Ekonomi

SEB

“Det ska alltid vara enkelt att ta hjälp av en kollega”

2022-11-23

Lästid ca 2 min

Text: Sara Schedin

Foto: Felicia Yllenius

Relationsbyggande är en viktig del i Nora Gustafsson och Fanny Lindbergs arbete på SEB. Här berättar de hur de samarbetar över avdelningsgränserna för att skapa en helhetslösning för sina kunder.

Fanny Lindberg och Nora Gustafsson arbetar på SEB:s kontor vid Fridhemsplan i Stockholm. Fanny är privatrådgivare och Nora är småföretagsrådgivare.

Hur hamnade ni på SEB?

Nora: – När jag tagit min civilekonomexamen blev jag kontaktad av en rekryterare som frågade om jag ville vara med och starta upp en ny kundserviceavdelning för den norska marknaden på SEB Kort. Jag jobbade med det i ungefär ett år, men eftersom jag alltid har tyckt att företagande är väldigt roligt och har många entreprenörer i familjen, bestämde jag mig för att söka rollen som småföretagsrådgivare.

 

Fanny: – Jag hamnade egentligen på SEB av en slump, men har nu arbetat här i drygt fem år. Jag började som kundtjänstrådgivare och har sedan vidareutbildat mig internt till privatrådgivare.

Fanny Lindberg & Nora Gustafsson

Namn: Fanny Lindberg.
Titel:
Privatrådgivare.

Utbildning: Gymnasial utbildning.

 

Namn: Nora Gustafsson.
Titel:
Småföretagsrådgivare.

Utbildning: Civilekonom, Karlstads universitet, examen 2020.

 

Vad gör ni för att skapa bra sammanhållning på jobbet?

Fanny: – Vi äter ofta på kontoret och samlas därför titt som tätt vid lunch.

 

Nora: – Varje torsdag har vi en aktivitet, senast körde vi till exempel Musikquiz. Det bidrar verkligen till att vi lär känna varandra bättre, och man går alltid därifrån med ett leende på läpparna.

Varför är relationer så viktiga på SEB?

Nora: – Eftersom vi vill vara en helhetsbank tar vi hjälp av varandra. Om jag har ett möte med en kund brukar jag ofta även ta in en pensions- och försäkringsrådgivare samt en privatrådgivare. Då kan vi prata om allt från finansiering och tjänstepension för de anställda till kundens privata bolån och pensioner.

 

Fanny: – Vårt kontor är uppbyggt på så sätt att vi ska kunna samspela på ett enkelt sätt. Det ska vara lätt att ta hjälp av en kollega. Vi har också sambesök från andra avdelningar som inte sitter här. Det finns otroligt mycket kompetens inom banken.

 

 

”Vi tar del av varandras kompetens”

Hur uppmuntrar er arbetsgivare till nätverkande?

Nora: – Exempelvis arrangerar SEB olika event där vi får lära känna kollegor från andra avdelningar för att vi bättre ska förstå vad de gör och på vilket vis vi kan ta hjälp av dem.

 

Fanny: – Entrepreneur Camp är ett exempel på det. Det är ett event för de som går på gymnasiet eller precis har tagit studenten och som är nyfikna på att starta eget företag. Vi fungerar som coacher under eventet och får samtidigt chansen att nätverka inom organisationen.

Foto: Felicia Yllenius

Vad gillar ni mest med era jobb?

Fanny: – Det är att känna att jag gör skillnad. Vissa kunder lämnar sina mål och drömmar åt slumpen. Till exempel vet många inte vad de kommer att få i inkomst som pensionär. Vi hjälper kunder med en pensionsprognos samt att ta ett aktivt beslut för att se till att de får den inkomst de vill ha. Exempelvis genom att starta upp ett pensionssparande tidigt som får en chans att växa.

 

Nora: – Det är roligt att se företag växa, utvecklas och att följa med de på deras resa. Samtidigt som det känns bra att även kunna vara med och hjälpa dem genom tuffare tider.

SEB

SEB är en ledande nordeuropeisk finansiell koncern med internationell räckvidd. Vårt syfte är att positivt forma framtiden med ansvarsfull rådgivning och kapital, idag och för framtida generationer. Genom att samarbeta med våra kunder vill vi vara en ledande katalysator i omställningen till en mer hållbar värld. I Sverige och i de baltiska länderna erbjuder vi ett stort spann av finansiella tjänster och rådgivning. I Danmark, Finland, Norge, Tyskland och Storbritannien är vi inriktade på företagsaffären och investment banking utifrån ett fullservicekoncept till företag och institutioner. Vår internationella prägel återspeglas genom vår närvaro i mer än 20 länder världen över med cirka 17 500 medarbetare. Läs mer: sebgroup.com/career

Dela det här inlägget

SEB Placeringar

Traineeguiden

Artiklar du kanske gillar:

SEB
”Vi är ett härligt gäng som alla verkligen brinner för det vi jobbar med”
Läs mer
SEB
”På SEB finns goda möjligheter att växa och ta på sig nytt ansvar”
Läs mer
SEB
“Jag har verkligen möjlighet att göra skillnad”
Läs mer
SEB
“Tillsammans uppfinner vi helt nya koncept”
Läs mer