2019-09-16

Mäklare

Fastighetsbyrån

”Vi bryr oss om våra medarbetare på riktigt”

Text: Eva Rydinger

Foto: Kristofer Hedlund

Linda, Ulf och Elisabeth står, respektive sitter i ett hemtrevligt personalrum.

#1

Mäklare

Fastighetsbyrån intar positionen som Sveriges största och mest attraktiva mäklare. År efter år.

Fastighetsbyrån står stadigt i positionen som Sveriges största och mest attraktiva mäklare. Ulf Häger är rekryteringsansvarig och vill lyfta vikten av att kunna och orka mäkla länge, oavsett vilket skede man är i livet. Elisabeth Strandenborg, partner för Fastighetsbyrån i Enskede, lägger till:

– Trots vår storlek har vi en familjär stämning med vänliga och professionella människor. Och vi vill alltid bli bättre!

Ulf Häger

Titel: Rekryteringsansvarig
Utbildning: Fastighetsmäklarutbildning, Högskolan Väst, examensår 2007.
Vilket råd hade du velat ge dig själv om du var ny på jobbet? “Tänk långsiktigt och fokusera inte på vad som finns i lönekuvertet. Träffa mycket kunder och bygg långsiktiga relationer.”

Fastighetsbyrån har fått utmärkelser – berätta!

– Vi har rankats till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare i undersökningen Great Place to Work bland stora företag. Och i Universum Företagsbarometern hamnar Fastighetsbyrån också i topp som den mest attraktiva arbetsgivaren för mäklarstudenter för sjätte året i rad, säger Linda Nyström, tf HR-chef.

Finns det andra skäl för talanger att söka sig till Fastighetsbyrån?

– Det finns ingen annanstans där du får bättre förutsättningar att göra affärer. Vi bryr oss om våra mäklare på riktigt. Utmärkelserna är ett tydligt kvitto på det, säger Linda Nyström.

 

– Det finns en stolthet här. Vi jobbar ständigt med att hitta digitala lösningar för bättre service till våra kunder samt ökad effektivitet för våra medarbetare, säger Ulf Häger.

Linda Nyström

Titel: Tf HR-chef.
Utbildning: Interna utbildningar inom mäkleriet.
Vilket råd hade du velat ge dig själv om du var ny på jobbet? “Ingen kan allt från början. Behåll ditt självförtroende även om det kommer tuffa perioder. Med rätt inställning kan du komma hur långt som helst.”

Hur är det att kombinera arbets- och privatliv på Fastighetsbyrån?

– Att skapa balans är något vi jobbar med kontinuerligt. Att veta på riktigt hur våra medarbetare mår är en förutsättning för att vi ska kunna vara Sveriges största mäklare. Hållbarhet är ett ledord för oss och hållbara medarbetare mår bättre och gör också fler affärer, menar Linda Nyström.

Vad betyder ett bra ledarskap för er?

– Som anställd kan man kräva ett bra ledarskap som stöttar medarbetarna att nå sina mål. De senaste två åren har vi fokuserat stenhårt på att utveckla ledarskapet. Samtidigt jobbar vi för att skapa en rolig arbetsplats där affärsmässighet, nytänkande och lyhördhet är nyckelord, säger Elisabeth Strandenborg.

Elisabeth Strandenborg

Titel: Kontorschef/partner Enskede
Utbildning: Fastighetsmäklarprogrammet, Luleå tekniska universitet, examensår 2013.
Vilket råd hade du velat ge dig själv om du var ny på jobbet? “Håll ut och ge inte upp! Det kan vara tufft första året, därför behöver du ha tålamod.”

Vad gör dig extra stolt över att arbeta på Fastighetsbyrån?

– Jag vill gärna lyfta vårt CSR-arbete. För varje affär vi gör skänker vi pengar till olika välgörenhetsorganisationer. Vi har bland annat ett fint samarbete med SOS Barnbyar och en barnby i Togo, Afrika. I höstas arrangerade vi en resa dit då några av våra medarbetare fick möjlighet att följa med, avslutar Ulf Häger.

Fastighetsbyrån

Fastighetsbyrån har som mål att vara bäst i landet på att förmedla villor, bostadsrätter och fritidshus på ett affärsmässigt och professionellt sätt till både köpare och säljare. Idag är Fastighetsbyrån Sveriges ledande mäklarkedja med ca 270 kontor och cirka 1 700 medarbetare över hela landet och i delar av Spanien och Portugal. Tillsammans förmedlar de omkring en fjärdedel av Sveriges bostadsaffärer.

Läs mer: www.fastighetsbyran.com

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar

Josefin Thörnert är rekryteringschef på Svensk Fastighetsförmedling. Hon sitter framåtlutad i en congacfärgad skinnsoffa och ler mot kameran. På den blågrå väggen bakom sitter Svensk Fastighetsförmedlings logotyp. I förgrunden syns en bukett vita liljor.
Svensk Fastighetsförmedling
”Hos oss blir mäklaryrket ett långsiktigt och hållbart karriärval”
Läs mer
Henrik Olausson, vd, och Lukas Hernblad, rekryteringschef, står inomhus i en kontorsbyggnad. Ovanför dem syns ett stort glastak som släpper in ljus, och bakom dem ett stort träd. De ler mot kameran.
SkandiaMäklarna
”Engagerade medarbetare leder till ökad lönsamhet”
Läs mer
Vattenfall
”Jobbet blir en möjlighet för att uppnå ett högre syfte”
Läs mer
Johanna Widegren & Marcus Örtengren  sitter i Grant Thornton lokaler vid ett vitt stort konferensbord. I taket hänger lampor och växter i olika former.
Grant Thornton
”På Grant Thornton har vi kollegor som utmanar, stöttar och pushar”
Läs mer