Data/IT

Vattenfall

”Vi är en viktig del av samhällets infrastruktur”

2022-06-10

Lästid ca 2 min

Maryan Bouraleh i Vattenfalls ljusa lokaler.

#38

Data/IT

Raket loggaRaketer
De arbetsgivare som klättrat minst sex placeringar på listorna sedan förra årets undersökning.

+12

Foto: Kristofer Hedlund

Både människor och teknik. I rollen som Transformation Manager på Vattenfall är Maryan Bouraleh en katalysator för förändring.

It handlar inte bara om data och programmering – it är lika mycket människor. Det menar Maryan Bouraleh på Vattenfall. Hon började på företaget under studietiden och efter examensarbetet öppnades dörrar till nya möjligheter.

Maryan Bouraleh

Titel: Transformation Manager.

Utbildning: Civilingenjör maskinteknik med master inom hållbar energiteknik, KTH, examensår 2020.

Var och när lyssnar du helst på musik? ”Mycket när jag är hemma och surfar… jag har alltid något på!”

Vad jobbar du med idag?

– Jag är Transformation Manager och parallellt går jag ett trainee-program inom it. Min roll är densamma som en affärsutvecklares, fast på it-sidan – jag agerar katalysator för att skapa förändring. Som Transformation Manager stödjer jag våra verksamheter inom Värme, Vind, El-distribution och Vattenkraft i deras digitaliseringsfrågor och bygger
broar mot it i ett tidigare stadium. Det handlar om att fånga upp verksamheternas gemensamma behov för att hitta synergier samt att kunna översätta dem till konkreta projekt eller initiativ.

Vad kan du bidra med i din roll på Vattenfall?

– Jag kan komma med nya perspektiv, energi och driv. Jag är rätt bra på att lyssna och fånga upp behov och strukturer samt förstå olika perspektiv i det nödvändiga förändringsarbetet.

Maryan väljer:

Svart

Vitt

Början

Slutet

Skog

Hav

Gryning

Skymning

Läsa

Lyssna

Vilken insikt har du fått sedan du började i din roll?

– Att it inte bara handlar om data och teknik – utan lika mycket om människor, strukturer och processer. It består av människor, det är vår främsta resurs. Därför behöver vi skapa en arbetsmiljö för att leverera på bästa sätt.

Vad driver dig?

– Jag drivs av Vattenfalls vision – att vara fossilfria inom en generation. Hur vi ska komma dit beror på var man är i organisationen men vi har ett och samma mål och strävar mot samma håll. Det är lätt att bli motiverad av det.

Kan du kombinera privatliv och arbetsliv?

– Det fungerar jättebra, men det hänger mycket på en själv. Jag arbetar så mycket jag behöver. Ibland blir det att man jobbar över i ett projekt vid behov – men då kan man kompa ut en annan gång. Här finns ingen kultur där man jobbar mer, för att få mer.

Slutligen – varför är Vattenfall ett framtidsföretag?

– Vi är en viktig del av infrastrukturen i samhället. Vår vision om att bli fossilfria inom en generation är ett mantra vi har och blir mer angelägen ju mer åren går. Därför är det viktigt att vi har rätt kompetens så att vi kan förverkliga vårt mål – inte bara för oss i Norden utan för hela Europa – kanske hela världen, avslutar Maryan Bouraleh.

Text: Eva Rydinger

Vattenfall

Vattenfall är en internationell koncern som producerar, distribuerar och säljer energi till flera miljoner kunder i Norden och norra Europa. Huvudprodukterna är el, värme samt nättjänster, entreprenad och konsulttjänster. Vattenfall har verksamheter i Sverige, Danmark, Finland, Nederländerna, Storbritannien och Tyskland.

Dela det här inlägget

Vattenfall Placeringar

Civilingenjör

Data/IT

Högskoleingenjör

Naturvetare

Artiklar du kanske gillar:

Emma Ekberg Berry står vid ett stort fönster på Vattenfalls kontor.
Vattenfall
”Jag brinner för att bidra till klimatomställningen”
Läs mer
Vattenfall
”Vattenfalls drivkraft att förändra är så oerhört inspirerande”
Läs mer
Vattenfall
”Här väcktes min passion för innovation och förnybar energi”
Läs mer
Vattenfall
”Vill man jobba med teknisk innovation är Vattenfall en fantastisk arbetsplats”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Mästare på att vända motgång till möjligheter

När äventyraren och föreläsaren Aron Andersson tar sig an nya utmaningar är glädje och passion den främsta drivkraften. Hittills har jakten på glädjeruset tagit honom på skidresa till Sydpolen, med rullstol upp på Kebnekaise och på en 37 kilometer lång simtur över Ålands hav.

Läs mer
Din karriär
Här är trenderna inom rekrytering

Vad letar rekryterarna efter och hur kan du utnyttja det till din fördel för att få drömjobbet? Här är rekryteringsexperten Linus Zackrissons bästa tips.

Läs mer
Din karriär
Nordens mest attraktiva arbetsgivare

För 11:e året i rad presenterar vi listan över Nordens mest attraktiva arbetsgivare.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer