Civilingenjör

Essity

”På Essity är det bara du själv som sätter gränserna för din karriär”

2022-06-14

Lästid ca 2 min

Civilingenjör

Utmanare loggaUtmanare
Arbetsgivarna som tagit upp jakten på topplaceringarna.

Foto: Julia Sjöberg

Som laboratorieingenjör har Bridget Dwamena en nyckelroll i utvecklingen av det nuvarande TENA-sortimentet.

När Essitys inkontinensprodukter ska få nya ytskikt eller bättre passform kopplas ofta Bridget Dwamena in. Hon jobbar sedan fem år tillbaka som laboratorieingenjör på företaget.

Bridget Dwamena

Titel: Laboratorieingenjör i materialoptimeringsteamet.

Utbildning: Kemiingenjör, Chalmers tekniska högskola, examen 2015.

Vad är viktigt för dig i karriären? ”Att jag trivs, mår bra och känner att jag gör nytta. Det tror jag lägger grunden för en hållbar karriär.”

Vad lockade dig till Essity?

– Essity är en välkänd arbetsgivare i Göteborg och som kemiingenjör lockades jag av alla utvecklingsmöjligheter som ett stort och globalt hygien- och hälsobolag kan erbjuda. Något jag inte kände till är hur bred produktportföljen är – Essity utvecklar och tillverkar allt från blöjor och mensskydd till plåster och stödstrumpor. Här finns ett stort fokus på innovation och hållbarhet. De material vi använder ska till exempel både vara skonsamma mot huden och naturen.

”Här finns ett stort fokus på innovation och hållbarhet.”

Hur kan en dag på jobbet se ut?

– Jag delar min tid mellan kontoret och laboratoriet. Om vi ska ta in en ny leverantör kan jag till exempel få i uppdrag att testa absorptionsegenskaperna hos materialet eller så testar jag passformen på ett inkontinensskydd som vi vidareutvecklar. Efter att testerna är gjorda analyserar jag labbdatan och presenterar resultatet för den som har gett mig uppdraget. Jag har turen att få arbeta med hela TENA:s inkontinenssortiment och det känns extra roligt när något som jag har jobbat med går i produktion. Det händer också att jag är med vid testkörningar i våra fabriker, till exempel i samband med att vi byter ut någon del av en inkontinensprodukt.

Hur ser du på din framtida karriär?

– På Essity är det bara du själv som sätter gränserna. Alla medarbetare gör en utvecklingsplan tillsammans med sin närmsta chef och driver själva karriären framåt. Just nu vill jag utvecklas i min nuvarande roll, men om något år eller två kan det vara dags för nästa karriärsteg. Då kan det bli aktuellt att söka roller som senior laboratorieingenjör eller produktutvecklare.

Vad gör dig stolt över att jobba på Essity?

– Det faktum att vi förbättrar människors livskvalitet och att vi har en så öppen och familjär företagskultur.

Text: Jacqueline Fahlander

Essity

Essity är ett ledande globalt hygien- och hälsobolag. Vi ökar människors välbefinnande genom våraprodukter och tjänster. Försäljning sker i cirka 150 länder under de globalt ledande varumärkena TENA och Tork samt andra starka varumärken såsom JOBST, Leukoplast, Libero, Libresse, Lotus, Nosotras, Saba, Tempo, Vinda och Zewa.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Essity
”På Essity är tempot högt och möjligheterna många”
Läs mer
Kristofer Wreimer, Essity
Essity
”På Essity finns en vinnarkultur som samtidigt är mänsklig”
Läs mer
Filippa Rexed och Deniz Yordanov, Essity
Essity
”På Essity kan din karriär ta vilken riktning som helst”
Läs mer
Essity
”Vi hjälper våra kunder att bli mer hållbara och cirkulära”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Bra stämning viktigare än skarpa hjärnor

Kunskap och talang behöver inte vara lika viktigt för en arbetsgrupp som god stämning.

Läs mer
Din karriär
Är du redo för nästa kliv i karriären?

Nytt år och kanske har du redan börjat snegla på vad det har att erbjuda. Men skynda inte vidare riktigt än! Utvärdera tiden som har gått och låt årets erfarenheter guida dig framåt – de kommer att vara dina bästa redskap inför 2019.

Läs mer
Din karriär
Dopaminkick – därför vill vi tjäna ett högre syfte

Den egoistiska eran är över, nu vill vi hjälpa andra och skapa en mer solidarisk och hållbar värld. Varför känner vi så, och vad är det egentligen som händer i oss när vi får arbeta för ett större sammanhang?

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer