Civilingenjör

Coor

”Det finns egentligen inga gränser för den som vill utvecklas”

2023-12-11

Text: Daniel Cederlund

Foto: Christian Gustavsson

Coor vill ge den som är nyfiken och driven chansen att följa sina karriärdrömmar.

På facility management-företaget Coor ansvarar affärsenhetschefen Anna Rudberg för området fastighet och säkerhet. Verksamheten omfattar drift och underhåll av fastigheter och infrastruktur men också utveckling av framtida tjänster och lösningar. Inom säkerhetsområdet utvecklar och levererar Coor såväl tekniska säkerhetslösningar och rådgivning som bevakningstjänster.

Anna Rudberg

Titel: Affärsenhetschef Fastighet & Säkerhet

Utbildning (skola och examensår): Linköpings Tekniska Högskola – Industriell Ekonomi, examen 2008

Vad gör du helst när du är ledig? Hänger med familjen, gärna utomhus på fina mtb-stigar.

Efter att ha tagit examen som civilingenjör provade Anna Rudberg sina vingar både som managementkonsult och som chef på ett elbolag, innan hon tog klivet till Coor. Ett steg som inte var helt enligt hennes plan.

 

– Jag halkade in på ett bananskal. En rekryteringsfirma kontaktade mig och tyckte att jag borde söka mig till Coor. Jag hade inte koll på företaget då och var i en annan process, men så här åtta år senare är jag väldigt glad att jag tog steget. Jag gillar att det är ett stort företag som ändå har den entreprenöriella andan intakt. Det är en bra kombination för att växa och utvecklas, säger hon.

Just storleken och bredden kombinerat med en ständig framåtanda är något Anna Rudberg återkommer till när vi pratar om vad hon tycker definierar Coor. Men även tiden utanför arbetet kommer på tal.

 

– Det finns en stor respekt för livsbalansen. Klockan 17 går vi hem och ingen förväntar sig att du ska jobba över. När vi jobbar så jobbar vi, när vi är lediga så är vi lediga. Det tror jag är en nyckel till att många blir kvar så länge och trivs bra på Coor, säger hon.

Långvariga medarbetare till trots söker förstås ett företag av Coors storlek och dignitet ständigt nya talanger för att fortsätta utvecklas framåt. Och Anna Rudberg menar att Coor är precis rätt plats att vara på om du vill sudda ut gränserna för vad som är möjligt med din karriär.

 

– Jag kom själv in som chef för ett team bestående av fem personer och idag ansvarar jag för ett affärsområde som sysselsätter tusen personer. Det finns egentligen inga gränser. Om du vill utvecklas och är nyfiken så kommer du att få chansen på Coor. 

Coor

Som ledande facility management-leverantör, främst inriktad mot integrerade och komplexa helhetsuppdrag (IFM), är Coor med och skapar Nordens bästa arbetsmiljöer, smarta, hållbara och fulla av glädje. Coor erbjuder specialistkompetens inom arbetsplatsservice, fastighetsservice och strategiska rådgivningstjänster. Vi skapar värde genom att utföra, leda och effektivisera kundernas serviceverksamheter, så att våra kunder kan fokusera på vad de gör bäst.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Coor
”Många av våra tjänster på Coor är tekniskt utmanande”
Läs mer
Noran på Trafikverket står och lutar sig mot broräcket.
Trafikverket
“Vi bjuder in till samtal för att hitta lösningar tillsammans”
Läs mer
Billerud
”Billerud har verkligen funnits där på min ledarresa”
Läs mer
Martin på RISE står med armarna i kors, tittar in i kameran och ler. I bakgrunden syns en stor maskin.
RISE
”Med teknik i framkant stärker vi Sveriges innovationskraft”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
”Det är svårt att bygga bolag – men det ska vara lika svårt för alla”

IT-ansvarig som 19-åring och en av Europas främsta entreprenörer under 30. I dag är Linnéa Kornehed Falck CMO och medgrundare av Einride.

Läs mer
Din Karriär
Det här förväntar sig professionals i lön

Trots att mjuka värden såsom t ex hållbarhet och work life balance prioriteras högt hos professionals så är en hög framtida lön fortfarande nog så viktigt.

Läs mer
Din Karriär
5 tips för att klara personlighetstestet

Plötsligt sitter du där som en testkanin i en bur. Vad innebär ett personlighetstest egentligen? Hur klarar man det? Går det att fuska? Här är svaren på dina nervösa frågor.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer