Traineeguiden

SEB

“Det är roligt att SEB satsar så mycket på AI och maskininlärning”

2019-12-13

Text: Sara Schedin

Foto: Felicia Yllenius

Hanna Hultin kom in som trainee på SEB för två år sedan. I dag är hon bankens första industridoktorand inom Wallenberg AI, Autonomous Systems and Software Program (WASP).

När Hanna Hultin pluggade teknisk fysik på KTH hade hon en tanke om att det skulle vara kul att börja forska – men hon var inte säker på om hon ville tillbringa fem år till i universitetsvärlden. Hennes nuvarande roll som industridoktorand på SEB, med inriktning mot maskininlärningsmetoder för orderexekvering, beskriver hon som den perfekta mixen av näringsliv och akademi. 

– Jag tycker om känslan av att det finns en tydlig plan för hur min forskning ska användas och att den har en stark koppling till den typen av tjänster som SEB vill utveckla framåt. Här satsas verkligen så mycket på teknik inom exempelvis AI och maskininlärning, vilket är väldigt kul.  

 

Hanna Hultin

Titel: Industridoktorand.

Utbildning: Teknisk fysik, KTH, med en masterexamen i tillämpad matematik och beräkningsmatematik.

Hur ser du på framtiden?

“Nu har jag fyra år framför mig som industridoktorand, efter det tänker jag att det kommer att finnas mycket spännande teknik att arbeta med på SEB.”

 

Hur fick du rollen som industridoktorand? 

– Min resa på SEB började för två år sedan när jag sökte in till bankens internationella traineeprogram. Egentligen var det meningen att jag skulle fortsätta i rollen som Data Scientist efter traineeprogrammets slut men istället blev jag tipsad om möjligheten att bli SEBs första industridoktorand av min dåvarande chef.

 

Vad var det som lockade dig att söka SEBs internationella traineeprogram? 

– Eftersom jag inte hade så bra koll på vilka roller jag kunde söka med min utbildning, som är väldigt bred, kände jag att ett traineeprogram där jag fick testa många olika saker skulle passa mig perfekt. Att det blev just inom finans berodde på mitt intresse för data och statistik. Det jag gillade med SEBs traineeprogram var att jag skulle få en specifik roll redan från dag ett, men då även blandat med rotationer på andra delar av banken.

 

Vad var ditt första intryck av SEB som arbetsplats?

– Jag hade en rätt smal bild av vad en bank gör och blev förvånad över att det var så mycket mer på gång här än vad jag hade trott. Känslan jag fick när jag kom in på kontoret första dagen var mer av ett modernt IT-bolag än en bank.

 

”Jag hade en rätt smal bild av vad en bank gör.”

Berätta om något roligt som hände under traineetiden!

– Under en av mina rotationer åkte jag och en annan trainee till SEBs kontor i Singapore för att i ett projekt undersöka skillnaderna mellan de europeiska och asiatiska marknaderna. Det var väldigt häftigt att komma dit i en yrkesroll, istället för som turist, och se landet från ett annat perspektiv.

Vill du också kickstarta din karriär med SEB? Ansök till deras traineeprogram här!

SEB

På SEB har vi alltid varit övertygade om att framtiden är beroende av att goda idéer blir verklighet. Vårt syfte är att positivt forma framtiden, med ansvarsfull rådgivning och kapital – idag och för framtida generationer. Vi har en stark ambition att öka takten mot en hållbar framtid för människor, företag och samhälle. Vi vill vara en ledande katalysator i hållbarhetsomställningen. Våra medarbetare strävar efter att leverera service i världsklass och att förse våra kunder med finansiella produkter och tjänster som möter deras ständigt föränderliga behov – både på våra hemmamarknader i norra Europa och genom vårt internationella nätverk runt om i världen. Läs mer: sebgroup.com/career

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

SEB
“Jag har verkligen möjlighet att göra skillnad”
Läs mer
SEB
“Tillsammans uppfinner vi helt nya koncept”
Läs mer
SEB
“Man måste våga gå utanför sin bekvämlighetszon”
Läs mer
SEB
“Jag kunde sätta min egen prägel på traineeprogrammet”
Läs mer