Civilingenjör

ASSA ABLOY

”Jag är stolt över att kunna bidra till en tryggare värld”

2023-06-20

Foto: Patrik Lundin

Att få vara med hela vägen och utveckla en komplett produkt lockade Michael Sköldegren till ASSA ABLOY.

Det var en lite annorlunda jobbannons som väckte Michael Sköldegrens intresse för den globala lås- och säkerhetskoncernen.

– De sökte en produktutvecklare snarare än en renodlad konstruktör och det tilltalade mig. En stor fördel med ASSA ABLOY är att du får vara med och utveckla en komplett produkt – från idé till lansering och även eftermarknad. Du sitter inte bara med en komponent eller ett delsystem, utan du får ansvara för helheten.

Michael Sköldegren

Titel: Research & Design Engineer.

Utbildning: Högskoleingenjör i maskinteknik inriktning innovation och design, Kungliga tekniska högskolan, masterprogram i industriell ledning och innovation, Uppsala universitet, examen 2015.

Vad gör du helst när du inte jobbar? ”Jag spelar mycket golf. På ASSA ABLOY har vi en bra gemenskap via olika idrotter, det finns sektioner för till exempel padel, golf, bowling och längdskidor. Det är ett väldigt bra sätt att komma in i företaget, och vi är många som umgås även utanför jobbet.”

Vad finns det för utvecklingsmöjligheter?

– I och med att koncernen är så stor finns det många karriärvägar att välja mellan. Bolaget är öppet för att låta medarbetare testa nya utmaningar, och att byta roll internt är något som uppmuntras. Det är jag ett bra exempel på, jag anställdes som produktutvecklare på ASSA ABLOY i Skandinavien och har även haft rollen som projektledare. Idag, 7,5 år senare, arbetar jag med produktdesign på global nivå. Jag har stor nytta av att ha arbetat i olika roller, det har gett mig förståelse för hur organisationen fungerar och gör att jag kan sätta mig in i de utmaningar som projektteamen möter.

”Vi har kul på jobbet.”

Varför ska man som nyexaminerad söka sig till ASSA ABLOY?

– Som produktutvecklare kunde jag inte gått en bättre skola, du får växla mellan att ta fram komplexa lösningar på detaljnivå och att jobba mer övergripande – det ger en stor bredd. Dessutom är det roliga produkter att arbeta med. De är tekniskt komplexa, ställer höga krav på säkerhet och används av väldigt många människor varje dag. Arbetet är utmanande, men du har bra stöttning från dina chefer och kollegor. Vi har kul på jobbet och i och med att teknikutvecklingen går så snabbt är det är hela tiden nya, roliga projekt på gång. ASSA ABLOY är också ett väldigt bra företag ur arbetsmiljösynpunkt, arbetstiderna är flexibla och det är enkelt att få ihop privatliv och arbetsliv.

Vad gör dig stolt över att jobba på ASSA ABLOY?

– Att jag genom mitt jobb kan påverka det dagliga livet för miljontals människor världen över. Jag är stolt över att kunna bidra till en tryggare värld.

Text: Monica Forsberg

ASSA ABLOY

ASSA ABLOY är världsledande inom accesslösningar. Varje dag hjälper vi miljarder människor att uppleva en öppnare värld genom innovationer som möjliggör trygga, säkra och bekväma lösningar för såväl fysisk som digital access.

Antal medarbetare: Cirka 52 000.

Karriärvägar: Med verksamhet i över 70 länder erbjuder ASSA ABLOY spännande möjligheter i en internationell miljö.

Läs mer: www.assaabloy.com/career/en

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Susanna Claesson sitter i en fåtölj på sitt kontor.
ASSA ABLOY
”Här får jag möjlighet att driva egna initiativ”
Läs mer
Rebeca Homssi, R&D trainee, på ASSA Abloy.
Foto: André de Loisted
ASSA ABLOY
”Jag har fått inblick i ny cool teknik”
Läs mer
Stora utvecklingsmöjligheter och varierande uppdrag får
traineen Hanna Hartikainen att trivas på ASSA ABLOY.
ASSA ABLOY
”Att jobba med säkerhetslösningar känns spännande”
Läs mer
André More och Emelie Öhrn ståendes tillsammans på Assa abloys ljusa kontor. I bakgrunden sitter inramade bilder på väggarna samt företagets slogan.
ASSA ABLOY
”ASSA ABLOY investerar mycket i personalen”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Så här känner du igen en bra arbetsplats

Under vår livstid spenderar vi i genomsnitt 99 117 timmar på jobbet. Av den anledningen förtjänar du att vara på en arbetsplats där du trivs och mår bra. Men hur vet du att en arbetsplats är bra innan du börjat jobba där? Ledarskapscoachen Clara Löfvenhamn vet hur du redan under första arbetsintervjun kan ta reda på det.

Läs mer
Din karriär
Mekanismerna bakom personlighetstesten

I dag är personlighetstester snarare regel än undantag vid rekrytering. Varför är de så populära?

Läs mer
Din karriär
Delta i Universums undersökning!

Är du en Ledare, en Entreprenör eller en Jägare? Genom Universums karriärtest får du reda på vilken karriärtyp du är och vilka arbetsgivare som passar din profil.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer