Norden - Ekonomi

SEB

”SEB i topp när studenter rankar sin drömarbetsgivare”

2020-09-02

Text: Eva Rydinger

Foto: Felicia Yllenius

Med digitalisering, hållbarhet och innovation som fokusområden är SEB en fantastisk arbetsgivare, menar Malin Brant-Lundin, Global Head of Employer Branding.

Malin Brant-Lundin är Global Head of Employer Branding på SEB. Hennes uppdrag är att arbeta strategiskt för att attrahera, engagera och behålla de bästa talangerna. I år är SEB i topp bland de stora bankerna i Sverige både när ekonomi- och IT-studenter rankar sin drömarbetsgivare.

Malin Brant-Lundin

Titel: Global Head of Employer Branding.
Utbildning: Uppsala universitet, Magister i ekonomi med inriktning marknadsföring, examensår 2003.
Vilket råd hade du velat ge dig själv när du var ny på jobbet?
– Var öppen för nya utmaningar. Det finns otroliga möjligheter om du bara vill. Se till att investera tid i ny kunskap och utbildning. Bygg nätverk och vårda dina kontakter – både internt och externt!

Vad lockade dig att börja på SEB?

– SEB:s ägare har fokus på hållbarhet, digitalisering och innovation vilket går hand i hand med mina värderingar. Jag är imponerad av SEB:s mångåriga historia och bankens långsiktiga framtidsperspektiv. Vi har en aktiv roll i samhällsutvecklingen där vi kan bidra med finansiella insatser och ansvarstagande, och vi stöttar företag, entreprenörer och innovativa bolag som har fokus på hållbarhet.

Vilken är din hjärtefråga?

– Jag brinner för Employer branding och storytelling och när jag fick erbjudandet att arbeta dedikerat med dessa frågor på SEB tvekade jag inte en sekund. Min hjärtefråga är vårt varumärke i stort och att jobba med talanger – såväl blivande som interna medarbetare. Hur kan vi driva de som redan arbetar här och hur kan vi attrahera nya talanger?

”Jag är imponerad av SEB:s långa historia”

Varför tror du att SEB rankas som en av Nordens främsta arbetsgivare inom finans?

– En del av svaret är troligen att SEB har ett nära samarbete med universiteten och vår bidragande roll i samhällsutvecklingen. Vi är ute mycket, syns och hörs, deltar och håller föreläsningar. Vi arbetar målinriktat med talanger genom våra egna högt rankade trainee- och tech-program och är aktiva även på digitala plattformar.

Vilken är vägen för att skapa framtidens arbetsplats?

– Vi vill vara – och är – en positiv kraft i samhällsutvecklingen. Vi har varit det i över 160 år, och det gäller nu och framåt. Därför stöttar vi studenter som kommer med innovativa idéer och tankar. Jag vill också lyfta vårt interna företagsuniversitet – SEB Campus. En digital läroplattform där anställda och talanger har möjlighet att kontinuerligt fortbilda sig och dessutom få officiella universitetspoäng.

Vilka utmaningar står ni inför framtiden?

– Vi har växt enormt mycket på IT-sidan och är idag en av Sveriges största arbetsgivare inom IT och teknologi. Men få känner till våra karriärmöjligheter inom detta område. Vi söker många talanger inom IT, vilket vi inte är ensamma om. Framåt kommer vi göra ännu fler riktade insatser mot denna målgrupp så att dessa talanger kan träffa oss.

Vad tror du överraskar en nyanställd på SEB?

– Den oerhört trevliga och varma kulturen här på SEB! Jag måste också nämna vårt fantastiska stockholmskontor i Arenastaden. Det är utsett till Europas hälsosammaste med bland annat gym, motionsanläggningar, cykelgarage, restauranger och kafé, – nära tågstation såväl som löpslingor och naturområden. Vi har också Sveriges främsta samlingar av samtida konst!

SEB

SEB har sedan starten för 165 år sedan vägletts av en stark övertygelse om att människor med entreprenöriellt tänkande liksom innovativa företag behövs för att skapa en bättre värld. Vi finns här för att göra det möjligt för dem att uppnå sina ambitioner och lyckas i såväl goda som svåra tider. I Sverige och i de baltiska länderna erbjuder vi ett stort spann av finansiella tjänster och rådgivning. I Danmark, Finland, Norge, Tyskland och Storbritannien är vi inriktade på företagsaffären och investment banking utifrån ett fullservicekoncept till företag och institutioner.

www.seb.se

Dela det här inlägget

SEB Placeringar

Civilingenjör

Data/IT

Ekonomi

Juridik

Artiklar du kanske gillar:

SEB
”Vi har all världens teknik i våra datorhallar och publika moln”
Läs mer
Cecilia Martin i SEB:s ljusa lokaler i Solna.
SEB
“Jag behöver inte leta efter min nästa utmaning externt”
Läs mer
SEB
“Jag är med och driver SEB:s datadrivna utveckling”
Läs mer
SEB
”Mitt uppdrag är att analysera SEB:s kreditrisker”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Lönerna som nyexade studenter förväntar sig

En hög framtida lön är bland det viktigaste för nyexaminerade studenter.

Läs mer
Din karriär
Nordens mest attraktiva arbetsgivare

För 11:e året i rad presenterar vi listan över Nordens mest attraktiva arbetsgivare.

Läs mer
Din karriär
Sök jobb via Instagram

Det blir allt vanligare att söka jobb via sociala medier. Att söka jobb via Instagram ger dig en chans att vara kreativ och nå ut till en stor publik.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer