Data/IT

Trygg-Hansa

”Vi är ett jämställt bolag där alla kan vara sig själva”

2023-12-12

Estimerad lästid ca 2min

Malmö 231122
Nicki Lindberg på Trygg Hansa.
Foto: André de Loisted

Foto: André De Loisted

Nicki Lindberg trivs i sin roll som teamledare inom it-organisationen på Trygg-Hansa.

Sedan Nicki Lindberg började på Trygg-Hansa 2016 har hon bland annat utvecklat sina ledaregenskaper. Idag leder hon ett team med systemägare inom företagets itorganisation.
– Det finns många möjligheter att växa och utvecklas och mycket spännande att göra. Trygg-Hansa är ett välkänt varumärke och ett stabilt bolag som utstrålar trygghet vilket jag letade efter när jag sökte jobb. Allas bidrag till helheten är värt något och uppmärksammas, säger hon.

Nicki Lindberg

Titel: Head of Application Management.

Vad gör du helst när du är ledig? ”Just nu läser jag enskilda kurser och driver Techella Malmö, ett nätverk för kvinnor och ickebinära i Malmö tillsammans med två vänner.”

Nickis första roll på Trygg-Hansa innebar uppgifter som riskvärdering och prissättning. Efter ett par år sökte hon och fick en roll inom it, och sedan dess har hon fortsatt att utvecklas inom it-organisationen. Idag leder hon ett team med systemägare.
– I min roll ingår allt från personalansvar till att stötta operativt i vissa av våra projekt och tekniska förflyttningar. Alla som jobbar hos oss blir sedda och hörda, vilket gör att det är en trevlig och intressant arbetsplats där vi utvecklas tillsammans.

Trygg-Hansa digitaliserar och utvecklar ständigt nya tekniska lösningar för att hjälpa kunderna på bästa sätt och förenkla för medarbetarna. Just nu gör företaget insatser för att tydligare positionera sig som en arbetsgivare inom tech och it.
– Det gör vi bland annat genom att delta på teknikmässor där vi berättar att vi gör långt mer än att sälja försäkringar och reglera skador. Inom it och tech sker det snabba och ständiga förändringar. Då är det skönt att vara på en trygg arbetsplats med stabila arbetsformer, säger Nicki.

Malmö 231122
Nicki Lindberg på Trygg Hansa.
Foto: André de Loisted

”Alla som jobbar hos oss blir sedda och hörda, vilket gör att det är en trevlig och intressant arbetsplats därvi utvecklas tillsammans.”

Runt 2 300 personer på 14 orter i landet arbetar på Trygg-Hansa. Företaget jobbar aktivt med att främja hälsa, engagemang och jämställdhet.
– Här finns en stark samhörighet. Man känner sig aldrig ensam, vi finns där för varandra och hittar bästa möjliga lösningar tillsammans. Vi är ett jämställt bolag där alla är välkomna och kan vara sig själva. Det är något som ligger mig extra varmt om hjärtat och ett stort skäl till att jag har valt att jobba på just Trygg-Hansa, säger Nicki.

Text: Tina Lindström Carlsson

Trygg-Hansa

Trygg-Hansa har gjort skillnad i människors liv sedan 1828 och är i dag en del av Tryg-koncernen, Skandinaviens största sakförsäkringsbolag. Som medarbetare på Trygg-Hansa arbetar du tillsammans med 7 500 engagerade kollegor över hela Tryg-koncernen i Sverige, Norge och Danmark. Just nu söker vi medarbetare med olika kompetenser: IT-specialister, försäkringsrådgivare, skadereglerare, med mera.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

HiQ
“Många attraheras av komplexiteten i våra uppdrag”
Läs mer
Tele2
”Alla kan relatera till våra produkter och tjänster”
Läs mer
Oskar Grönberg Trafikverket Borlänge
Trafikverket
”Du känner att du gör nytta ända ner på individnivå”
Läs mer
Tele2
”Tele2 är inte rädda att ge medarbetare chansen”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
Bli ett proffs på att arbeta hemifrån

Allt fler svenskar arbetar hemifrån och det finns en del att tänka på när det gäller att hålla produktiviteten uppe från ditt hemmakontor.

Läs mer
Din Karriär
Här tillverkas framtidens hållbara batterier

Batteritillverkaren Northvolt jobbar mot en grönare framtid och är i år nya på listan över landets mest attraktiva arbetsgivare.

Läs mer
Din Karriär
Så återhämtar du dig på arbetstid

Att pausa på arbetstid är inte en självklarhet, och för många kanske det inte heller finns möjlighet till det. Lina Ejlertsson, forskare vid den medicinska fakulteten vid Lunds universitet, menar att återhämtning mitt på dagen är viktigt för att minska stress.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer