Data/IT

Centiro

”Relaxed seriousness – mjukt fokus med hårda resultat”

2020-02-07

Text: Sara Schedin

Foto: Julia Sjöberg

Niklas Hedin och Joacim Svärd sitter i Centiros lokaler i en grön soffgrupp.

Centiro jobbar inte med snäva titlar. Det innebär att du formar din roll från dag ett.

Tre veckor in i sin anställning som applikationsspecialist på Centiro blev Joacim Svärd inbjuden att delta i ett säljmöte
med ett av världens största logistikföretag. Detta för att han under en fikarast sagt till en kollega att han tyckte att
sälj var intressant.
– Den här typen av möjligheter som nyanställd tror jag är relativt ovanlig på andra företag. Sälj stod inte med i min arbetsbeskrivning, men den är något som vi inte bryr oss så mycket om här. Det viktiga är vad man vill utvecklas inom och vad som driver en.

Niklas Hedin

Titel: CEO
Utbildning: Owner/President Management Program, Harvard Business School, examen 2015.
Vilken är din favoritinnovation? ”Vaccinet!”

I dag har Joacim varit anställd på Centiro i drygt två år och på frågan vad rollen som applikationsspecialist innefattar, svarar han att han bara kan beskriva vad den innebär för honom. Här är medarbetarna själva med och utvecklar sina roller, vilket leder till att de blir skräddarsydda utefter varje individ.

– Jag har varit väldigt i delaktig i att forma min egen roll så förutom att konfigurera och se till att våra system fungerar fläckfritt, har jag lagt lite mer fokus på att utvecklas inom projektledning och att vara huvudkontakt gentemot kunden. Sedan har jag även lite sidouppgifter, bland annat att åka runt på mässor och träffa studenter för att berätta om Centiro som arbetsgivare.

– På Centiro pratar vi inte om chefer, utan om ledare – det är inte de som bestämmer vad som ska göras eller hur medarbetarnas roller ska se ut. Ledarna är där för att stötta och inspirera, men själva besluten fattar teamen, inflikar Niklas Hedin, bolagets CEO.

Joacim Svärd

Titel: Applikationsspecialist
Utbildning: Master i Supply Chain Management, Chalmers tekniska högskola, examen 2017.
Vilken är din favoritinnovation? ”Smartphonen!”

När Niklas grundade Centiro, som är en ledande innovatör av molntjänster för hantering av varuflöden inom e-handel, logistik och industri, i slutet av 90-talet var tanken redan från början att det skulle vara ett företag med medarbetaren i fokus. Kulturen bygger på förtroende och en positiv syn på människan och vad den kan bidra med.

– Ett av våra kärnvärden är “Relaxed Seriousness” som handlar om att ha en avslappnad inställning till jobbet, samtidigt som man har en sylvass skärpa när det krävs.

Centiro

Centiro är en ledande innovatör av molntjänster för hantering av varuflöden inom e-handel, logistik och industri. Centiros lösningar används av ledande företag och varumärken i mer än 125 länder. Företaget har vunnit åtskilliga utmärkelser och priser genom åren och är rankat som en av Sveriges och Europas bästa arbetsplatser av Great Place to Work®.   Läs mer: www.centiro.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Tele2
”Tele2 är inte rädda att ge medarbetare chansen”
Läs mer
HiQ
“Många attraheras av komplexiteten i våra uppdrag”
Läs mer
Carolina Emanuelson och Johan Bäckström går tillsammans på trottoaren utanför Arbetsförmedlingens lokaler.
Arbetsförmedlingen
”IT-avdelningen har en oerhört viktig roll för våra framtida kunder”
Läs mer
SEB
“Jag är stolt över att de såg min potential”
Läs mer

Din karriär:

Din Karriär
5 tips för att klara personlighetstestet

Plötsligt sitter du där som en testkanin i en bur. Vad innebär ett personlighetstest egentligen? Hur klarar man det? Går det att fuska? Här är svaren på dina nervösa frågor.

Läs mer
Din Karriär
Google är den mest attraktiva arbetsgivaren i Norden

Google, Microsoft och Sweco ligger i topp när proffessionals avslöjar sina bästa arbetsgivare i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Läs mer
Din Karriär
Hur ser young professionals på sina arbetsgivare?

Vad söker unga talanger efter hos en arbetsgivare? Och har deras syn på sitt framtida yrkesliv förändrats på grund av pandemin?

Läs mer
Om undersökningen
Om undersökningen

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer