COTF

CGI

”Vi traineer ses som framtida nyckelpersoner på CGI”

2022-10-11

Lästid ca 2 min

Malmö 220920
Hanna Wallhoff på CGI.
Foto: André de Loisted

Foto: André de Loisted

CGI är ett av världens största konsultföretag inom it och affärsutveckling. Här får konsulten Hanna Wallhoff stora möjligheter att utveckla sina ledaregenskaper.

Hanna Wallhoff är konsult på CGI sedan hösten 2020. Hon är dessutom inne på sitt tredje år på traineeprogrammet CGI Selected.

– Engagemang är en stark del av vår kultur. Vi stöttar varandra, utbyter information och lär oss tillsammans. Alla oavsett utbildning och erfarenhet har något att bidra med, och det skapar en härlig miljö.

Hanna Wallhoff

Titel: Konsult.

Utbildning (skola och examensår): Systemvetenskap, Lunds universitet, examen 2020.

Fritidsintresse: ”Mitt musikintresse är stort. Jag spelar gärna gitarr och går på konserter.”

Vad jobbar du med?

– Som konsult får jag testa på olika uppdrag hos olika kunder. Just nu arbetar jag mycket med affärsanalys. Det är kul att få detaljerad förståelse för kundens affärsbehov och formulera på ett sätt som gör det begripligt för utvecklare på den digitala sidan. Arbetet är flexibelt, jag sitter oftast på CGI men ibland ute hos kunden.

Berätta om traineeprogrammet CGI Selected?

– Det är ett treårigt program där det första året har fokus på yrkesrollen och ger dig grundläggande kunskap för att bli en vass konsult. Det andra året handlar om ledarskap och projektledning, medan det sista året är inriktat på affärsutveckling.

Du har påbörjat ditt tredje år som trainee, vad innebär det?

– Jag får utveckla min ledarskapsförmåga vilket jag ser framemot. Jag sitter exempelvis med i vår operativa ledningsgrupp för CGI Selected i Malmö där jag ansvarar för arbetet med kulturstärkande aktiviteter. Det kan innebära att leda övningar för hur vi vill att våra värdeord ska ta sig uttryck i vardagen, men även att anordna aktiviteter för våra traineer med syfte att stärka gemenskapen.

"Engagemang är en stark del av kulturen"

Vad är det bästa med CGI Selected?

Vad är det bästa med CGI Selected? – Man har som trainee internt stöd och stort förtroende. Vi ses som framtida nyckelpersoner inom CGI, vilket är jättekul. Du får dessutom driva olika interna initiativ, vilket gör att du utvecklas både på ett professionellt och ett personligt plan. Jag har exempelvis drivit ett nätverk för kvinnliga och icke-binära studenter som jag nu lämnar över till en ny trainee. Vi anordnar träffar på vårt kontor för högskole- och universitetsstudenter där vi ger en inblick i en konsults vardag på CGI.

Hur ser du på ledarskapet?

– Vi har väldigt bra chefer som är måna om oss och som coachar oss på ett bra sätt. De fokuserar verkligen på att vi ska må bra och att vi ska hitta en bra balans mellan arbete och privatliv.

Vad är det bästa med att vara konsult på CGI?

– Flexibiliteten i uppdragen. Det finns stora möjligheter att forma din utveckling och göra det du tycker är intressant och är bra på.

Text: Tina Lindström Carlsson

CGI

CGI Group Inc. grundades 1976 och är en av världens ledande leverantörer av tjänster inom IT och affärsprocesser. Med cirka 91 000 medarbetare globalt erbjuder CGI tusentals globala kunder en heltäckande tjänsteportfölj med avancerade konsulttjänster inom IT och affärsprocesser, systemintegration, applikationsutveckling och underhåll, drift och hantering av infrastruktur samt ett brett sortiment av patenterade lösningar . Vi arbetar inom 21 branscher och från över 400 platser runt om i världen, där vi levererar kompletta, skalbara och hållbara IT- och affärstjänster som utformas globalt och levereras lokalt. I Sverige finns CGI kontor på 30 olika platser. CGI - Insights you can act on. Läs mer på Karriär | CGI Sverige

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Fotograf: Patrik Lundin
CGI
”Du bidrar till en värld där människor kan må bättre”
Läs mer
SEB
SEB: Allowing employees to take on responsibility, with all the support they need
Läs mer
Isak, Trafikverket
Trafikverket
”Vi har en viktig nyckelroll för att järnvägen ska fungera”
Läs mer
Malmö 220920
Hanna Wallhoff på CGI.
Foto: André de Loisted
CGI
”Vi traineer ses som framtida nyckelpersoner på CGI”
Läs mer