Civilingenjör

Peab

”Lokal närvaro i Norden och vår starka kultur bidrar till framgångarna”

2022-12-27

Estimerad lästid 2 min

Civilingenjör

Foto: Julia Sjöberg

Peab ökar i popularitet som arbetsgivare bland unga yrkesverksamma. Företaget är lokalt förankrat med drygt 130 kontor runtom i Norden där medarbetarna får vara med och skapa morgondagens samhälle.

Anita Florén leder arbetet med rekrytering och employer branding på bygg- och anläggningsföretaget Peab som har 16 000 medarbetare och en omsättning på 64 miljarder kronor.
– Vi har en stark företagskultur som genomsyrar allt vi gör och har därtill genuint engagerade medarbetare. På väg till jobbet passerar jag byggnader som vi har byggt, enheter där vi bedriver vår verksamhet och kör på vägar vi har asfalterat. Att få vara en del av ett samhällsbyggande företag som Peab är inspirerande.

Anita Florén

Titel:

Chef Rekrytering & Employer Branding, Peab.

 

Utbildning:

Arbetsvetenskapliga programmet, Högskolan i Halmstad, examen 2013.

 

Smultronställe:

”Min absoluta favoritplats är vid havet. Att vara där ger mig lugn och återhämtning.”

Hur märks det att ni har en attraktiv kultur?

– Vi är en stor aktör som har en lokal närvaro i hela Norden och vår starka kultur bidrar till framgångarna. Våra värderingar kännetecknas av fyra kärnvärden som är tydligt förankrade i vardagen: jordnära, utvecklande, personlig och pålitlig. Vi har många fantastiska medarbetare som trivs på Peab, det visar våra mätningar och dessutom klättrar vi i ranking. Vi har också en hög andel återvändare, personer som väljer att komma tillbaka till oss efter att ha provat andra arbetsgivare.

Ni arbetar för att få fler kvinnor att söka sig till byggbranschen, berätta mer!

– Vi jobbar hårt tillsammans med branschkollegor för att attrahera fler kvinnor till våra branschspecifika jobb. Det gör vi exempelvis genom att kommunicera med målgruppen i relevanta kanaler i hopp om att väcka ett intresse för branschen. Våra initiativ ger resultat – vi ser att vi når fler kvinnor och det bidrar förhoppningsvis till att fler kvinnor söker sig till oss och till branschen.

”Vi bygger och gör avtryck. Våra medarbetare får vara med och skapa morgondagens samhälle.”

Ni är populära bland studenter och young professionals, varför tror du?

– Hos oss finns möjligheter att växa i sin yrkesroll men också som människa genom ansvar och tillit. Här finns en genuin familjär känsla och vi har starka värderingar, vilket jag tror är anledningen till att vi ökar i popularitet. Vi bygger och gör avtryck. Våra medarbetare får vara med och skapa morgondagens samhälle, det tror vi också är något som lockar målgruppen i valet av framtida arbetsgivare.

Text: Tina Lindström Carlsson

Peab

Peab är Nordens samhällsbyggare med 16 000 medarbetare och en omsättning på 57 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm. Läs mer: peab.se

Dela det här inlägget

Peab Placeringar

Civilingenjör

Högskoleingenjör

Artiklar du kanske gillar:

Jonas Petersson från Veidekke sitter i kontorsstol framför en gardin
Veidekke
”Den närheten vi har på Veidekke är fantastisk”
Läs mer
Noran på Trafikverket står och lutar sig mot broräcket.
Trafikverket
“Vi bjuder in till samtal för att hitta lösningar tillsammans”
Läs mer
Elin och Erik, kollegor på Sigma, står bredvid varandra
Sigma
”Som konsult på Sigma har du mycket att säga till om”
Läs mer
Johanna Greger på arbetet på Veidekke.
Veidekke
”Stämningen på Veidekke är trygg, varm och hjälpsam”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
”Vi kan se en Greta-effekt”

När vi ser arbetsplatsen som vår ’second family’ är det förstås viktigt att arbetsgivaren erbjuder trygghet – långt bortom terrorhot, Donald Trump och allt som händer i omvärlden.

Läs mer
Din Karriär
5 tips för att klara personlighetstestet

Plötsligt sitter du där som en testkanin i en bur. Vad innebär ett personlighetstest egentligen? Hur klarar man det? Går det att fuska? Här är svaren på dina nervösa frågor.

Läs mer
Din Karriär
”Många längtar efter att göra något bra tillsammans”

Skjutsgruppen är samåkningsrörelsen som är snäll mot både människor och miljön. Sedan starten har den lett till många möten – vissa har till och med blivit kära eller fått ett nytt jobb under resorna. Grundaren Mattias Jägerskog, som fått ett miljöpris för sitt initiativ, tror att det ligger i människans natur att vilja dela.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer