Mäklare

SkandiaMäklarna

”Engagerade medarbetare leder till ökad lönsamhet”

2019-06-03

Text: Tina Lindström Carlsson

Foto: Felicia Yllenius

Henrik Olausson, vd, och Lukas Hernblad, rekryteringschef, står inomhus i en kontorsbyggnad. Ovanför dem syns ett stort glastak som släpper in ljus, och bakom dem ett stort träd. De ler mot kameran.

#6

Mäklare

SkandiaMäklarna vill bibehålla kulturen som är familjär och har ett stort fokus på entreprenörskapet.

Henrik Olausson är vd på SkandiaMäklarna sedan februari 2018. Han beskriver företaget som modernt och snabbrörligt med en stark entreprenörskultur. Lukas Hernblad började som fastighetsmäklare 2012 och gick vidare till att bli delägare i ett av franchiseföretagen. Sedan 2018 är han rekryteringschef med fokus på att få franchisetagare, mäklare och kontorspersonal att lyfta.

Henrik Olausson
Titel: Vd
Utbildning: Civilekonom, Uppsala universitet, examen 1997.
Favoritbyggnad: “Sagrada Família i Barcelona – en spektakulär byggnad som Antoni Gaudí ägnade hela sitt liv åt. Han var otroligt dedikerad och hade en vision om vad han ville uppnå.”

 

Lukas Hernblad
Titel: Rekryteringschef
Utbildning: Fastighetsmäklare, Gävle högskola, examen 2012
Favoritbyggnad: “8 Spruce Street i New York. Den unika arkitekturen tilltalar mig och New York är stad som ligger mig varmt om hjärtat.”

Hur ser era värderingar ut?

– Vår vision är att vi ska vara den ledande kvalitetsmäklaren. Om medarbetarna känner ett starkt engagemang, är nöjda och känner för företaget de jobbar i blir det också bra affärer. Vår evenemangskalender är välfylld eftersom vi ser att träffar inom företaget ger en bra sammanhållning, stärker vår kultur, ökar erfarenhetsutbytet och bidrar till den familjära stämningen, säger Henrik.
– För oss är det otroligt viktigt med mångfalden, att vi har personer med olika bakgrund. Vi pratar också mycket om inkludering, både gentemot kunder och internt i kedjan – alla ska vara med, säger Lukas.

Vad finns det för karriärvägar?

– Vi är 550 personer och erbjuder roller som franchisetagare/delägare, mäklare, assistent och kontorschef – och man kan jobba med nyproduktion, kommersiella fastigheter eller i vår spanska verksamhet, säger Lukas.

”Vi pratar mycket om inkludering, både gentemot kunder och internt.”

Hur ser framtidsplanerna ut?

– Vi är på en fortsatt tillväxtresa där vi vill ta marknadsandelar i Sverige. För att lyckas är det viktigt att ha ett stort fokus på många av de större städerna i Sverige samtidigt som vi vill vara representerade på orter i hela landet. Vi ska fortsätta att öppna fler kontor i Sverige och även i Spanien, säger Henrik.

Vilket projekt gör dig extra stolt?

Vi samarbetar med SOS Barnbyar för att ge utsatta barn en tryggare uppväxt. Jag har precis kommit hem från Bolivia där vi har byggt hus som är integrerade mitt i samhället och där sju till åtta barn bor tillsammans med en barnbymamma från SOS Barnbyar. Det var en omtumlande resa där jag fick se hur vi faktiskt kan göra skillnad på riktigt, säger Henrik.

SkandiaMäklarna

SkandiaMäklarna är ett av Sveriges största fastighetsmäklarföretag med cirka 550 medarbetare på 110 kontor. Ledstjärnan är kvalitet med fokus på trygghet, ansvar och förmåga. www.skandiamaklarna.se

Dela det här inlägget

SkandiaMäklarna Placeringar

Mäklare

Artiklar du kanske gillar:

Lukas Hernblad och Petra Selenius, Skandiamäklarna
SkandiaMäklarna
Stark tillväxt och en stor digital förflyttning
Läs mer
Henrik Olausson, vd, och Lukas Hernblad, rekryteringschef, står inomhus i en kontorsbyggnad. Ovanför dem syns ett stort glastak som släpper in ljus, och bakom dem ett stort träd. De ler mot kameran.
SkandiaMäklarna
”Engagerade medarbetare leder till ökad lönsamhet”
Läs mer
Linda, Ulf och Elisabeth står, respektive sitter i ett hemtrevligt personalrum.
Fastighetsbyrån
”Vi bryr oss om våra medarbetare på riktigt”
Läs mer
Malmö 210416
Kenan Hasanoglu på Fastighetsbyrån.
Foto: André de Loisted
Fastighetsbyrån
”Målet var att bli partner inom fem år”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
4 tips för online-intervjun

Många företag genomför jobbintervjuer online. En digital intervju kan kännas skrämmande, här är fyra tips som hjälper dig att lyckas.

Läs mer
Din karriär
”Det handlar om att hitta sitt ‘varför’”

Han är nätverksexperten som har lyckats fixa jobb till nästan 500 personer. Entreprenören Michael Saliba tycker att företagen borde bli lite smartare när de ska anställa – och uppmanar unga i karriären att våga ställa de större frågorna.

Läs mer
Din karriär
Chefen googlar dig! Så hanterar du det

Experten listar tre saker din blivande chef inte vill upptäcka vid en snabb googling.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer