Data/IT

Länsförsäkringar AB

”Det är spännande att se hur snabbt förändringstakten ökar”

2022-12-14

Estimerad lästid 2 min

Foto: Patrik Lundin

Länsförsäkringar AB går från ett traditionellt bolag med it till ett modernt techbolag.

Annika Gylling och Burhan Öcüt är två av dem som jobbar med den digitala transformationen på Länsförsäkringar AB.

– Det är spännande att vara med från början och se hur snabbt förändringstakten ökar, säger Burhan.

– Vi har ett otroligt stort fokus på digitalisering och samhällsansvar. Vi vill bland annat möjliggöra för våra kunder att kontakta oss när de har tid, på olika tider dygnet runt, säger Annika.

Annika Gylling

Titel:

Förvaltningsledare och robotanalytiker. 

 

Utbildning:

Gymnasial utbildning, ekonomisk linje, 1987.

 

Intressen:

”Jag tycker om att träna och på Länsförsäkringar har vi personalföreningar som hittar på olika saker. Jag har exempelvis varit på vandrings- och skidresor där jag samtidigt knutit nya kontakter.”

Burhan Öcüt

Titel:

Lead DevOps Engineer.

 

Utbildning: 

YH DevOps Engineer, Nackademin, examen 2019.

 

Intresserad av:

”Jag brinner för innovation och tycker det är bra att Länsförsäkringar gör stora satsningar för att vi ska kunna möjliggöra just innovation.”

Som robotanalytiker på Länsförsäkringar AB hjälper Annika till att automatisera manuella moment, till exempel initial registrering av försäkringar och generering av rapportunderlag.

– Här ges stora möjligheter att byta roll internt för att därmed utvecklas. Jag började som konsult 2009 och har sedan dess jobbat som applikationsspecialist, förvaltningsledare och haft olika roller inom systemutvecklingsprojekt. Målet som robotanalytiker är att hitta processer som kan effektiviseras och exempelvis underlätta för våra interna användare så att de kan använda mer av sin tid till att analysera, säger hon.

Burhan skapar förutsättningar för att få snabbare leverans av mjukvara och värden till företagets kunder. Till sin hjälp har han interna utvecklingsteam och centrala funktioner.

– Vi har gått från en månads ledtid på produktionssättning av mjukvaruförändringar till 13 minuter. Det är en stor milstolpe för oss och kul att få vara med om. När jag började 2018 gjordes mjukvaruförändringar en eller två gånger om året, som sedan ökade till kvartalsvis och månadsvis. Målet var sedan att vi skulle få ner tiden till några timmar, men det gick ännu snabbare tack vare att vi gjorde en helhetsanalys om vad vi skulle förbättra och automatisera, säger han.

Här ges stora möjligheter att byta roll internt för att därmed utvecklas.

Länsförsäkringar AB är en hållbar och långsiktig arbetsgivare med ett tydligt kundengagemang.

– En sak som jag värderar extra högt är engagemanget och tilliten. Jag har tillit från mina uppdragsgivare och chefer som litar på att jag levererar. Det är så hos oss på Länsförsäkringar AB, alla hjälps åt för att hitta lösningar, säger Annika.

Text: Tina Lindström Carlsson

Länsförsäkringar AB

Vi på Länsförsäkringar AB ägs gemensamt av våra 23 länsförsäkringsbolag. Som partner till länsförsäkringsbolagen levererar vi affär, utveckling och service – allt för att skapa förutsättningar för att dem i sin tur ska kunna utveckla sitt kunderbjudande. Vill du vara med och forma Länsförsäkringars digitala framtid? Drivs du av utmaningar och förändring? Vi befinner oss i centrum av en fantastiskt spännande resa på Länsförsäkringar där digital förflyttning är i fokus.

Dela det här inlägget

Länsförsäkringar AB Placeringar

Ekonomi

Ekonomi senior

Juridik

Artiklar du kanske gillar:

Bonnier News
”Alla som jobbar på Bonnier News värnar det fria ordet”
Läs mer
Sogeti
”Är man målinriktad och engagerad är möjligheterna oändliga”
Läs mer
HiQ
“Många attraheras av komplexiteten i våra uppdrag”
Läs mer
Oskar Grönberg Trafikverket Borlänge
Trafikverket
”Du känner att du gör nytta ända ner på individnivå”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
Så återhämtar du dig på arbetstid

Att pausa på arbetstid är inte en självklarhet, och för många kanske det inte heller finns möjlighet till det. Lina Ejlertsson, forskare vid den medicinska fakulteten vid Lunds universitet, menar att återhämtning mitt på dagen är viktigt för att minska stress.

Läs mer
Din Karriär
Här är Linkedins sju dödssynder

Att tacka ja till alla kontaktförfrågningar, strunta i sammanfattningen och lämna tomma fält på Linkedin-profilen är bland de största tabbarna.

Läs mer
Din Karriär
“IT är en framtidsbransch där allt händer och alla behövs”

Hon har korsat Atlanten nio gånger, varit innovationschef på Isabella Löwengrips startupfabrik Nordin Tech House, haft världens sämsta affärsidé och blivit utnämnd till Årets it-kvinna 2019. – Ibland känns det som att jag har haft flera liv eftersom jag verkligen brunnit för så olika saker.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer