Civilingenjör

Billerud

”Billerud har verkligen funnits där på min ledarresa”

2022-12-08

Lästid ca 2 min

Civilingenjör

Utmanare loggaUtmanare
Arbetsgivarna som tagit upp jakten på topplaceringarna.

Foto: Erik Thor

Efter fyra år på Billerud har civilingenjören Linnea Danielsson ansvar för hela inköpsfunktionen.

Linnea Danielsson jobbade redan i skogs- och pappersindustrin när hon fick frågan om att ta rollen som strategisk inköpare på Billerud. Det var hösten 2018. Nu leder hon 50 medarbetare samt chefer inom inköp och har ansvar för flera miljarder kronor.
– Billerud har ett starkt framtidsfokus som jag verkligen tror på. Vi har köpt en verksamhet i USA och har fått drygt 1 700 nya kollegor som gör samma sak som oss fast på andra sidan Atlanten.

Linnea Danielsson

Titel: Vice President Procurement.

Utbildning: Civilingenjör kemiteknik, lärare i kemi och matematik. Kungliga tekniska högskolan, examen 2012.
Vad ger dig energi?”Att koppla loss och vara ledig. Jag hänger gärna med vänner eller med mina systerdöttrar som är 4 och 6 år, då är det fullt fokus på dem. Jag ser till att ha en sund mix av olika delar varje vecka.”

Bara några månader in i Linneas första tjänst på Billerud blev hon våren 2019 chef för strategiskt inköp av råvaror. Sedan hösten 2022 leder hon hela inköpsfunktionen på Billerud.

– Min roll är mer övergripande. Vi har många specialister och medarbetarna kan sina egna områden bäst. Har vi problem inom ett kemikalieområde, då är det proffsen som ska fram, inte jag.

Att jobba med inköp i en stökig omvärld innebär många utmaningar.
– Man behöver ha en stor respekt för att personer reagerar väldigt olika i tuffa tider, och det gäller att se varje individ i det. Teamet är extremt motiverat med en stark drivkraft att bruken ska hållas igång. Alla gör verkligen allt. Min utmaning är också att se till att medarbetarna mår bra och håller i längden. Det handlar om att hushålla med energi och se till att vi återhämtar oss när vi har en lugnare period.

”Billerud har ett starkt framtidsfokus som jag verkligen tror på.”

Sedan sommaren 2022 har Billerud samlat inköp och fiberförsörjning i en organisation.
– Vi har även fått en plats i ledningsgruppen. Det har ökat fokus på inköp, vilket ligger i linje med vad som händer i världen, säger Linnea.

Billerud och Linnea vill få fler kvinnor att förstå att det är en spännande industri att jobba i.
– Kvinnor behövs. Billerud har verkligen satsat på mig och funnits där på min ledarresa. Jag är 33 år och jobbar i en mansdominerad industri. Det är häftigt att ha fått den möjligheten och ändå känna sig trygg i det. Jag har ett stort stöd runtomkring mig. Det är väldigt fint.

Text: Tina Lindström Carlsson

Billerud

Billerud är en världsledande leverantör av förnybart förpackningsmaterial. Avsikten är att vara det innovativa valet inom förpackningsindustrin och att tillsammans med sina partners skapa smarta förpackningslösningar. Billerud är ett internationellt företag med stark lokal förankring som utmanar konventionella förpackningar för en hållbar framtid. Läs mer: https://www.billerud.com

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Obiora på BillerudKorsnäs tittar in i kameran och ler. Han har skyddsutrustning på sig i form av en vit hjälp, hörselkåpor och skyddsglasögon.
Billerud
”Att arbeta här går helt i linje med mina värderingar”
Läs mer
Billerud
”Det är en innovativ och spännande miljö”
Läs mer
Billerud
”Billerud har verkligen funnits där på min ledarresa”
Läs mer
Trafikverket
”Att få utveckla Norrland där jag bor är bara så häftigt”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
5 tips för att klara personlighetstestet

Plötsligt sitter du där som en testkanin i en bur. Vad innebär ett personlighetstest egentligen? Hur klarar man det? Går det att fuska? Här är svaren på dina nervösa frågor.

Läs mer
Din Karriär
Det här förväntar sig professionals i lön

Trots att mjuka värden såsom t ex hållbarhet och work life balance prioriteras högt hos professionals så är en hög framtida lön fortfarande nog så viktigt.

Läs mer
Din Karriär
Bli ett proffs på att arbeta hemifrån

Allt fler svenskar arbetar hemifrån och det finns en del att tänka på när det gäller att hålla produktiviteten uppe från ditt hemmakontor.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer