Ekonomi

BDO

”Vi hjälper våra kunder att utveckla sitt hållbarhetsarbete”

2022-06-14

Lästid ca 2 min

Helene Andersson ler mot en kollega i ett kontorskök.

Foto: Patrik Lundin

Helene Andersson tog examen 2010 och är nu auktoriserad revisor, partner och vice regionchef på BDO.

Sedan Helene Andersson kom in som nyexad på BDO har hon fått ta mycket ansvar. Nu är hon både auktoriserad revisor, partner och vice regionschef.
– Vi är mitt uppe i en digitaliserings- och teknikutvecklingsresa och ett av våra allra viktigaste fokusområden just nu är att jobba med att rekrytera nya talanger. På BDO får du en brant utvecklingskurva och en fin grund för din framtida karriär.

Helene Andersson

Titel: Auktoriserad revisor/partner.

Utbildning: Civilekonom, Stockholms universitet, examen 2010.

Berätta om en utmaning du antagit! ”Jag är en tävlingsmänniska och gillar när man får testa sitt pannben. Jag har åkt Vasaloppet två gånger och imponerades över allas prestationer i spåret.”

Berätta om din karriär!

– Jag jobbade fyra år innan jag skrev provet för auktorisation, och åtta år innan jag blev partner. Jag gillar att utvecklas och springa fort och det har BDO alltid kunnat möta upp genom att utmana mig med en ny roll eller i ett spännande projekt. På BDO är vi duktiga på att se individen och vad som är bra för respektive medarbetare. Det är det som får mig att trivas så bra på BDO.

Berätta om din roll som auktoriserad revisor!

– Jag jobbar främst med ägarledda bolag. Det ger mig möjligheten att följa en entreprenörs resa. Från uppstart till utveckling av deras affärer, och i vissa fall vara med på en resa mot en exit eller ett generationsskifte. Jag jobbar med spännande företag och som revisor får jag en unik insikt i både olika bolag och branscher. Det ger mig en väldigt stimulerande vardag.

”Vi är måna om våra medarbetare, det är en hjärtefråga för oss.”

Hur upplever du kulturen?

– Det är en familjär känsla. Vi bryr oss om varandra och har roligt tillsammans. Vi är måna om våra medarbetare, det är en hjärtefråga för oss. BDO har branschens nöjdaste kunder, vi är superduktiga i kundleveransen och det bidrar alla medarbetare till.

Hur ser ert hållbarhetsarbete ut?

– Förra året utvecklade vi vårt utbud av hållbarhetstjänster och gensvaret har varit stort. Det innebär att vi hjälper våra kunder att arbeta strategiskt med sitt hållbarhetsarbete. Hos oss har du möjlighet att jobba nära avdelningen för hållbarhet och ha med dem i dina kunduppdrag. Alla konsulter på BDO behöver lära sig mer om det omfattande området hållbarhet och den resan ser jag fram emot att vara en del av. Om vi tillsammans med våra kunder jobbar aktivt med hållbarhetsfrågor så är det vårt viktigaste bidrag i vårt hållbarhetsarbete.

Text: Tina Lindström-Carlsson

BDO

BDO är en av Sveriges ledande rådgivnings- och revisionsbyråer som erbjuder ett brett tjänsteutbud inom Rådgivning, Revision, Skatt och Företagsservice. BDO är cirka 700 medarbetare och finns representerade på ett drygt 20-tal orter i landet. Läs mer: bdo.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Helene Andersson på BDO:s kontor.
BDO
”Vi hjälper våra kunder att utveckla sitt hållbarhetsarbete”
Läs mer
Viktoria Kemborn med kollegor, BDO
BDO
”Jag drivs av andras driv och att se deras tacksamhet”
Läs mer
Katarina Eklund med kollegor, BDO.
BDO
”Det roligaste med jobbet är att få inblick i olika branscher”
Läs mer
SEB
”Mitt uppdrag är att analysera SEB:s kreditrisker”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Så här imponerar du på rekryteraren

Hur förbereder du dig på bästa sätt inför en jobbintervju?Rekryteringskonsulten ger sina bästa tips om hur du imponerar på rekryteraren – innan, under och efter intervjun.

Läs mer
Din karriär
”Intraprenörer är doers som aldrig stannar upp”

Entreprenör är ett vedertaget begrepp, men vad är egentligen en intraprenör? Enligt Magnus Klofsten (bilden), professor i entreprenörskap vid Linköpings universitet, rymmer rollen handlingskraft, visioner och en stor dos mod.

Läs mer
Din karriär
Vilka är kanalerna för att få information om en arbetsgivare?

Sociala medier har de senaste åren spelat en allt viktigare roll i svenskarnas jobbsökande och utannonsering av tjänster.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer