga prioriteringar. Vi gruppchefer är som soparen i curling för vi banar vägen och tar bort hinder så att medarbetarna kan koncentrera sig på det de är bra på. Det är ett modernt ledarskap där man lyfter medarbetarna och ser till att de trivs, har kul på jobbet och kan fokusera på att leverera. Jag ser också till att det finns möjligheter att utvecklas. Vi är 900 medarbetare som sitter samlade i Johanneshov, förutom våra säljbutiker, vilket gör att det är lätt att byta bana för den som vill.

Hur ser ni på balans mellan fritid och arbetsliv?

– Vi gör medarbetarundersökningar och får toppbetyg varje år. Vi på IT har inga fasta tider vilket gör arbetet väldigt flexibelt. Du kan också byta röda dagar – firar du inte påsk så går det att vara ledig vid ett annat tillfälle. Det är frihet under ansvar och du kan jobba hemifrån när det behövs. Jag som har småbarn kan hämta och lämna dem när det passar mig.

”Tre är en häftig utmanare till de stora jättarna i branschen.”

Vad gör dig stolt över din arbetsgivare?

– Tre är en häftig utmanare till de stora jättarna i branschen, vi vill vara först och utmana med nya idéer. Det går snabbt och som medarbetare kan man vara med och förändra saker. Vill man exempelvis testa att koda i ett nytt språk så får man det.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Alla vill väl, människorna på Tre är lojala och brinner för företaget och det är häftigt. Man bryr sig på riktigt. Att få samarbeta med alla människorna på Tre det är det bästa. Jag trivs oerhört bra.

Hi3G Access AB

Tre är en världsledande mobiloperatör som erbjuder både företag och privatpersoner mobil telefoni, mobilt bredband och en rad olika tjänster i 3G- och 4G-nätet. 3 Skandinavien är ett joint venture mellan Hong Kong-baserade CK Hutchison (60 %) och svenska Investor AB (40 %) och är en del av den globala Tre-gruppen med verksamhet i 11 länder över hela världen. Tre Skandinavien äger och driver 3G- och 4G-mobilnät i Sverige och Danmark. Till oss på Tre är alla välkomna och som en del i vårt Mångfaldsarbete har vi som första bolag infört flexibla helgdagar. Den så kallade Mångfaldskalendern. Alla anställda har möjlighet att byta bort röda dagar enligt den svenska kalendern till förmån för en dag som bättre passar den egna tron eller kulturen. För oss på Tre är mångfald en del vår värdering Öppenhet och Samarbete. Läs mer: www.tre.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Hi3G Access AB
”Vi är bäst på att vara oss själva”
Läs mer
Hi3G Access AB
“När jag kliver in genom dörrarna blir jag varm och lycklig”
Läs mer
Sigma
”Jag gillar att kunna göra punktinsatser på olika företag”
Läs mer
Trygg-Hansa
Engagemang och utveckling viktigt för Trygg-Hansa
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Delta i Universums undersökning!

Är du en Ledare, en Entreprenör eller en Jägare? Genom Universums karriärtest får du reda på vilken karriärtyp du är och vilka arbetsgivare som passar din profil.

Läs mer
Din karriär
Lönerna som nyexade studenter förväntar sig

En hög framtida lön är bland det viktigaste för nyexaminerade studenter.

Läs mer
Din karriär
”Det handlar om att hitta sitt ‘varför’”

Han är nätverksexperten som har lyckats fixa jobb till nästan 500 personer. Entreprenören Michael Saliba tycker att företagen borde bli lite smartare när de ska anställa – och uppmanar unga i karriären att våga ställa de större frågorna.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer