COTF

SEB

“Det är en bra blandning av människor med olika bakgrund och erfarenheter”

2021-06-11

Lästid ca 2 min

Fotograf: Patrik Lundin

Frilansbild.

Foto: Felicia Yllenius

SEBs fokus på mångfald och inkludering var det som lockade Alexis Cousins-Culver till banken. Enligt henne står SEB ut i en annars väldigt likriktad finansbransch.

Möjligheten till ett bättre och rikare liv med allt från fler semesterdagar till föräldraledighet fick Alexis Cousins-Culver att för två år sedan lämna USA för Sverige. Sedan april i år är hon Sustainable Finance DCM på SEB Investment Banking.

Alexis Cousins-Culver

Titel: Sustainable Finance DCM.
Utbildning: Kandidat i historia, Cornell University, examen 2017.

Vad ser du fram emot under 2021? “Jag är även industridoktorand på Handelshögskolan i Stockholm, och ser fram emot att fortsätta min akademiska forskning om social hållbarhet inom finanssektorn parallellt med mitt arbete här på SEB.”

Varför sökte du dig till SEB?

– Jag har träffat människor från SEB tidigare som kommer från andra länder och som har studerat andra ämnen än finans och som fortfarande har lyckats. Har även hört hur annorlunda det är jämfört med andra nordiska banker och det är också den bild jag själv fått av banken nu när jag jobbat här i två månader. Det är en bra mix av människor med olika bakgrund och erfarenheter.

Du är med och utvecklar SEBs nya mångfaldsprogram. Berätta!

– Vi hoppas att programmet kommer att öppna upp möjligheter för de studenter som beskriver sig själva som underrepresenterade inom finansbranschen. Det kan handla om allt från att vara kvinna till att ha ett annat etniskt ursprung eller socioekonomisk bakgrund. Under programmet får deltagarna delta i olika workshops och har möjlighet att nätverka inom banken. Syftet är att de ska lära känna medarbetare inom SEB och få en känsla för alla olika roller som finns här, samt även möjlighet att senare få praktikplats här.

“Jag hjälper företag att satsa mer på hållbarhet”

Hur ser en arbetsdag ut för dig?

– Jag sitter i Teams-möten större delen av dagen med olika representanter från företag, myndigheter och finansiella institutioner. Mitt jobb är att hjälpa dem att byta från standardobligationer till gröna, sociala, eller hållbarhetslänkade obligationer. Jag försöker helt enkelt att få dem att bli mer ambitiösa gällande sina hållbarhetsmål.

Vad är roligast med ditt jobb?

– Jag gillar att jag får lära mig mycket om alla olika hållbarhetsprojekt som pågår i Europa och själv har en möjlighet att vara med och driva på utvecklingen.

Varför ska unga talanger söka sig till SEB?

– En av alla anledningar är att det finns så många olika möjligheter att utvecklas inom banken och också att jobba över hela världen. SEB har kontor på flera platser i Europa och även i Asien, USA och Brasilien.

Text: Sara Schedin

SEB

SEB är en ledande nordeuropeisk finansiell koncern med internationell räckvidd. Vårt syfte är att positivt forma framtiden med ansvarsfull rådgivning och kapital, idag och för framtida generationer. Genom att samarbeta med våra kunder vill vi vara en ledande katalysator i omställningen till en mer hållbar värld. I Sverige och i de baltiska länderna erbjuder vi ett stort spann av finansiella tjänster och rådgivning. I Danmark, Finland, Norge, Tyskland och Storbritannien är vi inriktade på företagsaffären och investment banking utifrån ett fullservicekoncept till företag och institutioner. Vår internationella prägel återspeglas genom vår närvaro i mer än 20 länder världen över med cirka 17 500 medarbetare. Läs mer: sebgroup.com/career

Dela det här inlägget

SEB Placeringar

Traineeguiden

Artiklar du kanske gillar:

SEB
”Vi är ett härligt gäng som alla verkligen brinner för det vi jobbar med”
Läs mer
SEB
”På SEB finns goda möjligheter att växa och ta på sig nytt ansvar”
Läs mer
SEB
“Jag har verkligen möjlighet att göra skillnad”
Läs mer
SEB
“Tillsammans uppfinner vi helt nya koncept”
Läs mer