Civilingenjör

Essity

”På Essity kan din karriär ta vilken riktning som helst”

2021-06-02

Lästid ca 2min

Filippa Rexed och Deniz Yordanov, Essity

Foto: Julia Sjöberg

Filippa och Deniz kickstartar karriären bland innovationer och kända varumärken.

Att kliva ombord på det ledande globala hygien-och hälsobolaget Essity och bli en del av det populära GO! programmet innebär en intensiv start på karriären. Deltagarna lägger grunden för en framtida karriär med oändliga möjligheter. Filippa och Deniz är snart halvvägs genom graduateprogrammet.

Filippa Rexed

Titel: GO! Graduate Sales 

Utbildning: Civilingenjör, maskinteknik, masterexamen i kvalitets- och verksamhetsutveckling, Chalmers tekniska högskola, examen 2020.

Favoritinnovation: Tork EasyCube®, som är en tjänst inom datadriven städning, och som tillhandahåller data i realtid så att städpersonalen kan arbeta mer effektivt, prioritera brådskande behov och förbättra hygien och kvalitet.

Antingen/Eller

Nytänkande

Traditioner

Storstan

Landet

Yoga

Löpning

Tala

Lyssna

Lokalt

Globalt

Varför valde ni Essity och GO!-programmet?

Filippa:  – Jag fick ett otroligt positivt intryck av Essity under Chalmers arbetsmarknadsdagar och tycker att GO! programmet har ett väldigt bra upplägg. Under två års tid får du rotera mellan flera avdelningar och se olika delar av bolaget. Det finns några fasta utbildningsmoduler, men i övrigt skräddarsys programmet utifrån dina intressen och ambitioner.

Deniz: – För mig lockade också Essitys ambitiösa hållbarhetsarbete och den breda produktportföljen med allt från Libero barnblöjor till TENA inkontinensskydd och Tork hygienlösningar.

Deniz Yordanov

Titel: GO! Graduate Sourcing

Utbildning: Civilingenjör, industriell ekonomi, masterexamen i kvalitets- och verksamhetsutveckling, Chalmers tekniska högskola, examen 2020.

Favoritinnovation: TENA SmartCare™, som är en ny digital lösning inom kontinensvård. Återanvändbara sensorer sätts på ett av TENA:s inkontinensskydd och ger information i realtid om när det är dags att byta skydd.

Antingen/Eller

Börja tidigt

Jobba sent

Planera

Improvisera

Storstan

Landet

Löpning

Yoga

Lokalt

Globalt

Hur ser er jobbtillvaro ut?

Deniz:  – Jag jobbar på Essitys globala inköpsavdelning. Utöver att vara strategisk inköpare så har jag och mitt team också ett ansvar för hållbara inköp. På Essity får du ta mycket ansvar från start. Jag har till exempel fått i uppdrag att ta fram en strategi för ökad mångfald och jämställdhet i leverantörsledet. Nästa steg blir att flytta utomlands för att jobba med Supply Planning.

Filippa: – Jag arbetade tidigare med försäljning av Tork hygienlösningar i Sverige, men har nu flyttat över till en global roll där jag jobbar med framtidens innovationer. Det handlar om tjänster som vi utvecklar i nära samarbete med våra kunder och fokus ligger framför allt på digitalisering. Min nästa roll kommer att vara inom e-handel.

Har Essity levt upp till era förväntningar?

Filippa: – Med råge. Det känns som karriären kan ta vilken riktning som helst. Även om jag har valt att inleda karriären inom försäljning finns det stora möjligheter att gå vidare inom andra delar inom organisationen.

Deniz: – Jag trivs väldigt bra, inte minst med kulturen och ledarskapet. Cheferna är skickliga, varma och inkluderande, och måna om att vi medarbetare utvecklas och har balans i livet. 

Text: Jacqueline Fahlander

Essity

Essity är ett globalt, ledande hygien- och hälsobolag. Varje dag använder en miljard människor världen över våra produkter, lösningar och tjänster. Vårt syfte är att bryta barriärer för välbefinnande för såväl konsumenter, patienter, vårdgivare och kunder som för samhället. Försäljning sker i cirka 150 länder under de globalt ledande varumärkena TENA och Tork samt andra starka varumärken såsom Actimove, Cutimed, JOBST, Knix, Leukoplast, Libero, Libresse, Lotus, Modibodi, Nosotras, Saba, Tempo, TOM Organic, och Zewa. Under 2023 hade Essity en nettoomsättning på cirka 147 miljarder kronor (13 miljarder euro) och 36 000 anställda. Huvudkontoret ligger i Stockholm och Essity är noterat på Nasdaq Stockholm. För mer information, besök essity.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Essity
”Vi jobbar för minskad miljöpåverkan och en hållbar omställning”
Läs mer
Essity
”Jag har ständig kontakt med kollegor i alla världsdelar”
Läs mer
Niketh Venkatesh, Essity
Essity
”Graduate-programmet uppfyllde alla mina kriterier”
Läs mer
Lena Eriksson Ta, Essity
Essity
“Du kan utvecklas vidare både i Sverige och internationellt”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Så blir du headhuntad

Den största rädslan för många nyutexaminerade är att inte få jobb. Och att få drömjobbet är ännu svårare. Men faktum är att det finns en viss yrkesgrupp som kan göra ditt sökande betydligt enklare – headhunters.

Läs mer
Din karriär
Så landar du jobbet via sociala medier

Sociala medier är numer regel än undantag i jakten på drömjobbet. Charlotta Nordström, digital expert på Proffice, tipsar om hur du använder de digitala kanalerna för att landa nästa jobb.

Läs mer
Din karriär
Går det att ersätta en människa?

Vad händer med våra jobb när robotar på riktigt tar steget in på arbetsmarknaden?

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer