Data/IT

Vattenfall

”Vattenfalls engagemang för hållbarhet gör mig stolt”

2023-07-03

Lästid ca 2 min

Foto: Patrik Lundin

Lana Nore började på Vattenfall som ITtrainee 2018 och har därefter haft flera roller. Idag är hon projektledare inom affärsområdet vind, ett område hon beskriver som innovativt med mycket action.

Vad var det som lockade dig hit?

– Vattenfall är ett väldigt ingenjörstungt företag med mycket kunskap inom energiteknik. Jag lockades hit för att få jobba med förnybar energi och innovation inom energiteknik. Jag är övertygad om att efterfrågan på energi kommer öka i framtiden och därför vill jag vara en del av ett företag som vill möta efterfrågan på ett hållbart sätt.

Lana Nore

Titel: Project manager & Digital Innovation Lead.

Utbildning: Civilingenjör i industriell ekonomi med inriktning optimering och logistik, Umeå universitet, examen 2017.

Vad ville du bli när du var liten? ”Astronaut. Jag tyckte rymden var otroligt spännande.”

Du började först som IT-trainee. Vad var roligast under den perioden?

– Redan från start fick jag ta ansvar för ett eget projekt, det kändes bra att få stort förtroende så tidigt i arbetslivet. Mina tre månader i Nederländerna där jag jobbade som projektledare var nog det allra roligaste.

Du har även jobbat med Vattenfall Innovation som projektledare. Berätta om det!

– Vattenfall innovation är en intern innovationstävling för att främja entreprenörskap och få in en innovativ kultur i det dagliga tänket. Att jobba med det gav mig en möjlighet att träffa människor från andra avdelningar och lära mig om vilka utmaningar olika affärsenheter har.

Lanas tre tips till dig som är ny på arbetsmarknaden:

  1. Innan du väljer arbetsgivare: Undersök om organisationen har tillväxtmöjligheter, det är en bra indikation att här finns det möjligheter att lära sig saker.
  2. Det tar tid att ställa om sig från att plugga till att jobba. Ha tålamod och lär först känna din nya arbetsplats ordentligt.
  3. Var inte rädd för att testa dig fram. Misstag är inte dåligt – du lär dig. Grotta inte ner dig i saker som du känner dig missnöjd över. 

Vad är det bästa med din nuvarande roll som projektledare inom affärsområde vind?

– Mina projekt är en del av vägen mot det stora målet – ett fossilfritt samhälle. Det känns bra att vakna upp varje morgon och känna att jag gör något som bidrar till ett hållbart samhälle. Just nu arbetar jag med ett projekt som är kopplat till digitalisering, vilket jag tycker är otroligt spännande. Vårt affärsområde är innovativt och det händer väldigt mycket. 

När är du extra stolt över din arbetsgivare?

– Jag blir stolt när jag tänker på Vattenfalls engagemang för att skapa en mer hållbar framtid genom förnybar energi. Även engagemanget för mångfald och inkludering är något extra. Jag blir också stolt när jag tänker på all den kunskap jag har idag. Jag har ju främst pluggat matematik och ekonomi, all min kunskap om energiteknik kommer härifrån. 

Text: Camilla Rindås

Vattenfall

Vattenfall är en internationell koncern som producerar, distribuerar och säljer energi till flera miljoner kunder i Norden och norra Europa. Huvudprodukterna är el, värme samt nättjänster, entreprenad och konsulttjänster. Vattenfall har verksamheter i Sverige, Danmark, Finland, Nederländerna, Storbritannien och Tyskland.

Dela det här inlägget

Vattenfall Placeringar

Civilingenjör

Data/IT

Ekonomi

Högskoleingenjör

Naturvetenskap

Artiklar du kanske gillar:

Vattenfall
”Här får jag möjlighet att påverka och driva förändring”
Läs mer
Maryan Bouraleh i Vattenfalls ljusa lokaler.
Vattenfall
”Vi är en viktig del av samhällets infrastruktur”
Läs mer
Emma Ekberg Berry står vid ett stort fönster på Vattenfalls kontor.
Vattenfall
”Jag brinner för att bidra till klimatomställningen”
Läs mer
Vattenfall
”Vattenfalls drivkraft att förändra är så oerhört inspirerande”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Längtan efter trygghet och äkthet viktigt för Generation Z
Läs mer
Din karriär
Delta i Universums undersökning!

Är du en Ledare, en Entreprenör eller en Jägare? Genom Universums karriärtest får du reda på vilken karriärtyp du är och vilka arbetsgivare som passar din profil.

Läs mer
Din karriär
Hjärnforskaren: Mobilen kan göra dig deprimerad

Mobilen är en digital godisskål som kan få oss att prestera sämre och bli mer stressade. Det menar hjärnforskaren Katarina Gospic – som tycker att vi ska bli bättre på att använda mobilen med en intention.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer