Traineeguiden

SEB

”Du lär dig oerhört mycket och får samtidigt vänner för livet”

2019-12-13

Text: Sara Schedin

Foto: Felicia Yllenius

Tack vare SEBs Tech-program har webbutvecklaren Sofia Kempas ett brett nätverk inom hela organisationen.

Sofia Kempas hade egentligen tänkt sig att jobba på ett mindre bolag efter studietiden och var därför ganska tveksam till SEB när hon kom dit på intervju för bankens Tech-program. Men väl där kände hon direkt att hon hade hittat rätt.

– De flesta jag pratade med under dagen hade jobbat på SEB i många år och det såg jag som indikation på att det var en bra arbetsgivare. Kombinationen av många kunniga människor och stora möjligheter att växa och lära mig nya saker, gjorde att jag kände att här vill jag jobba!

Vill du också kickstarta din karriär med SEB? Ansök till deras Tech-program här!

 

Sofia Kempas

Titel: Webbutvecklare 

Utbildning: Kandidatexamen i Datavetenskap, Stockholms universitet, examen 2018. 

Hur ser du på framtiden?

”Du kan nå hur långt du vill här och du får stort stöd för att utvecklas vidare. Mitt mål framöver är att bli teknisk expert.”

 

Beskriv första dagen på Tech-programmet!

– Första dagen är alltid lite nervös och överväldigande, men alla var så vänliga och välkomnande, vilket gav mig en mycket positiv känsla. Kollegorna tar sig verkligen tid att förklara saker och ser till att du är med i matchen.

 

Hur är programmet upplagt?

– Det sträcker sig över ett halvår där man jobbar 50 procent, i mitt fall som webbutvecklare, och resterande tid får man bland annat besöka andra delar av  banken. En kul del av programmet är den affärsutmaning som vi fick jobba med, ett faktiskt affärsproblem där vi fick jobba fram lösningen, det var verkligen lärorikt  Vi fick också träna mycket på mjuka färdigheter som är bra att ha med sig i arbetslivet, såsom ledarskap, coaching och att prata inför publik.

 

Du fick även ta dig an rollen som mentor. Berätta!

– Att delta i ett omvänt mentorprogram ingår i programmet, vilket innebär att man blir mentor till någon av de andra deltagarnas chefer. Tillsammans lägger man ribban för hur ofta man vill ses och vad man vill prata om. Jag har haft ett väldigt bra utbyte med min adept, som kommer från Pension & Försäkring, och vi har alltid givande diskussioner. Vi ses fortfarande för en promenad då och då, det är lika trevligt varje gång.

 

”Alla var så vänliga och välkomnande”

Varför skulle du rekommendera andra att söka till SEBs Tech-program?

– Upplägget på programmet gör att du växer mycket som person, samtidigt som du får en bra överblick över hela bankens möjligheter. Du får även vänner för livet, eftersom  du blir så tajt sammansvetsad med de andra deltagarna. Jag har inte bara träffat kollegor från IT-området, utan även från många andra avdelningar, vilket innebär att jag bara efter ett år på SEB har ett stort nätverk inom banken.

Vill du också kickstarta din karriär med SEB? Ansök till deras Tech-program här!

SEB

På SEB har vi alltid varit övertygade om att framtiden är beroende av att goda idéer blir verklighet. Vårt syfte är att positivt forma framtiden, med ansvarsfull rådgivning och kapital – idag och för framtida generationer. Vi har en stark ambition att öka takten mot en hållbar framtid för människor, företag och samhälle. Vi vill vara en ledande katalysator i hållbarhetsomställningen. Våra medarbetare strävar efter att leverera service i världsklass och att förse våra kunder med finansiella produkter och tjänster som möter deras ständigt föränderliga behov – både på våra hemmamarknader i norra Europa och genom vårt internationella nätverk runt om i världen. Läs mer: sebgroup.com/career

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

SEB
“Jag har verkligen möjlighet att göra skillnad”
Läs mer
SEB
“Tillsammans uppfinner vi helt nya koncept”
Läs mer
SEB
“Man måste våga gå utanför sin bekvämlighetszon”
Läs mer
SEB
“Jag kunde sätta min egen prägel på traineeprogrammet”
Läs mer