Civilingenjör

SKF

”Den innovativa miljön gör att jag hela tiden utvecklas”

2022-12-27

Estimerad lästid 2 min

Foto: Julia Sjöberg

En vibrationskurs som SKF anordnade hos en samarbetspartner i Colombia förde Nadia Rodriguez dit hon är i dag. Som QA Test Engineer på SKF i Göteborg arbetar hon med teknik i framkant.

Nadia Rodriguez har arbetat som QA Test Engineer på SKF i Göteborg i två år, men hennes första möte med företaget skedde redan under studietiden i hemlandet Colombia. När Nadia pluggade till civilingenjör i maskinteknik gjorde hon praktik vid en pappersmaskin och fick där delta i en vibrationsträning som SKF anordnade.
– Den erfarenheten ledde till att jag ett par år senare, då jag flyttat till Luleå, fick en förfrågan om jag ville hjälpa till att testa en ny produkt på SKF. Till en början jobbade jag extra som Test Engineer parallellt med mina svenskastudier på Vuxenskolan, men 2016 fick jag en fast anställning.

Nadia Rodriguez

Titel:

QA Test Engineer.

 

Utbildning:

Civilingenjör i maskinteknik, Universidad del Valle, examen 2011.

Berätta om din roll!

– Som QA Test Engineer är jag ansvarig för planering, implementering och genomförande av manuella tester som verifierar de funktionella och icke-funktionella kraven i system som utvecklats inom Connected Technologies. Jag arbetar också med att definiera processer för att förbättra befintliga sätt att arbeta i förhållande till testning. Ett projekt som jag nyligen var ansvarig för handlade om att verifiera ett trådlöst tillståndsövervakningssystem för att förbättra prestanda i roterande utrustning.

Vad gillar du mest med att arbeta på SKF?

– Jag gillar verkligen den innovativa miljön och att det finns så många möjligheter till utveckling. Eftersom SKF verkar globalt finns det bland annat möjlighet att göra jobbrotationer och studiebesök i andra länder. Innan coronakrisen var det till exempel planerat att jag skulle åka till vårt nya produktutvecklingscenter i Indien för att stötta teamet där och visa dem våra processer. Men det har vi istället skött digitalt nu. Anledningen att jag har arbetat här så pass länge är att jag känner att jag hela tiden växer, både som person och professionellt.

Vad brinner du för? Hur kan du tillämpa detta i ditt jobb?

– Jag brinner för att resa. Jag gillar att utforska nya platser, prova olika typer av mat och träffa människor från olika kulturer. Den passionen har gjort mig mer öppen, nyfiken, och jag har också lärt mig att anpassa mig till förändring. Det är egenskaper som jag har användning för i mitt dagliga arbete där jag jobbar med kollegor från olika länder och även när vi genomgår organisatoriska förändringar.

Hur är det att arbeta som kvinna i en mansdominerad bransch?

– Jag tänker aldrig på det som en mansdominerad industri. Här bedömer dina kollegor dig utifrån dina färdigheter – vilket kön du tillhör spelar ingen roll.

Text: Sara Schedin

SKF

SKF är ett globalt hållbarhetssträvande företag som erbjuder lösningar runt den roterande axeln. I kärnan av verksamheten, som etablerades för mer än 100 år, finns lager, tätningar, mekatronik, smörjsystem och service. Det strategiska fokuset, som kommer göra SKF snabbare och mer beslutskraftigt, ligger inom områdena Digital försäljning, Nya affärsmodeller, Innovation, Tillverkning i världsklass, Framtida medarbetaren och Cleantech.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Billerud
”Det är en innovativ och spännande miljö”
Läs mer
Maria-Therese Brandberg står och lutar sig mot ett brod med en gulmålad vägg och en Michelintavla i bakgrunden.
Michelin
”Vi vill ha en hållbar arbetsmiljö som får människor att växa”
Läs mer
ASSA ABLOY
”Du får en bra bild av hur utveckling faktiskt bedrivs”
Läs mer
Elin och Erik, kollegor på Sigma, står bredvid varandra
Sigma
”Som konsult på Sigma har du mycket att säga till om”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
Känner du dig som en bluff på jobbet?

Oroar du dig för att dina kollegor eller klasskamrater ska avslöja dig som en bluff – att de snart ska inse du inte är så kompetent som de tror? Det är du i så fall inte ensam om. Vi pratade med en psykolog om fenomenet och bad henne om tips för att komma tillrätta med känslan.

Läs mer
Din Karriär
Därför ska du slösurfa på jobbet

Det behöver inte vara dåligt för arbetsmoralen eller resultatet att slösurfa på jobbet. Tvärtom kan det sätta fart på kreativiteten.

Läs mer
Din Karriär
Här är framtidens frilansliv

Gig-ekonomin fortsätter vinna mark och allt fler blir egenanställda. Robin Teigland, professor i digital affärsinnovation, menar att det bara är början. Det är dags att reboota den industriella revolutionen.

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer