Data IT

Arbetsförmedlingen

”Det känns bra att vara med och bidra till något större”

2021-05-31

Lästid ca 2min

Foto: Felicia Yllenius

Arbetsförmedlingen är en lärorik arbetsplats med många utvecklingsmöjligheter.

Civilingenjör Juliana Brandt är sedan augusti 2020 produktkoordinator på Arbetsförmedlingen. Det var framför allt yrkesrollen som lockade henne till  myndigheten.
– Jag får ständigt ta mig an nya utmaningar och problem som ska lösas. Det passar mig väldigt bra,säger Juliana.

Titel: Produktkoordinator.

Utbildning: Civilingenjör design och produktutveckling, Linköpings universitet, examen 2019.

Vilken är din favoritinnovation?

”Jag tycker att Uber är en smart uppfinning. Det krävdes inte mycket förutom en idé som samlar människors behov i en app.

Berätta om ditt jobb!

– Just nu ska vi implementera ett nytt samarbets- och kommunikationsverktyg och utveckla nya arbetssätt för att arbeta tillsammans digitalt. Jag gör kravspecifikationer, behovsanalyser och tittar på olika juridiska perspektiv så att vi inför it-systemen på ett korrekt sätt. Jag jobbar även mycket med att på bästa sätt implementera vår nya streamingtjänst som används för film både internt och externt.

Berätta om något som gör dig stolt över din arbetsgivares insats!

– Arbetsförmedlingen jobbar för jämställdhet. Det är en fråga som ligger mig varmt om hjärtat och som jag tog upp redan under anställningsintervjun. Förutom att rusta arbetsmarknaden är en viktig del att hjälpa dem som står utanför och som har svårigheter att få jobb. Våra systemstöd ska passa alla typer av människor, exempelvis de som har talsvårigheter eller är döva. Det känns bra att vara med och bidra till något större

Hur ser utvecklingsmöjligheterna ut?

– Vi har en öppen kultur där man delar med sig av kompetenser – det är en lärorik arbetsplats. Vi är en stor myndighet med så många olika vägar att gå. Du kan exempelvis jobba med intern- och externwebben, olika system till arbetssökande och innovation som intervjusituationer med hjälp av virtual reality.

”Arbetsförmedlingen jobbar för jämställdhet – en fråga som ligger mig varmt om hjärtat.”

Berätta om något som inte är allmänt känt.

– Här finns resurser för att ta hand om nyexaminerade. Man är ju inte bara ny på jobbet, man är ny på arbetsmarknaden också. Som nyexad är det lätt att ställa orimliga krav på sig själv men här får jag lära mig att vara bra nog
– allt behöver inte vara perfekt. Jag har otroligt bra kollegor och chefer och vi har pratat mycket om det här. Det är värdefullt för mig.

Text: Tina Lindström Carlsson

Arbetsförmedlingen

Arbetsförmedlingen är en nationell myndighet som finns i hela landet. Vi har 320 arbetsförmedlingar i elva så kallade marknadsområden. Huvudkontoret finns i Stockholm och Arbetsförmedlingens organisation leds av generaldirektören. Våra övergripande mål är att underlätta för arbetssökande och arbetsgivare att hitta varandra och att prioritera stöd till personer som står långt från arbetsmarknaden. Vår drivkraft är att se människor växa och utvecklas.

Läs mer: www.arbetsformedlingen.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Ann-Christin Tumlin berättar om smarta IT-lösningar på Arbetsförmedlingen
Arbetsförmedlingen
”Det är ett spännande jobb – vi gör verkligen häftiga grejer”
Läs mer
Carolina och Johan går skrattandes på gatan mellan två tegelbyggnader.
Arbetsförmedlingen
”IT-avdelningen har en oerhört viktig roll för våra framtida kunder”
Läs mer
Hi3G Access AB
“När jag kliver in genom dörrarna blir jag varm och lycklig”
Läs mer
Sigma
”Vi medarbetare får vara med och bygga upp bolagen”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Recept på det goda mötet

Känner du liksom många andra att möten har blivit till en stor stressfaktor i arbetslivet när det egentligen borde vara ett hjälpmedel? Faktum är att möten är en förutsättning för framgång – om det görs på rätt sätt. Nu blomstrar nya mötestrender för att effektivisera och göra möten till en trevligare upplevelse. Vi har samlat några av dem.

Läs mer
Din karriär
Viktigt för unga studenter!

Möjligheten att tjäna bra i framtiden, ha goda referenser och en trygg anställning är viktigast när Sveriges studenter ska välja arbetsgivare.

Läs mer
Din karriär
Trygghet blir allt viktigare i en osäker värld

Det senaste årets pandemi har i hög grad påverkat våra liv, något som reflekteras i Universums årliga studentundersökning.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer