Data IT

SEB

“Tillsammans uppfinner vi helt nya koncept”

2022-12-28

Lästid ca 2 min

Foto: Felicia Yllenius

Samarbete är ett måste när man utforskar och bygger ny teknik. Det menar Anna Brohlin och Bojan Dimovski som arbetar på SEBx – SEB:s innovationsstudio.

SEBx är en startup inom SEB som inte behöver ta hänsyn till bankens befintliga it-system. Här arbetar 100 medarbetare från 18 olika länder. Anna Brohlin är Engineering Manager för teamet Data & Insights och Bojan Dimovski arbetar som Engineering Manager för SEBx:s finansieringsteam.

Hur hamnade ni på SEB?

Anna: – Jag började på SEB för sju år sedan som trainee i rollen som Credit Risk Quant Analyst. De senaste fyra åren har jag arbetat som Data Scientist och Data & Analytics Lead på SEBx för att förra året kliva in i min nuvarande roll.

 

Bojan: – Jag kom hit i september 2021 och hade då ingen tidigare erfarenhet av branschen. Jag blev anställd som Solutions Architect för att nyligen ta mig an rollen som Engineering Manager.

 

”Vi uppmuntras att vara nyfikna”

På vilket vis samarbetar era team?

Bojan: – Den produkt vi främst jobbar med heter Banking as a Service, som är en plattform för bankprodukter. Plattformen stödjer flertalet produkter och alla team inom SEBx har på olika sätt bidragit till utvecklingen av dem.

 

Anna: – Till exempel, Bojans team bygger kreditprodukter och till det behöver de bland annat kreditvärderingsmodeller och det har mitt team, som består av många data scientists, kunnat hjälpa till med.

Varför är relationer så viktiga på SEB?

Anna: – Relationer är kärnan i allt vi gör. Vi behöver till exempel ha en nära relation med våra kunder för att förstå deras behov och hur vi kan hjälpa dem på bästa sätt.

 

Bojan: – Eftersom vi arbetar med innovation är samarbete ett måste. Vi kan inte ha team som kan samma saker utan alla behöver vara specialister inom sitt område. Därför behöver vi alltid ta hjälp av varandra för att kunna leverera. Det var först när jag började på SEBx som jag förstod vad det verkligen innebar att arbeta med innovation. Det finns inga mallar för det vi jobbar med och vi uppfinner helt nya koncept, vilket såklart betyder att det här är en väldigt spännande plats att vara på.

Anna Brohlin & Bojan Dimovski

Namn:Anna Brohlin

Titel: Engineering Manager.

Utbildning (skola och examensår): Civilingenjör i teknisk matematik, Lunds universitet, examen 2015.

 

Namn: Bojan Dimovski
Titel:
Engineering Manager

Utbildning (skola och examensår): Computer Software Engineering, Univerzitet ‘Sv. Kiril i Metódij’ vo Skopje, examen 2008.

 

 

 Vad gör ni för att skapa en god sammanhållning på jobbet?

Anna: – Vårt team har en bokklubb där vi väljer böcker som är relaterade till området vi arbetar inom. Vi träffas varje vecka för att diskutera en bok.

 

Bojan: – Förutom gemensam fredagsfrukost har vi också “Lunch and learn”-sessioner där någon får berätta om ett specifikt ämne.

 

Hur får SEB er att känna er säkra på er själva och er karriär?

Anna: – Genom att jag ständigt uppmuntras att vara nyfiken och testa nya saker. Det är okej att misslyckas.

 

Bojan: – Vi är som upptäcktsresande vars arbete är att utforska olika områden och se vad som fungerar och vad som inte fungerar. Det betyder att det är svårt att göra fel.

Text: Sara Schedin

SEB

SEB är en ledande nordeuropeisk finansiell koncern med internationell räckvidd. Vårt syfte är att positivt forma framtiden med ansvarsfull rådgivning och kapital, idag och för framtida generationer. Genom att samarbeta med våra kunder vill vi vara en ledande katalysator i omställningen till en mer hållbar värld. I Sverige och i de baltiska länderna erbjuder vi ett stort spann av finansiella tjänster och rådgivning. I Danmark, Finland, Norge, Tyskland och Storbritannien är vi inriktade på företagsaffären och investment banking utifrån ett fullservicekoncept till företag och institutioner. Vår internationella prägel återspeglas genom vår närvaro i mer än 20 länder världen över med cirka 17 500 medarbetare. Läs mer: sebgroup.com/career

Dela det här inlägget

SEB Placeringar

Traineeguiden

Artiklar du kanske gillar:

SEB
”Vi är ett härligt gäng som alla verkligen brinner för det vi jobbar med”
Läs mer
SEB
”På SEB finns goda möjligheter att växa och ta på sig nytt ansvar”
Läs mer
SEB
“Jag har verkligen möjlighet att göra skillnad”
Läs mer
SEB
“Man måste våga gå utanför sin bekvämlighetszon”
Läs mer