2020-11-30

Data/IT

Trafikverket

”Du känner att du gör nytta ända ner på individnivå”

Text: Tina Lindström Carlsson

Foto: Partik Lindström

Oskar Grönberg Trafikverket Borlänge

#46

Data/IT

Oskar Grönberg är en av dem som är med och utvecklar Sveriges infrastrukturprojekt på Trafikverket som har en av landets största IT- och telekomverksamhet.

Systemvetaren Oskar Grönberg började som studentmedarbetare på Trafikverket i januari 2019. Efter studierna fick han anställning som it-koordinator inom verksamhetsstyrning.  

– Samarbete och teamkänsla är utmärkande på Trafikverket, och vi har en tydlig och sammanhängande styrning. Vi jobbar i team där alla strävar mot samma mål. Du känner att du gör nytta ända ner på individnivå och att du bidrar till Trafikverkets huvuduppdrag, säger Oskar.

Oskar Grönberg

Titel: IT-koordinator.

Utbildning: Systemvetenskapliga programmet, Högskolan Dalarna, examen 2019. 

Smultronställe: ”Familjens sommarhus vid Siljan. Där har jag tillbringat somrarna under min uppväxt.”

Vad innebar det att vara studentmedarbetare på Trafikverket?

– Jag jobbade tio timmar i veckan vid sidan av studierna, vilket gjorde att jag fick en introduktion till Trafikverket. Jag fick vara med på möten, lärde mig vad vi gör och hur vi arbetar, samtidigt som jag löste enklare uppgifter. Uppdraget ledde dessutom till att jag skrev mitt ex-jobb på Trafikverket.

”Samarbete och teamkänsla är utmärkande.”

Vad lockade dig till Trafikverket?

– Trafikverket hade gästföreläsare på min utbildning och det gjorde att jag fick en inblick i myndigheten, och i hur stor och viktig den är. Att det är en myndighet som har en stor samhällsfunktion som man får vara med och bidra till är definitivt något som lockade mig. Trafikverkets it- och telekomverksamhet är en av Sveriges största, det är väldigt brett och det gör att du har alla möjligheter att jobba med de arbetsuppgifter du vill. 

Hur tillvaratar arbetsgivaren era idéer? 

– Jag upplever att man tas på allvar och att det finns arbetssätt, rutiner och processer kring det. Trafikverket jobbar mycket för att man ska kunna vara innovativ, att man ska kunna komma med förslag och förbättringsmöjligheter. Om jag har en idé kan jag lyfta det till min chef som tar det vidare.

Vad är det bästa med att jobba på Trafikverket?

– Allt finns på Trafikverket. Du har möjligheten att välja att jobba med det som du är mest intresserad av. Det är perfekt att man tar vara på medarbetarnas egna önskemål. Det är många som har jobbat hela sin karriär på myndigheten. Det är så pass brett så man kan byta jobb på jobbet – den friheten och möjligheten är väldigt positiv. 

Trafikverket

Resor och transporter är en stor del av vår vardag. Trafikverket arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi tänka vidare och underlätta livet i hela Sverige. Ett närmare Sverige där alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
Läs mer: www.trafikverket.se

Dela det här inlägget

Trafikverket Placeringar

Civilingenjör

Civilingenjör – Senior

Data/IT

Data/IT – Senior

Ekonomi – Senior

Högskoleingenjör

Högskoleingenjör – Senior

Samhällsvetare – Senior

Artiklar du kanske gillar:

Trafikverket
”Trafikverket är navet som driver på utvecklingen”
Läs mer
Trafikverket
”Nu tar jag besluten och väljer de projekt jag vill genomföra”
Läs mer
Trafikverket
”Att få utveckla Norrland där jag bor är bara så häftigt”
Läs mer
Lena Hägg och Kristofer Södergberg står i en av Trafikverkets lokaler med två stora skärmar i bakgrunden.
Trafikverket
”Vi gör avtryck i samhället som kommer att hålla i generationer”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
Så här blir du expert på att förhandla

Ibland ska du övertyga sambon om tacos till middag och ibland förhandla dig till en högre lön. Oavsett vilken förhandlingssituation du står inför är det en fördel att känna till några retoriska verktyg. Retorikkonsulten Serena Mon de Vienne delar med sig av effektiva knep att ta till vid nästa förhandling.

Läs mer
Din Karriär
Guide: Tre tips till dig som ska starta eget

Okej, du har bestämt dig för att bli entreprenör. Eller har åtminstone en grym affärsidé som du vill förverkliga. Men hur går det till? Här är vad du behöver för att gå från idé till action.

Läs mer
Din Karriär
Hur ser young professionals på sina arbetsgivare?

Vad söker unga talanger efter hos en arbetsgivare? Och har deras syn på sitt framtida yrkesliv förändrats på grund av pandemin?

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer