Norden - Data IT

CGI

”Cheferna är måna om att vi ska ha utmanande uppdrag”

2021-09-10

Lästid ca 2 min

Foto: Felicia Yllenius

CGI Selected har målsättningen att utveckla marknadens vassaste konsulter. Det treåriga traineeprogrammet tar in studenter från olika utbildningar i hela landet.

CGI är en av världens ledande leverantörer av tjänster inom it och affärsprocesser. Axel Ingo är inne på sitt sista halvår på det treåriga traineeprogrammet CGI Selected, som är ett av flera traineeprogram som finns på CGI. Axel är konsult och dessutom en av två kulledare som ansvarar för att skapa sammanhållning för höstens 20 nya traineer.

– Vi ska säkra att deras första tid på CGI och i arbetslivet blir så bra och utvecklande som möjligt, samt se till att de får en stark gemenskap till varandra och övriga traineer på programmet. Det blir som en lägre tröskel till arbetslivet, säger Axel.

Axel Ingo

Titel: Consultant and Retail Specialist.

Utbildning: Civilingenjör i farkostteknik, Kungliga tekniska högskolan, examen 2018.

Smultronställe: ”Schweizerbadet i Dalarö en solig men blåsig höstdag för att kitesurfa i optimala förhållanden.”

Hur gör ni urvalet till era traineeplatser?

– CGI är extremt noga med att ha en jämn könsfördelning och ta in personer från olika studentstäder. Det gör att vi får in folk från hela landet med olika perspektiv från en stor bredd av olika program.

Hur valde du CGI?

– Jag var på ett antal skolevents och de från CGI hade ett bra driv och var alltid fulla med energi. Tack vare kontakterna och eget engagemang under studietiden fick jag möjlighet att göra mitt exjobb här.

Hur ser upplägget ut på ert traineeprogram?

– Det första året fokuserar vi på hur man är en duktig konsult. Därefter är inriktningen projektledning och ledarskap, och sista året går det mer mot affärsutveckling och sälj. Det kombineras med branschspecifik utbildning beroende på den affärsenhet du tillhör och vad kunderna efterfrågar.

Hur upplevde du traineeprogrammet?

– Det är en fantastisk start på karriären. Jag fick alla verktyg för att ta mig an vilket it-projekt som helst på ett konsultmässigt sätt. Kursernas upplägg har ett starkt praktiskt fokus med övningar som gör att din utveckling accelereras.

”Mina chefer får betyget tolv av tio.”

Hur upplever du ledarskapet på CGI?

– Cheferna är otroligt engagerade i vår utveckling och måna om att vi ska ha utmanande uppdrag. Jag har haft två chefer sedan jag började och båda får betyget tolv av tio.

Berätta om ett projekt som du varit inblandad i!

– Under min andra månad som trainee var jag med och rullade ut ny mjukvara till ett stort retailbolags kassasystem i 22 länder. Jag var med och koordinerade mellan anslutande projekt, leverantörer och länder när vi skulle uppgradera mjukvaran i en viss butik. Efter nio månader fick jag projektleda slutfasen. Kassasystem hos en global retailkedja har blivit lite av min specialitet sedan jag började på CGI. Kollegor vänder sig till mig när de behöver hjälp, och det är väldigt kul att känna sig uppskattad och efterfrågad.

Text: Tina Lindström Carlsson

CGI

CGI Group Inc grundades 1976 och är en av världens ledande leverantörer av tjänster inom IT och affärsprocesser. Med cirka 77 000 medarbetare globalt erbjuder CGI tusentals globala kunder en heltäckande tjänsteportfölj med avancerade konsulttjänster inom IT och affärsprocesser, systemintegration, applikationsutveckling och underhåll, drift och hantering av infrastruktur samt ett brett sortiment av patenterade lösningar. CGI har en årlig omsättning på över 10 miljarder CAD och en orderstock som överskrider 19 miljarder CAD. CGI:s aktier är noterade på TSX (GIB:A) och NYSE (GIB).   Läs mer: www.cgi.com

Dela det här inlägget

CGI Placeringar

Data/IT

Artiklar du kanske gillar:

CGI
“Här finns många människor som tror på dig och bygger upp dig”
Läs mer
Malmö 220502
Nils Grönvall på CGI.
Foto: André de Loisted
CGI
”Vi får alltid in nya perspektiv från nya personer”
Läs mer
Johanna Enderstein, CGI
CGI
”Här får du allt du behöver för att bli en vass konsult”
Läs mer
CGI
”Det är okej att vara ny, släpp prestationsångesten”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
På andra sidan pandemin: hur ser framtidens arbetsplats ut?

Vi gör en djupdykning i distansarbetets möjligheter och utmaningar.

Läs mer
Din karriär
Så sticker du ut ur CV-högen!

Våga vara personlig och skriv inte för långt. Sug åt dig av talangagentens bästa cv-tips – och inspireras av fyra personer som tagit jobbsökandet till en helt ny nivå.

Läs mer
Din karriär
Sök jobb via Instagram

Det blir allt vanligare att söka jobb via sociala medier. Att söka jobb via Instagram ger dig en chans att vara kreativ och nå ut till en stor publik.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer