Civilingenjör

Uppsalahem

”Här får jag chansen att arbeta för ett bättre Uppsala”

2021-05-27

Lästid ca 2 minuter

Maeva Hachem och Lawand Hamam, Uppsalahem

Foto: Patrik Lundin

Uppsalahem är en arbetsplats för den som vill förändra och påverka.

Maeva Hachem och Lawand Hamam arbetar båda som förvaltare på Uppsalahem. De beskriver sin roll på det kommunala bostadsföretaget som mångfacetterad och utvecklande.

 

– Jag får dels arbeta med fastighetsutveckling och ekonomiska frågor, men även med hyresgästernas trygghet och trivsel. Jag trivs med att hela tiden tänka ”hur löser vi detta på bästa sätt?”. Problemlösning är min grej! berättar Maeva.

 

Nya idéer

 

När Maeva studerade var hon särskilt intresserad av boendesegration.

 

– Uppsalahem blev den perfekta arbetsgivaren eftersom jag här får chansen att arbeta för ett bättre Uppsala. Det  är ett allmännyttigt bolag som jobbar för samhällsförändring; att vi ska få ett trivsamt och välfungerande Uppsala. Just nu förvaltar jag 1 500 bostäder i en stadsdel som är särskilt utsatt. Det krävs rätt åtgärder på rätt tidpunkter och rätt samarbete med rätt parter, något som är väldigt spännande, säger Maeva och tillägger:

 

– En sak som jag verkligen vill lyfta är att man alltid får bra gehör för nya idéer. Det är viktigt för mig att arbeta på en arbetsplats där man är positiv till förändring.

”Uppsalahem blev den perfekta arbetsgivaren eftersom jag får chansen att arbeta för ett bättre Uppsala.”

Utvecklas i rollen

 

Det var en nära vän som tipsade Lawand om Uppsalahem.

 

– Jag fick höra att det är en arbetsplats där jag kommer att utvecklas både som person och som förvaltare. Eftersom detta är mitt första jobb efter examen var det viktigt för mig att lära mig arbetet från grunden, och det har jag fått göra. Min chef är väldigt mån om att jag ska utvecklas i min roll, berättar han och fortsätter:

 

– Det finns stora möjligheter att växa på Uppsalahem. Jag har till exempel blivit uppmuntrad att gå spännande utbildningar och jag kommer att läsa en kurs i ekonomi under arbetstid i höst. Det finns många olika utvecklingsmöjligheter – det gäller bara att räcka upp handen.

 

Träning på jobbet

 

Lawand är stolt över att arbeta på ett företag som är mån om personalens hälsa.
– Vi har startat en grupp som vi kallar ”Hälsoinspiratörer”, där vi kommer ge tips och råd inom träning och hälsa, samt erbjuda aktiviteter till alla medarbetare. Det är underbart att kunna träna på arbetstid!

Maeva Hachem

Titel: Förvaltare.
Utbildning: Dubbel kandidat i samhällsplanering och
hållbar utveckling, master i kulturgeografi urbana studier, Uppsala universitet, 2019.
Var i hela världen känner du dig mest hemma? ”I stallet!”

Lawand Hamam

Titel: Förvaltare.
Utbildning: Byggnadsingenjör, högskolan i Gävle, 2020.
Var i hela världen känner du dig mest hemma? ”Efter att jag lämnade Syrien så har Uppsala blivit mitt hem. Här har jag vuxit upp och utvecklats som person.”

Text: Camilla Rindås

Uppsalahem

Uppsalahem är Uppsalas ledande bostadsbolag med 16 075 hem, inklusive Studentstaden. Med sin långsiktiga och målinriktade förvaltning skapar Uppsalahem trygga och härliga miljöer där många vill bo. Uppsalahem är en av Uppsalas största byggherrar och har sedan 1946 byggt fler än 20 000 bostäder.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Uppsalahem
”Vi bidrar till allmännyttan och tryggheten i bostäderna”
Läs mer
Glada Beatrice och Emma framför ett Uppsalahems bostäder.
Uppsalahem
”Uppsalahem – en modig samhällsaktör som tar ställning”
Läs mer
Andreas Pauldén, Condesign
Condesign
”Ett familjärt företag med stora internationella kunder”
Läs mer
Billerud
”Jag blir stolt över att våra produkter gör skillnad i samhället”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Lönebarometern 2022

Universums undersökning visar en fortsatt ökning av studenternas förväntade lönenivåer och gapet mellan män och kvinnors förväntan kvarstår.

Läs mer
Din karriär
“Hållbarhet och prestige står högt i kurs hos talangerna”

Sveriges studenter har fått säga sitt i Universums årliga undersökning vad gäller attityder till arbetsliv & karriär. En tydlig trend är hållbarhetsfrågan.

Läs mer
Din karriär
Så hittar du de ”osynliga” jobben

Allt fler arbetsgivare skippar traditionella platsannonser till förmån för kontakter och sociala medier. Här tipsar experten om hur du hittar dessa dolda jobb, tar kontakt med intressanta arbetsgivare – och ökar möjligheterna att få ditt drömjobb!

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer