Fastighetsmäklare

SkandiaMäklarna

”Engagerade medarbetare leder till ökad lönsamhet”

2019-06-03

Text: Tina Lindström Carlsson

Foto: Felicia Yllenius

Henrik Olausson, vd, och Lukas Hernblad, rekryteringschef, står inomhus i en kontorsbyggnad. Ovanför dem syns ett stort glastak som släpper in ljus, och bakom dem ett stort träd. De ler mot kameran.

#6

Fastighetsmäklare

SkandiaMäklarna vill bibehålla kulturen som är familjär och har ett stort fokus på entreprenörskapet.

Henrik Olausson är vd på SkandiaMäklarna sedan februari 2018. Han beskriver företaget som modernt och snabbrörligt med en stark entreprenörskultur. Lukas Hernblad började som fastighetsmäklare 2012 och gick vidare till att bli delägare i ett av franchiseföretagen. Sedan 2018 är han rekryteringschef med fokus på att få franchisetagare, mäklare och kontorspersonal att lyfta.

Henrik Olausson
Titel: Vd
Utbildning: Civilekonom, Uppsala universitet, examen 1997.
Favoritbyggnad: “Sagrada Família i Barcelona – en spektakulär byggnad som Antoni Gaudí ägnade hela sitt liv åt. Han var otroligt dedikerad och hade en vision om vad han ville uppnå.”

 

Lukas Hernblad
Titel: Rekryteringschef
Utbildning: Fastighetsmäklare, Gävle högskola, examen 2012
Favoritbyggnad: “8 Spruce Street i New York. Den unika arkitekturen tilltalar mig och New York är stad som ligger mig varmt om hjärtat.”

Hur ser era värderingar ut?

– Vår vision är att vi ska vara den ledande kvalitetsmäklaren. Om medarbetarna känner ett starkt engagemang, är nöjda och känner för företaget de jobbar i blir det också bra affärer. Vår evenemangskalender är välfylld eftersom vi ser att träffar inom företaget ger en bra sammanhållning, stärker vår kultur, ökar erfarenhetsutbytet och bidrar till den familjära stämningen, säger Henrik.
– För oss är det otroligt viktigt med mångfalden, att vi har personer med olika bakgrund. Vi pratar också mycket om inkludering, både gentemot kunder och internt i kedjan – alla ska vara med, säger Lukas.

Vad finns det för karriärvägar?

– Vi är 550 personer och erbjuder roller som franchisetagare/delägare, mäklare, assistent och kontorschef – och man kan jobba med nyproduktion, kommersiella fastigheter eller i vår spanska verksamhet, säger Lukas.

”Vi pratar mycket om inkludering, både gentemot kunder och internt.”

Hur ser framtidsplanerna ut?

– Vi är på en fortsatt tillväxtresa där vi vill ta marknadsandelar i Sverige. För att lyckas är det viktigt att ha ett stort fokus på många av de större städerna i Sverige samtidigt som vi vill vara representerade på orter i hela landet. Vi ska fortsätta att öppna fler kontor i Sverige och även i Spanien, säger Henrik.

Vilket projekt gör dig extra stolt?

Vi samarbetar med SOS Barnbyar för att ge utsatta barn en tryggare uppväxt. Jag har precis kommit hem från Bolivia där vi har byggt hus som är integrerade mitt i samhället och där sju till åtta barn bor tillsammans med en barnbymamma från SOS Barnbyar. Det var en omtumlande resa där jag fick se hur vi faktiskt kan göra skillnad på riktigt, säger Henrik.

SkandiaMäklarna

SkandiaMäklarna är ett av Sveriges största fastighetsmäklarföretag med cirka 550 medarbetare på 110 kontor. Ledstjärnan är kvalitet med fokus på trygghet, ansvar och förmåga. www.skandiamaklarna.se

Dela det här inlägget

SkandiaMäklarna Placeringar

Fastighetsmäklare

Artiklar du kanske gillar:

Lukas Hernblad och Petra Selenius, Skandiamäklarna
SkandiaMäklarna
Stark tillväxt och en stor digital förflyttning
Läs mer
Bjurfors
”Man får kavla upp ärmarna och ha lite jäklar anamma”
Läs mer
Fastighetsbyrån
”Det är häftigt att följa studenterna från skolbänken till arbetslivet”
Läs mer
Josefin Thörnert är rekryteringschef på Svensk Fastighetsförmedling. Hon sitter framåtlutad i en congacfärgad skinnsoffa och ler mot kameran. På den blågrå väggen bakom sitter Svensk Fastighetsförmedlings logotyp. I förgrunden syns en bukett vita liljor.
Svensk Fastighetsförmedling
”Hos oss blir mäklaryrket ett långsiktigt och hållbart karriärval”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Vilken karriärprofil är du?

Med hjälp av resultaten från Universums karriärtest har man tagit fram fem olika karriärprofiler: Go-Getter, Globe-Trotter, Ground-Breaker, Change-Maker och Balance-Seeker.

Läs mer
Din karriär
Dopaminkick – därför vill vi tjäna ett högre syfte

Den egoistiska eran är över, nu vill vi hjälpa andra och skapa en mer solidarisk och hållbar värld. Varför känner vi så, och vad är det egentligen som händer i oss när vi får arbeta för ett större sammanhang?

Läs mer
Din karriär
Maximera studietiden för att bli attraktiv på arbetsmarknaden

Att ha rätt utbildning är inte längre tillräckligt för att få ditt drömjobb. Här är tre tips som kan ge dig som student ett försprång på arbetsmarknaden.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer