Data/IT

Trafikverket

”Du känner att du gör nytta ända ner på individnivå”

2020-11-30

Text: Tina Lindström Carlsson

Foto: Partik Lindström

Oskar Grönberg Trafikverket Borlänge

Oskar Grönberg är en av dem som är med och utvecklar Sveriges infrastrukturprojekt på Trafikverket som har en av landets största IT- och telekomverksamhet.

Systemvetaren Oskar Grönberg började som studentmedarbetare på Trafikverket i januari 2019. Efter studierna fick han anställning som it-koordinator inom verksamhetsstyrning.  

– Samarbete och teamkänsla är utmärkande på Trafikverket, och vi har en tydlig och sammanhängande styrning. Vi jobbar i team där alla strävar mot samma mål. Du känner att du gör nytta ända ner på individnivå och att du bidrar till Trafikverkets huvuduppdrag, säger Oskar.

Oskar Grönberg

Titel: IT-koordinator.

Utbildning: Systemvetenskapliga programmet, Högskolan Dalarna, examen 2019. 

Smultronställe: ”Familjens sommarhus vid Siljan. Där har jag tillbringat somrarna under min uppväxt.”

Vad innebar det att vara studentmedarbetare på Trafikverket?

– Jag jobbade tio timmar i veckan vid sidan av studierna, vilket gjorde att jag fick en introduktion till Trafikverket. Jag fick vara med på möten, lärde mig vad vi gör och hur vi arbetar, samtidigt som jag löste enklare uppgifter. Uppdraget ledde dessutom till att jag skrev mitt ex-jobb på Trafikverket.

”Samarbete och teamkänsla är utmärkande.”

Vad lockade dig till Trafikverket?

– Trafikverket hade gästföreläsare på min utbildning och det gjorde att jag fick en inblick i myndigheten, och i hur stor och viktig den är. Att det är en myndighet som har en stor samhällsfunktion som man får vara med och bidra till är definitivt något som lockade mig. Trafikverkets it- och telekomverksamhet är en av Sveriges största, det är väldigt brett och det gör att du har alla möjligheter att jobba med de arbetsuppgifter du vill. 

Hur tillvaratar arbetsgivaren era idéer? 

– Jag upplever att man tas på allvar och att det finns arbetssätt, rutiner och processer kring det. Trafikverket jobbar mycket för att man ska kunna vara innovativ, att man ska kunna komma med förslag och förbättringsmöjligheter. Om jag har en idé kan jag lyfta det till min chef som tar det vidare.

Vad är det bästa med att jobba på Trafikverket?

– Allt finns på Trafikverket. Du har möjligheten att välja att jobba med det som du är mest intresserad av. Det är perfekt att man tar vara på medarbetarnas egna önskemål. Det är många som har jobbat hela sin karriär på myndigheten. Det är så pass brett så man kan byta jobb på jobbet – den friheten och möjligheten är väldigt positiv. 

Trafikverket

Resor och transporter är en stor del av vår vardag. Trafikverket arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi tänka vidare och underlätta livet i hela Sverige. Ett närmare Sverige där alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.    

Dela det här inlägget

Trafikverket Placeringar

Civilingenjör

Civilingenjör Senior

Data/IT Senior

Ekonomi Senior

Högskoleingenjör

Artiklar du kanske gillar:

Isak, Trafikverket
Trafikverket
”Vi har en viktig nyckelroll för att järnvägen ska fungera”
Läs mer
Hanna Söderberg Trafikverket HK
Trafikverket
”Att bygga förtroende är extra viktigt i ledarskapet”
Läs mer
Trafikverket
”Det är en kreativ atmosfär som tillåter att du provar nytt”
Läs mer
Noran på Trafikverket står och lutar sig mot broräcket.
Trafikverket
“Vi bjuder in till samtal för att hitta lösningar tillsammans”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
Här är Linkedins sju dödssynder

Att tacka ja till alla kontaktförfrågningar, strunta i sammanfattningen och lämna tomma fält på Linkedin-profilen är bland de största tabbarna.

Läs mer
Din Karriär
”Vi kan se en Greta-effekt”

När vi ser arbetsplatsen som vår ’second family’ är det förstås viktigt att arbetsgivaren erbjuder trygghet – långt bortom terrorhot, Donald Trump och allt som händer i omvärlden.

Läs mer
Din Karriär
Google är den mest attraktiva arbetsgivaren i Norden

Google, Microsoft och Sweco ligger i topp när proffessionals avslöjar sina bästa arbetsgivare i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer