Framtidens kvinnor

Midroc

”Vi bidrar till att skapa en miljö som människor vill bo och verka i”

2019-10-16

Text: Tina Lindström Carlsson

Foto: André de Loisted

Malin Sjödahl sitter på ett kontor vid ett avlångt bord med en soffgrupp i bakgrunden.

Malin Sjödahl har gått från projektchef till biträdande affärschef på Midroc Properties – hennes nästa mål är att stötta medarbetarna i deras utveckling.

Malin Sjödahl har tidigare erfarenhet från byggbranschen och lockades av att Midrocs verksamhet består av både bostadsutveckling och kommersiella fastigheter. Hon började som projektchef på Midroc Properties 2011 och är sedan förra året biträdande affärschef på bostadsutvecklingssidan i Malmö.

– Arbetet är omväxlande. På Midroc jobbar vi med många intressanta byggprojekt – det är allt från kommersiella lokaler och LSS-lägenheter till bostadsrätter på A-lägen. I min nuvarande roll kommer jag in i ett tidigt skede för att se till att vi har kommande projekt att genomföra. Det är långsiktiga tidplaner som innebär tidiga kalkyler. Jag är med och bidrar till delar som detaljplaner och markanvisningar, och hjälper sedan projektcheferna i gruppen under själva genomförandefasen.

Malin Sjödahl

Titel: Biträdande affärschef
Utbildning: Civilingenjör väg och vatten, Lunds tekniska högskola, examen 2002.
Favoritbyggnad: ”Turning Torso – det är en bra symbol för lilla Malmö som en stad som växer och vågar tänka utanför ramarna. Det är en spännande stad att verka i som projektutvecklare av fastigheter och hållbar stadsmiljö.”

Hur ser framtiden ut?

– Som biträdande affärschef jobbar jag strategiskt. Mitt mål är att bli affärschef och ha personalansvar. Jag är nyfiken på möjligheten att bidra till att utveckla medarbetarna.

Vilken erfarenhet är du mest stolt över?

– Mitt första uppdrag på Midroc bestod av att utveckla Lomma centrum med två olika fastigheter, totalt 100 lägenheter och kommersiella lokaler i bottenplan. Vi hade tidspress med ett fastställt slutdatum och jag är glad över att vi lyckades färdigställa projektet i tid och med gott resultat. Det gjorde vi tillsammans med Midroc Construction och Allbygg i Höganäs.

”En självklarhet att alla behandlas lika.”

Hur jobbar din arbetsgivare med jämställdhet?

– Jag upplever att killarna är lika mycket föräldralediga som tjejerna, men hos oss är jämställdhet inte bara kvinnligt/manligt. För oss på Midroc är det viktigt att alla behandlas lika oavsett kön, etnicitet och ålder. Det kan exempelvis innebära att ta vara på den äldre kompetensen som ibland kan glömmas bort. Det ska vara en självklarhet att alla behandlas lika och att alla ska kunna göra karriär hos oss.

Varför ska unga kvinnliga talanger söka sig till Midroc?

– Det är en öppen och flexibel arbetsgivare som bryr sig om sina medarbetare. Jag är ensamstående förälder och jag har fått bra stöttning i det, och det underlättar att vi har flexibla arbetstider. Vi bygger spännande och fin arkitektur, och vi bidrar till att skapa en miljö som människor vill bo och verka i. Dessutom ställer vi upp som mentorer till studenter på högskolan. Vi träffar studenterna under gemensamma träffar och däremellan har vi egna träffar och äter lunch eller fikar med våra respektive adepter för att prata om arbetsmarknaden och vara förebilder för att tjejer ska vilja komma ut och jobba hos oss.

Midroc

Midroc Europe utvecklar morgondagens samhälle och industri. Tillsammans med våra kunder utvecklar vi hållbara lösningar för de branscher vi är verksamma i. Vi utgår från Sverige och är verksamma internationellt. Vi är 4000 medarbetare och under 2018 omsatte vi 8,1 miljarder kronor.

Läs mer: www.midroc.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Malin Kylefors och Idris Akman står utomhus längs med en byggnad med stora fönster.
Midroc
”Ledarskapet genomsyras av närvaro och engagemang”
Läs mer
SKF
”Vi behöver fler kvinnliga förebilder och jag är gärna en av dem”
Läs mer
Samsung
”När du visar din ambition så öppnas det upp möjligheter”
Läs mer
Fotograf: Patrik Lundin
CGI
”Du bidrar till en värld där människor kan må bättre”
Läs mer