COTF

SEB

“Det är en bra blandning av människor med olika bakgrund och erfarenheter”

2021-06-11

Lästid ca 2 min

Fotograf: Patrik Lundin

Frilansbild.

Foto: Felicia Yllenius

SEBs fokus på mångfald och inkludering var det som lockade Alexis Cousins-Culver till banken. Enligt henne står SEB ut i en annars väldigt likriktad finansbransch.

Möjligheten till ett bättre och rikare liv med allt från fler semesterdagar till föräldraledighet fick Alexis Cousins-Culver att för två år sedan lämna USA för Sverige. Sedan april i år är hon Sustainable Finance DCM på SEB Investment Banking.

Alexis Cousins-Culver

Titel: Sustainable Finance DCM.
Utbildning: Kandidat i historia, Cornell University, examen 2017.

Vad ser du fram emot under 2021? “Jag är även industridoktorand på Handelshögskolan i Stockholm, och ser fram emot att fortsätta min akademiska forskning om social hållbarhet inom finanssektorn parallellt med mitt arbete här på SEB.”

Varför sökte du dig till SEB?

– Jag har träffat människor från SEB tidigare som kommer från andra länder och som har studerat andra ämnen än finans och som fortfarande har lyckats. Har även hört hur annorlunda det är jämfört med andra nordiska banker och det är också den bild jag själv fått av banken nu när jag jobbat här i två månader. Det är en bra mix av människor med olika bakgrund och erfarenheter.

Du är med och utvecklar SEBs nya mångfaldsprogram. Berätta!

– Vi hoppas att programmet kommer att öppna upp möjligheter för de studenter som beskriver sig själva som underrepresenterade inom finansbranschen. Det kan handla om allt från att vara kvinna till att ha ett annat etniskt ursprung eller socioekonomisk bakgrund. Under programmet får deltagarna delta i olika workshops och har möjlighet att nätverka inom banken. Syftet är att de ska lära känna medarbetare inom SEB och få en känsla för alla olika roller som finns här, samt även möjlighet att senare få praktikplats här.

“Jag hjälper företag att satsa mer på hållbarhet”

Hur ser en arbetsdag ut för dig?

– Jag sitter i Teams-möten större delen av dagen med olika representanter från företag, myndigheter och finansiella institutioner. Mitt jobb är att hjälpa dem att byta från standardobligationer till gröna, sociala, eller hållbarhetslänkade obligationer. Jag försöker helt enkelt att få dem att bli mer ambitiösa gällande sina hållbarhetsmål.

Vad är roligast med ditt jobb?

– Jag gillar att jag får lära mig mycket om alla olika hållbarhetsprojekt som pågår i Europa och själv har en möjlighet att vara med och driva på utvecklingen.

Varför ska unga talanger söka sig till SEB?

– En av alla anledningar är att det finns så många olika möjligheter att utvecklas inom banken och också att jobba över hela världen. SEB har kontor på flera platser i Europa och även i Asien, USA och Brasilien.

Text: Sara Schedin

SEB

På SEB har vi alltid varit övertygade om att framtiden är beroende av att goda idéer blir verklighet. Vårt syfte är att positivt forma framtiden, med ansvarsfull rådgivning och kapital – idag och för framtida generationer. Vi har en stark ambition att öka takten mot en hållbar framtid för människor, företag och samhälle. Vi vill vara en ledande katalysator i hållbarhetsomställningen. Våra medarbetare strävar efter att leverera service i världsklass och att förse våra kunder med finansiella produkter och tjänster som möter deras ständigt föränderliga behov – både på våra hemmamarknader i norra Europa och genom vårt internationella nätverk runt om i världen. Läs mer: sebgroup.com/career

Dela det här inlägget

SEB Placeringar

Traineeguiden

Artiklar du kanske gillar:

SEB
“Jag har verkligen möjlighet att göra skillnad”
Läs mer
SEB
“Tillsammans uppfinner vi helt nya koncept”
Läs mer
SEB
“Man måste våga gå utanför sin bekvämlighetszon”
Läs mer
SEB
“Jag kunde sätta min egen prägel på traineeprogrammet”
Läs mer