Ekonomi

Almi

”Här finns oändliga möjligheter till utveckling”

2020-05-13

Text: Elsa Sjögren

Foto: Sebastian LaMotte

Elin Stark på Almi i Trollhättan
Foto: Sebastian Lamotte

Elin Stark älskar kombinationen att leda sina medarbetare på Almi och jobba nära kunder.

Statsägda Almi erbjuder affärsutveckling och finansiering till företag. Elin Stark arbetar på deras kontor i Trollhättan och i rollen som kontorschef vägleder hon både sina medarbetare och kunder. Hennes delade tjänst innebär att hon är kontorschef på halvtid och ägnar andra halvan åt rådgivning inom innovation och affärsutveckling. När Elin för två år sedan sökte tjänsten fastnade hon för hur man beskrev företaget och den delade rollen – trots att annonsen var anonym.
– Jag lockades av möjligheten att vara ledare men också att få jobba nära kunder. När jag fick reda på att det var Almi kändes det väldigt roligt. Jag har jobbat vid sidan av dem länge och hade bra koll på verksamheten, så att få vara med i den processen kändes som ett privilegium, säger hon.

Namn: Elin Stark.

Titel: Kontorschef Trollhättan.

Utbildning: (skola och examensår): Kandidatexamen i företagsekonomi och masterexamen i ledarskap, Linnéuniversitetet, examen 2011.

Vad inspirerar dig?
”Jag blir inspirerad när jag ser människor som vågar köra 100 procent sin grej och är stolta över det de gör, oavsett om det är elitidrottare, företagsledare eller medarbetare på golvet.”

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Jag älskar kombinationen av att vara en ledare, jobba med mitt team och se hur de utvecklas och att träffa företagen som vill ta sig vidare. Jag tycker om att vara strategisk och en bra ledare och samtidigt få jobba med kunder och grotta ner mig i affärsmodeller och strategier.

Vad finns det för utvecklingsmöjligheter?

– Du har i princip oändliga möjligheter att utvecklas här eftersom det alltid finns fler ben att stå på. Om du kommer in med finansiering som spetskompetens så kan du växa inom affärsutveckling och vise versa. Såväl regionalt som nationellt har vi flera projekt och temporära satsningar och det finns möjligheter att få mer ansvar och exempelvis driva projekt.

Vilket råd hade du velat ge dig själv när du var ny på jobbet?

– Ta det lite lugnt. Tillåt dig själv att låta det ta tid att växa in i rollerna och kunskaperna. Det finns mycket att hämta här om man är öppen för det.

Vad gör dig stolt över ditt jobb?

– Jag blir fantastiskt stolt när jag ser hur våra kunder återkopplar till medarbetarna. När jag vet hur mycket de har jobbat och slitigt och att det sedan det går igenom och kunden blir nöjd – då blir jag stolt. Jag känner även stolthet över hur alla våra medarbetare har slutit upp i den här krisen vi befinner oss i just nu. De gick upp i tid och ställde om sina arbetsuppgifter för att vara där för kunderna.

Almi

Almi AB investerar i framtida tillväxt. Vi erbjuder finansiering och affärsutveckling till företag som vill utvecklas och växa hållbart. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser, som etablerade företag i en expansionsfas. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen med 40 kontor över hela landet.

Läs mer: www.almi.se  

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Almi
”Ensam är inte stark – tillsammans skapar vi framgång”
Läs mer
Idris Danishmand på Almis kontor i Västerås.
Almi
”Mitt arbete gör verklig skillnad för de företag jag möter”
Läs mer
Malmö 210521
Rami Almudafar på Almi.
Foto: André de Loisted
Almi
”Jag älskar att se idéer och affärer växa”
Läs mer
Rådgivaren Julia Schultz i Almis färgglada lokaler.
Almi
”Det är viktigt för mig att känna stolthet för min arbetsgivare”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Mekanismerna bakom personlighetstesten

I dag är personlighetstester snarare regel än undantag vid rekrytering. Varför är de så populära?

Läs mer
Din karriär
Sök jobb via Instagram

Det blir allt vanligare att söka jobb via sociala medier. Att söka jobb via Instagram ger dig en chans att vara kreativ och nå ut till en stor publik.

Läs mer
Din karriär
Äg intervjun med coachens bästa tips

”Hur ska jag framställa mig själv på bästa sätt?” Bästa tipsen inför anställningsintervjun.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer