Balans & Utveckling

”Att jobba på Trafikverket har överträffat alla mina förväntningar”

2023-05-17

Lästid ca 2 min

Foto: Patrik Lundin

Evelina Granroth ansvarar för delar av Ostlänken – Sveriges största infrastrukturprojekt. På Trafikverket kan hon förena arbets- och privatliv på ett balanserat sätt.

Evelina Granroth, som är utbildad inom HR Management, har jobbat i byggbranschen sedan 2011. I januari 2020 tog hon klivet från den privata sektorn till Trafikverket med siktet inställt på att bli projektledare.

 

– Jag ville byta till ett kul och utmanande jobb och samtidigt få till balansen mellan arbete och fritid. Att få vara del av ett av Sveriges största infrastrukturprojekt lockade mig så jag sökte och fick rollen som projektingenjör på järnvägsprojektet Ostlänken. Att jobba på Trafikverket har överträffat alla mina förväntningar, säger hon.

Hur upplever du balansen mellan arbete och fritid och varför är den viktig för dig?

– När jag och min familj flyttade till Stockholm från Nyköping fick jag möjligheten att jobba hemifrån 40 procent. Distansavtalet är helt avgörande för att jag ska få ihop vardagslivet. Jag jobbar hårt, men efter arbetstiden behöver jag vara förälder till våra två små barn. På Trafikverket uppmuntras du verkligen att stänga ner datorn efter arbetstid och under semestern.

Berätta vad du jobbar med!

– Sedan hösten 2022 är jag delprojektledare för projekteringen och tar fram förfrågningsunderlag samt bygghandling inför kommande entreprenad. På daglig basis handlar det om att projektleda leverantörer och teknikspecialister utifrån våra ramar för tid, kostnad och innehåll. I mitt arbete har jag stöd av såväl huvudprojektledare som kollegor, det är ett stort ansvar och vi har en organisation som underbygger det.

 

 

”Alla är generösa med sin kunskap.”

På vilket sätt har du nytta av din bakgrund inom HR Management?

– Som arbetsledare har jag många mellanmänskliga kontakter och leder många möten med stora grupper. Projekten är komplexa och det är viktigt att ha ett bra samarbete mellan parterna. Att samla gruppen, se till att prata samma språk och skapa engagemang för projekten är några av mina styrkor. Målsättningen är att vi har ett gott samarbete och kul på jobbet.

Evelina Granroth

Titel: Delprojektledare Nyköping Resecentrum Program Ostlänken Nya Stambanor.

Utbildning (skola och examensår): Filosofie kandidatexamen med huvudområde pedagogik, inriktning Human Resources och Management, Jönköping University och Canberra University, Australien, examen 2014.

Hur hämtar du energi? ”Jag har älskat att springa sedan jag var liten. Det är tidseffektivt och givande och räcker med en kvart för att få endorfinerna och rensa huvudet. Helst springer jag på lunchen.”

 

Hur får du möjlighet att utvecklas?

– Redan som ny på Trafikverket gjorde jag en plan för kompetensutveckling och utbildningar tillsammans med min chef. Min målsättning var att bli projektledare inom tre år. Det tog bara 2,5 år och under den tiden var jag dessutom föräldraledig med mitt andra barn.

Berätta om någon av Trafikverkets styrkor som du värdesätter lite extra!

– Myndigheten är bra på att skapa en miljö där man respekterar varandra och behandlar varandra väl, både kollegor och leverantörer. Och du får extremt mycket stöttning av kollegor, alla är generösa med sin kunskap. Som ung kvinna i byggbranschen sätter jag extra stort värde på det, och jag ser framför mig att jag stannar på Trafikverket under lång tid.

Text: Tina Lindström Carlsson

”Att jobba på Trafikverket har överträffat alla mina förväntningar”

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Lotta Sköld, Essity
Essity
Självledarskap bidrar till balans i livet
Läs mer
Johanna Nilsson står utanför Essitys lokaler.
Essity
”En hållbar karriär handlar inte bara om att ha balans utan också om utveckling”
Läs mer
henrik ekelund i svart stickad tröja och vit skjorta ståendes utanför Essitys huvudingång lutad mot väggen.
Essity
”Libero-appen lägger grunden för ett mer jämställt föräldraskap”
Läs mer
AlexandraDonnersMuhammed klädd i en stark orange skjorta, lutad mot en ljus vägg i Vattenfalls ljusa och luftiga lokal.
Vattenfall
Fossilfri energi – Vattenfall antar utmaningen
Läs mer