Data/IT

CGI

“Här finns många människor som tror på dig och bygger upp dig”

2023-06-12

Lästid ca 2 min

Foto: Felicia Yllenius

CGI Selected har bäddat för en tydlig karriärväg för civilekonomen Elin Börjesson. Nu hjälper hon kollegor att sätta strukturer och styra upp arbetsuppgifter.

Elin Börjesson fick en traineeplats på CGI Selected hösten 2019. Hon jobbade då bland annat som testare i ett migreringsprojekt mellan två datasystem, och två år senare blev hon projektledare för migreringen. Efter det treåriga traineeprogrammet klev hon in i rollen som senior konsult.

– Vi är ett stort bolag som finns överallt och det går riktigt bra. Det är tryggt, snällt och här finns många människor som tror på dig och bygger upp dig. Du får chansen att jobba med det du brinner för, säger hon.

Elin Börjesson.

Titel: Senior konsult.

 

Utbildning (skola och examensår): Civilekonom, inriktning finans, Linköpings universitet. Master i systemvetenskap, DePaul University, Chicago. Examen 2019.

 

Berätta om ett av dina fritidsprojekt: ”Jag fick en bok med 101 brödrecept och började baka i januari 2019. Nu är jag precis klar med recept nummer 96.”

 

 

Vad var det bästa med att vara trainee på CGI Selected?

– Det är ett högt tempo med olika uppdrag, kurser, engagemang och sälj- och affärsutveckling. På vägen hittar du din grej. Du ser vilken miljö och riktning som ger dig mest energi och kan söka dig dit.

 

Hittade du rätt arbetsuppgifter?

– Ja, jag insåg att det är roligt med strukturer och processer och att få utrymme att lyfta saker som borde göras annorlunda. Jag tycker om att jobba nära människor i team. Idag jobbar jag till 50 procent med att hjälpa andra att sätta strukturer och styra upp arbetsuppgifter som exempelvis fakturering och affärsplaner.

Berätta om ett projekt som du var engagerad i som trainee!

– På Linköpings universitet där jag tidigare studerat fick jag ansvar för mässor och evenemang. Efter en omorganisation inom traineeprogrammet ansvarade jag för sektionen Marknadsföring och Rekrytering. Coronapandemin bidrog till att vi digitaliserade hela vår rekryteringsprocess och det var vi traineer som ledde arbetet. Idag har vi en hybridprocess där rekryterande chefer arbetar nära traineer.

”På vägen hittar du din grej.”

Vad gav det för resultat?

– Vi kämpade hårt och jag är stolt över att jag bidrog till framtagandet av rekryteringsprocessen och att det gav lyckat resultat. Vi hade 500 studenter som sökte till traineeprogrammet i Stockholm det året.

Hur ser dina framtidsplaner ut?

– Mitt mål att bli Head of Operations, en roll som tillhör ledningsgruppen och som fungerar som en sorts sponsor till interna initiativ. Man leder en grupp människor och tittar på hygienfaktorer som riktlinjer, processer och arbetssätt. På vägen dit tar jag gärna en ledarroll med personalansvar.

Elins Tre råd till dom som är nya på jobbet:

  1. Försök hitta det som ger dig energi.
  2. Sätt dig i situationer som är lite svåra för att hela tiden utvecklas.
  3. Ta en kaffe med och ställ frågor till en person på bolaget som du tycker har en rolig vardag.

Text: Tina Lindström Carlsson

CGI

CGI grundades 1976 och är ett av världens ledande IT- och affärstjänsteföretag. Med insikter som drivkraft erbjuder vi skräddarsydda, skalbara och hållbara lösningar inom 21 olika branscher. Vårt globala nätverk omfattar över 400 kontor och mer än 90 500 medarbetare världen över. I Sverige är vi representerade på 30 kontor över hela landet, med ett starkt team av mer än 3 800 medarbetare.

Dela det här inlägget

CGI Placeringar

Data/IT

Artiklar du kanske gillar:

CGI
“Jag trodde inte att det skulle bli så här bra”
Läs mer
Malmö 220502
Nils Grönvall på CGI.
Foto: André de Loisted
CGI
”Vi får alltid in nya perspektiv från nya personer”
Läs mer
CGI
”Cheferna är måna om att vi ska ha utmanande uppdrag”
Läs mer
Johanna Enderstein, CGI
CGI
”Här får du allt du behöver för att bli en vass konsult”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Så sticker du ut ur CV-högen!

Våga vara personlig och skriv inte för långt. Sug åt dig av talangagentens bästa cv-tips – och inspireras av fyra personer som tagit jobbsökandet till en helt ny nivå.

Läs mer
Din karriär
Lönerna som nyexade studenter förväntar sig

En hög framtida lön är bland det viktigaste för nyexaminerade studenter.

Läs mer
Din karriär
Så här imponerar du på rekryteraren

Hur förbereder du dig på bästa sätt inför en jobbintervju?Rekryteringskonsulten ger sina bästa tips om hur du imponerar på rekryteraren – innan, under och efter intervjun.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer