Civilingenjör

SKF

”Den innovativa miljön gör att jag hela tiden utvecklas”

2022-12-27

Estimerad lästid 2 min

Foto: Julia Sjöberg

En vibrationskurs som SKF anordnade hos en samarbetspartner i Colombia förde Nadia Rodriguez dit hon är i dag. Som QA Test Engineer på SKF i Göteborg arbetar hon med teknik i framkant.

Nadia Rodriguez har arbetat som QA Test Engineer på SKF i Göteborg i två år, men hennes första möte med företaget skedde redan under studietiden i hemlandet Colombia. När Nadia pluggade till civilingenjör i maskinteknik gjorde hon praktik vid en pappersmaskin och fick där delta i en vibrationsträning som SKF anordnade.
– Den erfarenheten ledde till att jag ett par år senare, då jag flyttat till Luleå, fick en förfrågan om jag ville hjälpa till att testa en ny produkt på SKF. Till en början jobbade jag extra som Test Engineer parallellt med mina svenskastudier på Vuxenskolan, men 2016 fick jag en fast anställning.

Nadia Rodriguez

Titel:

QA Test Engineer.

 

Utbildning:

Civilingenjör i maskinteknik, Universidad del Valle, examen 2011.

Berätta om din roll!

– Som QA Test Engineer är jag ansvarig för planering, implementering och genomförande av manuella tester som verifierar de funktionella och icke-funktionella kraven i system som utvecklats inom Connected Technologies. Jag arbetar också med att definiera processer för att förbättra befintliga sätt att arbeta i förhållande till testning. Ett projekt som jag nyligen var ansvarig för handlade om att verifiera ett trådlöst tillståndsövervakningssystem för att förbättra prestanda i roterande utrustning.

Vad gillar du mest med att arbeta på SKF?

– Jag gillar verkligen den innovativa miljön och att det finns så många möjligheter till utveckling. Eftersom SKF verkar globalt finns det bland annat möjlighet att göra jobbrotationer och studiebesök i andra länder. Innan coronakrisen var det till exempel planerat att jag skulle åka till vårt nya produktutvecklingscenter i Indien för att stötta teamet där och visa dem våra processer. Men det har vi istället skött digitalt nu. Anledningen att jag har arbetat här så pass länge är att jag känner att jag hela tiden växer, både som person och professionellt.

Vad brinner du för? Hur kan du tillämpa detta i ditt jobb?

– Jag brinner för att resa. Jag gillar att utforska nya platser, prova olika typer av mat och träffa människor från olika kulturer. Den passionen har gjort mig mer öppen, nyfiken, och jag har också lärt mig att anpassa mig till förändring. Det är egenskaper som jag har användning för i mitt dagliga arbete där jag jobbar med kollegor från olika länder och även när vi genomgår organisatoriska förändringar.

Hur är det att arbeta som kvinna i en mansdominerad bransch?

– Jag tänker aldrig på det som en mansdominerad industri. Här bedömer dina kollegor dig utifrån dina färdigheter – vilket kön du tillhör spelar ingen roll.

Text: Sara Schedin

SKF

SKF är ett globalt hållbarhetssträvande företag som erbjuder lösningar runt den roterande axeln. I kärnan av verksamheten, som etablerades för mer än 100 år, finns lager, tätningar, mekatronik, smörjsystem och service. Det strategiska fokuset, som kommer göra SKF snabbare och mer beslutskraftigt, ligger inom områdena Digital försäljning, Nya affärsmodeller, Innovation, Tillverkning i världsklass, Framtida medarbetaren och Cleantech.

Dela det här inlägget

SKF Placeringar

Civilingenjör

Civilingenjör Senior

Högskoleingenjör

Artiklar du kanske gillar:

Emma Grönlund står framför utomhus med byggnader i bakgrunden.
ASSA ABLOY
”Det är en bra arbetsmiljö och vi har roligt tillsammans”
Läs mer
Peab
”Lokal närvaro i Norden och vår starka kultur bidrar till framgångarna”
Läs mer
Rebecca sitter vid ett bord på JM:s kontor mittemot en kollega.
JM
”Jag lärde mig oerhört mycket om byggbranschen som trainee”
Läs mer
Adrian står inomhus och lutar sig mot ett högre bord. Han ler och tittar in i kameran.
Xylem Water Solutions AB
”Xylem är mer än bara ett ingenjörsföretag”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
5 leveranser är fler än 4 timmar

I en värld som varje sekund, minut och timme kliver djupare in i digitaliseringen måste företag anpassa sig i samma höga tempo. Ny teknik som möjliggör nya arbetssätt, strukturer och hela affärsmodeller har lett till ett skifte där bakåtsträvarna fortsätter att mäta input, medan de som hänger med fokuserar på output.

Läs mer
Din Karriär
Dags att se över dina referenser?

Många har blivit permitterade eller arbetslösa nu i krisen, då kan det vara bra att se över sina referenser.

Läs mer
Din Karriär
Så här blir du expert på att förhandla

Ibland ska du övertyga sambon om tacos till middag och ibland förhandla dig till en högre lön. Oavsett vilken förhandlingssituation du står inför är det en fördel att känna till några retoriska verktyg. Retorikkonsulten Serena Mon de Vienne delar med sig av effektiva knep att ta till vid nästa förhandling.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer