Ekonomi

Almi

”Jag älskar att se idéer och affärer växa”

2021-06-03

Lästid ca 2min

Malmö 210521
Rami Almudafar på Almi.
Foto: André de Loisted

Foto: Andre de Loisted

I sitt jobb möter Rami Almudafar startups och scaleups med stor tillväxtpotential och innovationshöjd.

Rami Almudafar jobbar på Almi som hjälper entreprenörer och företagare att utvecklas och växa genom finansiering och affärsutveckling. Hans roll är tredelad: han arbetar dels med affärsutveckling och som finansiär, men även i en mer strategisk roll som affärsutvecklingsansvarig inkubator/accelerator.
– Min känsla efter många kundmöten är att jag skulle kunna göra det här på min fritid. Jag älskar att se idéer, affärer och människor växa fram, särskilt när det på något sätt påverkar världen positivt, berättar Rami.

Rami Almudafar

 Titel: Rådgivare på Almi Skåne.

Utbildning: Ekonomi, bank och finans, Kristianstad, examen 2013.

Vem i hela världen skulle du vilja äta lunch med? ”Jacinda Ardern. Jag gillar hur hon leder med styrka och empati utan att det krockar. Goals att vara premiärminister när man är 40 bast!”

Varje år träffar

han cirka 40–50 startups och scaleups; bolag som har hög tillväxtpotential och hög
innovationshöjd.
– Det kan vara allt ifrån ett tidigt greentech-bolag som vill reducera koldioxid på en global skala till det mer etablerade bolaget som utvecklar en lösning som kan förändra hur vi ser på DNA-analys. Att träffa bolag i olika faser ger verkligen perspektiv över hur bra det kan gå om saker sköts rätt i den tidiga fasen. Oftast är vi på Almi en del av ett stort finansieringspussel med VC-bolag, affärsänglar, banker och grundarna själva. Vi krokar arm och pratar ihop oss
– allt för att hitta den bästa finansieringslösningen för kunden.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Att det är så roligt och spännande. Jag älskar att introducera olika människor för varandra och skapa mig ett brett nätverk. I min roll försöker jag vara ömsint besvärlig, ställa krav och inspirera till modiga och välgenomtänkta steg, samt coacha kunden framåt enligt deras målbild.

”Jag tror genuint att de flesta unga talanger skulle älska att jobba hos oss!”

Vem trivs hos er, enligt dig?

– Den som är nyfiken – nästan vetgirig – och vill lära sig mycket. Det är också en fördel att vara en relationsbyggare. En stor del av vårt jobb är att rådge, en annan del är att avråda. Jag tror genuint att de flesta unga talanger skulle älska att jobba hos oss! Vi möter och får vara med att forma innovation, tillväxt, hållbarhet och internationalisering. Vi är en trygg arbetsgivare som inte är styrda av girighet, vårt mål är alltid att få bolag att växa på ett hållbart och lönsamt sätt.

Text: Camilla Rindås

Almi

Almi AB investerar i framtida tillväxt. Vi erbjuder finansiering och affärsutveckling till företag som vill utvecklas och växa hållbart. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser, som etablerade företag i en expansionsfas. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen med 40 kontor över hela landet.

Läs mer: www.almi.se  

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Almi
”Ensam är inte stark – tillsammans skapar vi framgång”
Läs mer
Idris Danishmand på Almis kontor i Västerås.
Almi
”Mitt arbete gör verklig skillnad för de företag jag möter”
Läs mer
Elin Stark på Almi i Trollhättan
Foto: Sebastian Lamotte
Almi
”Här finns oändliga möjligheter till utveckling”
Läs mer
Rådgivaren Julia Schultz i Almis färgglada lokaler.
Almi
”Det är viktigt för mig att känna stolthet för min arbetsgivare”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
”Intraprenörer är doers som aldrig stannar upp”

Entreprenör är ett vedertaget begrepp, men vad är egentligen en intraprenör? Enligt Magnus Klofsten (bilden), professor i entreprenörskap vid Linköpings universitet, rymmer rollen handlingskraft, visioner och en stor dos mod.

Läs mer
Din karriär
Mästare på att vända motgång till möjligheter

När äventyraren och föreläsaren Aron Andersson tar sig an nya utmaningar är glädje och passion den främsta drivkraften. Hittills har jakten på glädjeruset tagit honom på skidresa till Sydpolen, med rullstol upp på Kebnekaise och på en 37 kilometer lång simtur över Ålands hav.

Läs mer
Din karriär
Chefen googlar dig! Så hanterar du det

Experten listar tre saker din blivande chef inte vill upptäcka vid en snabb googling.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer