Data/IT

Bonnier News

”Alla som jobbar på Bonnier News värnar det fria ordet”

2022-12-07

Estimerad lästid 2 min

Foto: Patrik Lundin

Som webbutvecklare på Bonnier News bidrar Freja Busby till att göra journalistiken tillgänglig.

Freja Busby är sedan 2018 webbutvecklare på Dagens Nyheter som är en del av Bonnier News. Hon lockades av ett arbete där hon dagligen bidrar till något viktigt för samhället.
– Redan under intervjun kände jag som junior och kvinnlig utvecklare att jag blev respekterad och fick ta plats. Något som borde vara en självklarhet men så är inte alltid fallet. Alla som arbetar på Bonnier News bidrar till det journalistiska uppdraget och värnar det fria ordet. Det spelar ingen roll om du är utvecklare eller jobbar på tryckeriet. Vårt team ser exempelvis till att DN:s produkter når ut med nyheter, oavsett tid på dygnet, säger hon.

Freja Busby

Titel:

Webbutvecklare.

 

Utbildning:

IT, medier och design, Södertörn, examen 2014. Web Development Boot Camp, Technigo, 2018.

 

Hur upplever du balansen mellan arbetsliv och fritid?

”Flexibiliteten att kunna jobba hemifrån har lett till att jag har adopterat en hund, en fransk bulldogg som heter Lotta. Det har gjort stor skillnad i mitt liv. ”

Freja jobbar med produktutveckling av sajten dn.se och Kamratpostens sajt kpwebben.se. Hennes team arbetar även med DN:s appar och Arkivet, DN:s historiska arkiv med tidningar från 1864 till 2020.
– Kontrasten är kul. Kamratposten som riktar sig till barn är lekfull, och DN med stora journalistiska avslöjanden har sitt seriösa intryck, säger hon och fortsätter:

– Mina kollegor är hjälpsamma och vi har väldigt kul på jobbet. Dessutom har vi många seniora utvecklare i vårt team som har lång erfarenhet och djup kunskap vilket gör att vi tillsammans utvecklas snabbare.

Som ny på jobbet fick Freja följa Bonnier News utvecklingsplan där man får en så kallad ”Buddy”.
– Det var en kollega som hjälpte mig att komma in i teamet och som stöttade mig i att utvecklas snabbare i min roll som utvecklare. Detta gjorde att jag snabbt blev självgående och började driva egna projekt. I dag driver jag både små och stora projekt.

”Redan tidigt fick jag ta ansvar och möjlighet att hålla i egna projekt och det har lett till en snabb utveckling.”

Nu går det att förstora texten på artiklarna som ligger uppe på DN:s sajt. Det är bland annat Frejas förtjänst.
– Jag brinner för tillgänglighet och har jobbat hårt för att sajten ska bli mer tillgänglig för alla. När du är inloggad kan du via menyn välja en större fontstorlek på artikeln. Arbetet kring tillgänglighet känns väldigt viktigt och givande. På Bonnier News kan alla komma med nya idéer och påverka hur våra produkter fungerar och ser ut.

Text: Tina Lindström Carlsson

Bonnier News

Bonnier News är Nordens största mediehus med varumärken som Dagens Nyheter, Expressen och Dagens industri. Bonnier News har cirka 8 000 medarbetare och når dagligen över 6 miljoner människor. Vi värnar vi om det fria ordet och gör skillnad genom journalistik som når och berör många.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

SEB
“Jag är stolt över att de såg min potential”
Läs mer
Sigma
”Jag får utvecklas i en rolig och entusiastisk miljö”
Läs mer
Tele2
”Alla kan relatera till våra produkter och tjänster”
Läs mer
Telenor
”Det är en spännande tid – från och med nu kan allt hända”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
Här är Linkedins sju dödssynder

Att tacka ja till alla kontaktförfrågningar, strunta i sammanfattningen och lämna tomma fält på Linkedin-profilen är bland de största tabbarna.

Läs mer
Din Karriär
“IT är en framtidsbransch där allt händer och alla behövs”

Hon har korsat Atlanten nio gånger, varit innovationschef på Isabella Löwengrips startupfabrik Nordin Tech House, haft världens sämsta affärsidé och blivit utnämnd till Årets it-kvinna 2019. – Ibland känns det som att jag har haft flera liv eftersom jag verkligen brunnit för så olika saker.

Läs mer
Din Karriär
Här är framtidens frilansliv

Gig-ekonomin fortsätter vinna mark och allt fler blir egenanställda. Robin Teigland, professor i digital affärsinnovation, menar att det bara är början. Det är dags att reboota den industriella revolutionen.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer