Ekonomi

SEB

“Jag kunde sätta min egen prägel på traineeprogrammet”

2022-11-23

Lästid ca 2 min

Text: Sara Schedin

Foto: Felicia Yllenius

Under traineetiden på SEB såg Philip Curry till att utforska olika delar av banken.

Nyfikenheten ledde honom till en helt ny roll och division.

Philip Curry har bara arbetat ett par månader i sin nya roll som Product Strategist på divisionen SEB Investment Management. Innan dess gick han SEB:s internationella traineeprogram och jobbade med affärsanalys inom Risk Management.

Hur kommer det sig att du bytte roll efter traineeprogrammets slut?

– Jag har pluggat en magister inom finans och tidigare arbetat mot fondmarknaden och med investeringar. Därför fanns det en vilja och nyfikenhet att i mitt dagliga arbete ha en närmare koppling till den finansiella marknaden, och då specifikt fonder som jag arbetar med i dag. I min roll jobbar jag med att utveckla och designa nya externt förvaltade fonder. Primärt är det investeringar mot alternativa tillgångsslag såsom Private Equity och Infrastruktur.

Philip Curry

Namn: Philip Curry
Titel: Product Strategist.
Utbildning: (skola och examensår): Magister inom finans, Uppsala universitet, examen 2020.
Vad gör du för att stimulera din nyfikenhet?
“Jag lyssnar mycket på poddar av olika slag. Exempelvis om olika entreprenörers framgångsresor, finansmarknaden och affärsmodeller. Sedan landsvägscyklar jag också en hel del, vilket ger mig mycket energi – och det behöver man för att fortsätta vara nyfiken.”

Vad lockade dig att söka SEB:s traineeprogram?

– Jag gillade att programmet hade en bra blandning av att vara hemmahörande på en avdelning och att samtidigt ha friheten att göra det man önskar och vill prioritera för att utvecklas. Mycket ansvar ligger på individen att utforska bankens olika delar och att sätta sin egen prägel på traineetiden, och det tilltalade mig. Jag såg till att träffa många kollegor och vara öppen för att inte bara besöka närliggande avdelningar utan ta mig runt på bankens alla olika delar. Det resulterade i att jag kom i kontakt med många erfarna och intressanta individer som gav sina perspektiv på deras affärsområden.

 

 

”Jag la stort fokus på att bygga mitt nätverk”


Vilka avdelningar besökte du?

– Min hemavdelning under traineeprogrammet, Transaction Services, ligger inom divisionen Stora företag och Finansiella institutioner. Jag började med att lära mig hur vår verksamhet fungerar och förhöll sig till banken som helhet, men jag var också nyfiken på vad vi gör och kommer att göra inom bland annat privatmarknadsområdet. Inom den divisionen finns exempelvis avdelningar som jobbar med att förstå hur vårt erbjudande behöver se ut tio år fram i tiden för att fortsatt vara relevanta för våra kunder. Vidare såg jag till att ta mycket kontakt och försöka få in en fot hos min nuvarande division Investment Management, eftersom deras arbete inom kapitalförvaltning intresserade mig. Under traineeprogrammets gång fick jag också tillbringa en del av tiden utomlands, bland annat var jag tre veckor i London. Då fick jag chansen att jobba med ett projekt och få en djupare förståelse för våra kunders behov utanför Sverige.

Foto: Felicia Yllenius

Hur uppmuntrar SEB sina medarbetare till utveckling?

– Jag tycker att SEB är väldigt bra på att värna och utveckla sin personal. Det kan handla om allt från att få de rätta verktygen för att specialisera sig inom sitt område till att utvecklas in i en ledarroll. Vi har till exempel ett eget digitalt campus där det finns alla möjliga typer av utbildningar och kurser. Det är inte heller bara som trainee som man ges möjlighet att se och arbete på nya avdelningar inom bolaget, utan den möjligheten finns även för alla andra. Exempelvis i form av tillfälliga uppdrag på andra avdelningar. Jag träffar ofta kollegor som har jobbat länge på SEB, men då har de också varit runt på bolagets olika divisioner och avdelningar. Något jag tror är en viktig aspekt för att inte känna att man fastnar i en roll, utan ständigt utvecklas.

SEB

SEB är en ledande nordeuropeisk finansiell koncern med internationell räckvidd. Vårt syfte är att positivt forma framtiden med ansvarsfull rådgivning och kapital, idag och för framtida generationer. Genom att samarbeta med våra kunder vill vi vara en ledande katalysator i omställningen till en mer hållbar värld. I Sverige och i de baltiska länderna erbjuder vi ett stort spann av finansiella tjänster och rådgivning. I Danmark, Finland, Norge, Tyskland och Storbritannien är vi inriktade på företagsaffären och investment banking utifrån ett fullservicekoncept till företag och institutioner. Vår internationella prägel återspeglas genom vår närvaro i mer än 20 länder världen över med cirka 17 500 medarbetare. Läs mer: sebgroup.com/career

Dela det här inlägget

SEB Placeringar

Traineeguiden

Artiklar du kanske gillar:

SEB
”Vi är ett härligt gäng som alla verkligen brinner för det vi jobbar med”
Läs mer
SEB
”På SEB finns goda möjligheter att växa och ta på sig nytt ansvar”
Läs mer
SEB
“Jag har verkligen möjlighet att göra skillnad”
Läs mer
SEB
“Tillsammans uppfinner vi helt nya koncept”
Läs mer