Civilingenjör

Peab

”Lokal närvaro i Norden och vår starka kultur bidrar till framgångarna”

2022-12-27

Estimerad lästid 2 min

Civilingenjör

Foto: Julia Sjöberg

Peab ökar i popularitet som arbetsgivare bland unga yrkesverksamma. Företaget är lokalt förankrat med drygt 130 kontor runtom i Norden där medarbetarna får vara med och skapa morgondagens samhälle.

Anita Florén leder arbetet med rekrytering och employer branding på bygg- och anläggningsföretaget Peab som har 16 000 medarbetare och en omsättning på 64 miljarder kronor.
– Vi har en stark företagskultur som genomsyrar allt vi gör och har därtill genuint engagerade medarbetare. På väg till jobbet passerar jag byggnader som vi har byggt, enheter där vi bedriver vår verksamhet och kör på vägar vi har asfalterat. Att få vara en del av ett samhällsbyggande företag som Peab är inspirerande.

Anita Florén

Titel:

Chef Rekrytering & Employer Branding, Peab.

 

Utbildning:

Arbetsvetenskapliga programmet, Högskolan i Halmstad, examen 2013.

 

Smultronställe:

”Min absoluta favoritplats är vid havet. Att vara där ger mig lugn och återhämtning.”

Hur märks det att ni har en attraktiv kultur?

– Vi är en stor aktör som har en lokal närvaro i hela Norden och vår starka kultur bidrar till framgångarna. Våra värderingar kännetecknas av fyra kärnvärden som är tydligt förankrade i vardagen: jordnära, utvecklande, personlig och pålitlig. Vi har många fantastiska medarbetare som trivs på Peab, det visar våra mätningar och dessutom klättrar vi i ranking. Vi har också en hög andel återvändare, personer som väljer att komma tillbaka till oss efter att ha provat andra arbetsgivare.

Ni arbetar för att få fler kvinnor att söka sig till byggbranschen, berätta mer!

– Vi jobbar hårt tillsammans med branschkollegor för att attrahera fler kvinnor till våra branschspecifika jobb. Det gör vi exempelvis genom att kommunicera med målgruppen i relevanta kanaler i hopp om att väcka ett intresse för branschen. Våra initiativ ger resultat – vi ser att vi når fler kvinnor och det bidrar förhoppningsvis till att fler kvinnor söker sig till oss och till branschen.

”Vi bygger och gör avtryck. Våra medarbetare får vara med och skapa morgondagens samhälle.”

Ni är populära bland studenter och young professionals, varför tror du?

– Hos oss finns möjligheter att växa i sin yrkesroll men också som människa genom ansvar och tillit. Här finns en genuin familjär känsla och vi har starka värderingar, vilket jag tror är anledningen till att vi ökar i popularitet. Vi bygger och gör avtryck. Våra medarbetare får vara med och skapa morgondagens samhälle, det tror vi också är något som lockar målgruppen i valet av framtida arbetsgivare.

Text: Tina Lindström Carlsson

Peab

Peab är Nordens samhällsbyggare med 16 000 medarbetare och en omsättning på 57 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm. Läs mer: peab.se

Dela det här inlägget

Peab Placeringar

Civilingenjör

Högskoleingenjör

Artiklar du kanske gillar:

Björkdalsgruvan
”En av världens renaste guldgruvor”
Läs mer
Billerud
”Det är en innovativ och spännande miljö”
Läs mer
Malmö 211115
Niklas Hjern och Johan Jönsson på Securitas.
Foto: André de Loisted
Securitas
“Securitas satsar på innovation, teknik och nya lösningar”
Läs mer
Jonas Petersson från Veidekke sitter i kontorsstol framför en gardin
Veidekke
”Den närheten vi har på Veidekke är fantastisk”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
Visselblåsning – viktig nyckel för företag

Personer som läcker information till media i syfte att avslöja brott eller missförhållanden i en organisation kallas ofta för visselblåsare. Men hur vet jag som arbetstagare när det är dags att blåsa? Och hur kan arbetsgivare skapa en kultur som förebygger skandaler? Vi har frågat experten Karin Henriksson, grundare till visselblåsarplattformen WhistleB.

Läs mer
Din Karriär
Google är den mest attraktiva arbetsgivaren i Norden

Google, Microsoft och Sweco ligger i topp när proffessionals avslöjar sina bästa arbetsgivare i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Läs mer
Din Karriär
Hur ser young professionals på sina arbetsgivare?

Vad söker unga talanger efter hos en arbetsgivare? Och har deras syn på sitt framtida yrkesliv förändrats på grund av pandemin?

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer