Ekonomi

Almi

”Ensam är inte stark – tillsammans skapar vi framgång”

2023-06-16

Lästid ca 2 min

Foto: Andreas Reichenberg

Joumana Maghamez får energi av att se sina kunder växa på arbetsmarknaden.

Under 2013 flydde Joumana Maghamez och hennes familj från kriget i Syrien till Sverige för att starta ett nytt liv.

 

– Det är inte lätt att komma till ett helt främmande land och börja om, men människor
i Sverige var hjälpsamma och tillmötesgående. Till en början bodde vi i Östersund och upplevde riktigt mycket snö för första gången i livet, berättar Joumana.

 

I Syrien jobbade Joumana som försäljningschef inom finansbranschen. När hon kom till Sverige började hon studera svenska språket och blev samtidigt erbjuden en praktikplats som ekonom på Handelskammaren. Idag bor hon med sin man och deras två barn i Karlstad där hon arbetar som rådgivare på Almi.

 

– Jag jobbar med finansiering och affärsutveckling och hjälper företag med tillväxtpotential att ta nästa steg. Det roligaste med mitt jobb är att jag växer i rollen och lär mig nya saker av alla företag jag får samarbeta med. Jag utvecklas också mycket tillsammans med mina kollegor, vi inspirerar varandra och nyttjar varandras kompetens, berättar Joumana.

Joumana Maghamez

Titel:

Rådgivare.

 

Utbildning:

Ekonomi, Aleppo universitet, examen 2010.

 

Var finner du ny energi och inspiration?

”Jag får energi av kunder som återkopplar och är nöjda – att se företag lyckas på arbetsmarknaden är fantas- tiskt. I privatlivet får jag mycket energi av min familj och att motionssimma.”

Hur var din tid som ny på Almi?

– Jag tog del av Almis onboarding-program som gav mig en bra grund att stå på. Jag försökte ställa många frågor och vara nyfiken, det är så viktigt när man är ny. Almi erbjöd mig att ta en privatkurs i svenska. Jag pratar sedan tidigare engelska, arabiska och spanska, något som jag tror hjälpte mig. Det slog mig tidigt vilken fin arbetsmiljö Almi har. Här jobbar vi i team, ensam är inte stark utan tillsammans skapar vi framgång.

”Det slog mig tidigt vilken fin arbetsmiljö Almi har.”

Berätta om ett projekt du jobbat med som känts extra spännande.

– Det är väldigt intressant att jobba med hållbarhetsperspektivet. Vårt arbete på Almi bidrar till att företag i Sverige får en kickstart på sitt hållbarhetsarbete och en möjlighet att växa – både ekonomiskt, miljömässigt och socialt hållbart. Jag har träffat många företag för att driva en dialog kring varför det är viktigt med hållbarhetsarbete och hur det ser ut i bolaget kring frågan, därefter hjälper vi till med att skapa en strategi. Ett tydligt hållbarhetsarbete driver ökad lönsamhet. Det är ett spännande område att arbeta med och ett måste för framtiden.

Text: Camilla Rindås

Almi

Almi AB investerar i framtida tillväxt. Vi erbjuder finansiering och affärsutveckling till företag som vill utvecklas och växa hållbart. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser, som etablerade företag i en expansionsfas. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen med 40 kontor över hela landet.

Läs mer: www.almi.se  

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Idris Danishmand på Almis kontor i Västerås.
Almi
”Mitt arbete gör verklig skillnad för de företag jag möter”
Läs mer
Malmö 210521
Rami Almudafar på Almi.
Foto: André de Loisted
Almi
”Jag älskar att se idéer och affärer växa”
Läs mer
Elin Stark på Almi i Trollhättan
Foto: Sebastian Lamotte
Almi
”Här finns oändliga möjligheter till utveckling”
Läs mer
Rådgivaren Julia Schultz i Almis färgglada lokaler.
Almi
”Det är viktigt för mig att känna stolthet för min arbetsgivare”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
”Det handlar om att hitta sitt ‘varför’”

Han är nätverksexperten som har lyckats fixa jobb till nästan 500 personer. Entreprenören Michael Saliba tycker att företagen borde bli lite smartare när de ska anställa – och uppmanar unga i karriären att våga ställa de större frågorna.

Läs mer
Din karriär
Åtta misstag som kan kosta dig jobbet

Det finns vissa klaver du inte vill trampa i när du söker jobb. Som att låta som en robot, eller att stalka rekryterarna. Här är åtta misstag och hur du undviker dem.

Läs mer
Din karriär
Vilka är kanalerna för att få information om en arbetsgivare?

Sociala medier har de senaste åren spelat en allt viktigare roll i svenskarnas jobbsökande och utannonsering av tjänster.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer