Data IT

SEB

”På SEB finns goda möjligheter att växa och ta på sig nytt ansvar”

2023-10-04

Som fullstack-utvecklare på SEB får Benjamin Gafvelin chans att växa och utvecklas, både inom och utanför sin roll.

När Benjamin Gafvelin blev tillfrågad om att delta i SEB:s techprogram kände han inte till att banken är en av de största arbetsgivarna inom tech i Norden.

 

– Det här programmet har gett mig en otroligt bra grund och dessutom lett till värdefulla kontakter på hela SEB, säger han.

Berätta mer om programmet!

– Jag blev kontaktad av SEB innan jag tog examen, samtidigt som jag pluggade på KTH. Efter examen deltog jag i techprogrammet under ett halvår. Det pågick ungefär på halvtid, parallellt med min provanställning. Förutom det teknikrelaterade innehållet i programmet såsom Google Cloud, AIOPS, hackatons och cybersäkerhet fokuserade vi även på mjuka värden som kommunikation, ledarskap och hur du skapar en inkluderande arbetsmiljö. Jag tror att det kan vara särskilt värdefullt för oss utvecklare att delta i ett sådant här program, då det kan vara lätt att hamna i sin egen lilla bubbla när du sitter och skriver kod. Programmet ger dig också ett nätverk internt, vilket är en trygghet och skapar kontaktytor över hela banken.

 

 

”Genom SEB:s techprogram skapar du ett nätverk över hela banken”


Benjamin Gafvelin

Ålder: 23 år

Titel: Fullstack-utvecklare, data management and transformation, SEB

Utbildning (skola och examensår): Datateknik, högskoleingenjör, KTH 2021

Vad gör du på en ledig dag?  ”Tränar på gymmet, designar i Photoshop, redigerar videor i After Effects, övar på gitarr eller gör något annat som ger ett kreativt utlopp.”

Hur är det att jobba som utvecklare på SEB?

– Eftersom SEB är en så stor arbetsgivare inom tech i Norden så kan du jobba inom många olika områden, du behöver inte lämna arbetsplatsen för att testa något nytt. Det finns också goda möjligheter att växa och ta på sig nytt ansvar. Du kanske är sugen på att ta lead inom ett område, jobba som Scrum Master eller utvecklas inom ledarskap? Här på SEB finns alla dessa möjligheter och mer därtill. Jag fick personligen ta mycket ansvar på en gång och har efter det fått mer av en lead-roll, vilket är otroligt roligt. Dessutom har vi en inkluderande miljö där du får mycket hjälp av kollegorna runt omkring dig. Alla vill att slutprodukten ska bli så bra som möjligt.

Vad skulle du själv ha velat veta om arbetslivet som student?

– Som nyutexaminerad inom IT är det absolut svåraste att få in en fot i branschen. Där är program som till exempel SEB:s techprogram ovärderliga och ett utmärkt sätt att börja sin karriär. Dessutom behöver du inte känna att du ska kunna allt på en gång, det handlar om att ha driv och ambition och sen lär du dig längs vägen.

Text: Sara Steinholtz Sparby

SEB

SEB är en ledande nordeuropeisk finansiell koncern med internationell räckvidd. Vårt syfte är att positivt forma framtiden med ansvarsfull rådgivning och kapital, idag och för framtida generationer. Genom att samarbeta med våra kunder vill vi vara en ledande katalysator i omställningen till en mer hållbar värld. I Sverige och i de baltiska länderna erbjuder vi ett stort spann av finansiella tjänster och rådgivning. I Danmark, Finland, Norge, Tyskland och Storbritannien är vi inriktade på företagsaffären och investment banking utifrån ett fullservicekoncept till företag och institutioner. Vår internationella prägel återspeglas genom vår närvaro i mer än 20 länder världen över med cirka 17 500 medarbetare. Läs mer: sebgroup.com/career

Dela det här inlägget

SEB Placeringar

Traineeguiden

Artiklar du kanske gillar:

SEB
”Vi är ett härligt gäng som alla verkligen brinner för det vi jobbar med”
Läs mer
SEB
“Jag har verkligen möjlighet att göra skillnad”
Läs mer
SEB
“Tillsammans uppfinner vi helt nya koncept”
Läs mer
SEB
“Man måste våga gå utanför sin bekvämlighetszon”
Läs mer