Data/IT

CGI

“Jag trodde inte att det skulle bli så här bra”

2024-05-24

Foto: Christian Gustavsson

Som konsult på CGI är Madeleines dagar fyllda av ovisshet. Hon lär sina yngre kollegor att bli kompis med känslan av att inte ha någon aning – då är du på rätt väg.

Hon jobbar tillsammans med stora, globala företag och befinner sig ofta i händelsernas centrum. “Projekten jag ingår i handlar alla om att skapa någon typ av förändring. Något som inte gjorts förut. Det är det absolut roligaste med mitt jobb” säger Madeleine.

Madeleine Mälberg

Titel: Management Consultant Manufacturing and Transportation, BU Stockholm & Central

 

Utbildning (skola och examensår): Industriell ekonomi på Mittuniversitetet, examen 2020

 

Beskriv din drömresa.

“Du hade fått ett helt annat svar för fem år sedan. På något sätt har min roll på CGI format om mig och vad jag tycker är roligt. Nu drömmer jag om att köpa en one way-ticket ut i världen, att resa iväg utan planer och ta mig an oväntade utmaningar längs vägen. Det är intressant hur starkt jag kan koppla det tankesättet till hur min arbetsvardag ser ut”.

 

Hur skulle du beskriva din arbetsplats?

– CGI  är ett väldigt stort konsultföretag inom IT, med anställda över hela världen. Här samsas generalister med specialister och om du som jag inte är expert inom IT finns det många seniora specialister att rådfråga. När jag är konsult hos en kund handlar det om att hjälpa dem att bryta ny mark. Så om du gillar att jobba med utveckling och inte är rädd för det okända kommer du att älska att vara här.

Varför trivs du så bra på jobbet?

– Jag gillar att ingen dag ser ut som dagen innan. Jag har arbetat med många olika uppdrag, med olika kunder och i varierande branscher. Min roll är också dubbel  – jag är dels konsult i projekt och dels driver jag säljdialoger mot kund. Även om jag ofta ställs inför nya utmaningar och situationer är det en självklarhet för mig att våga ta steget. Jag känner mig trygg i att stödet jag behöver finns på CGI, via min närmaste chef, mina kollegor och all kompetens vi har globalt sett.

"Det är så spännande att borra i vilka behov våra kunder har och tillsammans med kunden definiera behoven"

Berätta mer om säljdialoger.

– Det är den delen av mitt jobb där jag hittar nya projekt hos våra kunder. Det är så spännande att borra i vilka behov våra kunder har och tillsammans med kunden definiera behoven, för att sedan hitta en plan för hur vi hjälper till på bästa sätt framåt. Jag har utvecklats så mycket tack vare alla nya utmaningar jag stått inför. Tänk om jag vetat innan hur många kliv framåt jag skulle ta i min utveckling? Att det skulle bli så här bra trodde jag inte.

 

Som konsult ute på olika företag, hur jobbar du tillsammans med dina kollegor?

– Jag har alltid minst en kollega med mig. Vi är oftast flera “ CGI:are” i våra projekt, som arbetar för samma leverans. Och i mitt uppdrag som kundansvarig jobbar jag tillsammans med ett kundteam här på företaget. Så vi känns som kollegor i vardagen, även om vi jobbar långa perioder tillsammans med människor på andra företag. Min roll är mer social än vissa andra och det trivs jag med. Jag tycker att det är en stor fördel att träffa så många olika människor i jobbet.

Var befinner du dig på dagarna?

– Det är behovsstyrt och flexibelt. Jag är på plats hos mina kunder så ofta det behövs, men minst en dag i veckan. Övrig tid jobbar jag  både hemifrån och på CGI:s kontor. Vi äter frukost tillsammans en dag i veckan och då är det kul att många kommer in till CGI-kontoret för att träffas.

Text: Anna Jansson

CGI

CGI grundades 1976 och är ett av världens ledande IT- och affärstjänsteföretag. Med insikter som drivkraft erbjuder vi skräddarsydda, skalbara och hållbara lösningar inom 21 olika branscher. Vårt globala nätverk omfattar över 400 kontor och mer än 90 500 medarbetare världen över. I Sverige är vi representerade på 30 kontor över hela landet, med ett starkt team av mer än 3 800 medarbetare.

Dela det här inlägget

CGI Placeringar

Data/IT

Artiklar du kanske gillar:

CGI
“Här finns många människor som tror på dig och bygger upp dig”
Läs mer
Malmö 220502
Nils Grönvall på CGI.
Foto: André de Loisted
CGI
”Vi får alltid in nya perspektiv från nya personer”
Läs mer
CGI
”Cheferna är måna om att vi ska ha utmanande uppdrag”
Läs mer
Johanna Enderstein, CGI
CGI
”Här får du allt du behöver för att bli en vass konsult”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
På andra sidan pandemin: hur ser framtidens arbetsplats ut?

Vi gör en djupdykning i distansarbetets möjligheter och utmaningar.

Läs mer
Din karriär
Maskinen ska vara steget före människan

Kapplöpningen mot framtidens bilindustri har bara börjat.

Läs mer
Din karriär
Vilken karriärprofil är du?

Med hjälp av resultaten från Universums karriärtest har man tagit fram fem olika karriärprofiler: Go-Getter, Globe-Trotter, Ground-Breaker, Change-Maker och Balance-Seeker.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer