Civilingenjör

Uppsalahem

”Vi bidrar till allmännyttan och tryggheten i bostäderna”

2022-06-07

Lästid ca 2 min

Civilingenjör

Utmanare loggaUtmanare
Arbetsgivarna som tagit upp jakten på topplaceringarna.

Foto: Patrik Lundin

Exjobb, studentmedarbetare, trainee – det finns olika vägar in för studenter till Uppsalahem.

Sanna Sigg och Gustav Åsbrink började som studentmedarbetare på Uppsalahem. Sanna är förvaltningsassistent och Gustav jobbar som HR-generalist på bostadsbolaget som har cirka 17 000 bostäder.
– Jag var nyfiken på fastighetsbranschen, så jag sökte och fick rollen som för- valtningsassistent. Jag jobbar 15 timmar i veckan, men kommer att arbeta heltid i sommar, säger Sanna.
– Jag började för ett år sedan och är nu anställd som HR-generalist på halvtid samtidigt som jag studerar. Den kombinationen fungerar jättebra, säger Gustav.

Sanna Sigg

Titel: Studentmedarbetare/Förvaltningsassistent.

Utbildning: Ekonomie kandidat, Uppsala universitet, pågående studier.

Favoritbyggnad: ”Bosco Verticale i Milano är vacker, innovativ och ett föredöme för framtidens byggnader. Det är två skyskrapor där fasaden är täckt av grönska och träd som växer på terrasserna.”

Berätta mer om era roller!

– Vi har ambitionen att bli Sveriges bästa bostadsbolag. Medarbetaren måste trivas och komma i första hand för att kunden ska bli nöjd. Jag jobbar mycket med kulturen och medarbetartrivsel, och har nyligen avslutat en pilot där vi har intervjuat medarbetare om deras vardag och välmående. Målsättningen är att intervjua fler medarbetare för att få en så bred bild som möjligt, säger Gustav.
– Jag och ytterligare en studentmedarbetare jobbar som förvaltningsassistenter och tillhör ett distrikt som förvaltar bostäder. Vi hjälper till administrativt med allt som händer i en bostad, så som parkeringskontrakt, namnbyten och besiktningar. Vi har även haft ett större projekt där vi inventerade säkerhetsdörrar i ett av våra områden, säger Sanna.

Gustav Åsbrink

Titel: HR-generalist.

Utbildning: Program med inriktning mot personal- och arbetslivsfrågor, Uppsala universitet. Ekonomie kandidat, Uppsala universitet, pågående studier.

Boktips: ”Jag rekommenderar boken ’Atomic Habits’ av James Clear. En riktigt bra bok om psykologi som är förankrad i forskningen.”

Hur ser utvecklingsmöjligheterna ut?

– Vi som pluggar ekonomi har en god inblick i fastighetsbranschen och det finns många delar vi kan jobba med, det kan exempelvis vara eftermarknad eller olika utvecklingsprojekt, säger Sanna.

– Vi har mycket internrekrytering för de som vill utvecklas. Exempelvis har många som börjat som förvaltningsassistenter gått över till att bli förvaltare och därefter förvaltningschef, säger Gustav.

”Vi har ambitionen att bli Sveriges bästa bostadsbolag. Medarbetaren måste trivas och komma i första hand för att kunden ska bli nöjd.”

Hur upplever du kulturen på Uppsalahem?

– Mina kollegor är omtänksamma. Och det känns bra att få vara med och bidra till allmännyttan och tryggheten i bostäderna, säger Sanna.

Text: Tina Lindström Carlsson

Uppsalahem

Uppsalahem är Uppsalas ledande bostadsbolag med 16 075 hem, inklusive Studentstaden. Med sin långsiktiga och målinriktade förvaltning skapar Uppsalahem trygga och härliga miljöer där många vill bo. Uppsalahem är en av Uppsalas största byggherrar och har sedan 1946 byggt fler än 20 000 bostäder.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Maeva Hachem och Lawand Hamam, Uppsalahem
Uppsalahem
”Här får jag chansen att arbeta för ett bättre Uppsala”
Läs mer
Glada Beatrice och Emma framför ett Uppsalahems bostäder.
Uppsalahem
”Uppsalahem – en modig samhällsaktör som tar ställning”
Läs mer
Lisa Sjölund, informationssäkerhetsspecialist, Orange Cyberdefense
Orange Cyberdefense
“Orange Cyberdefense vill säkra det digitala samhället”
Läs mer
Ruag Space
”Vi brukar samlas i receptionen när det är uppskjutning”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Äg intervjun med coachens bästa tips

”Hur ska jag framställa mig själv på bästa sätt?” Bästa tipsen inför anställningsintervjun.

Läs mer
Din karriär
Går det att ersätta en människa?

Vad händer med våra jobb när robotar på riktigt tar steget in på arbetsmarknaden?

Läs mer
Din karriär
Så här imponerar du på rekryteraren

Hur förbereder du dig på bästa sätt inför en jobbintervju?Rekryteringskonsulten ger sina bästa tips om hur du imponerar på rekryteraren – innan, under och efter intervjun.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer