Högskoleingenjör

Trafikverket

”Kulturen på Trafikverket ger mig motivation i det dagliga arbetet”

2024-06-18

Adnan Hatibovic började som projektingenjör på Trafikverket direkt efter examen. Nu bidrar han till att en del av Ostlänken, Nyköpings resecentrum, växer fram.

Som projektingenjör på Trafikverket bidrar Adnan Hatibovic till att färdigställa Nyköpings resecentrum. Projektet består av tre kilometer ny järnväg, två nya stationsbyggnader, plattformar, järnvägsbroar och gångförbindelser samt en ny busstation.

– Målet är att bygga ett nytt och modernt resecentrum för att vi ska kunna öka kapaciteten för framtidens tågtrafik. Det blir en lättillgänglig station där du enkelt kan byta trafikslag mellan tåg, buss och cykel, säger han och fortsätter:

– Nyköpings resecentrum är en del av Ostlänken som är en 16 mil lång järnväg mellan Järna och Linköping.

Adnan Hatibovic

Titel: Projektingenjör.

Utbildning (skola och examensår): Samhällsplanerare, Stockholms universitet, examen 2022.

Fritidsintresse: ”Jag gillar att vara ute i naturen och fiske är ett stort intresse. Nävsjön utanför Nyköping är ett trevligt fiskeområde.”

Hur kom du in i din roll?

– jag började januari 2023 och fick möjlighet att gå ett utvecklingsprogram för projektingenjörer, med flera utbildningstillfällen under mitt första år. Programmet gav en bra ingång till Trafikverket som organisation och till min roll, och gav mig goda förutsättningar att lyckas framöver.

Vad innebär din roll?

– Som projektingenjör stöttar jag projektledarna och bidrar till att projektet drivs framåt. Vårt gemensamma huvudsyfte är att se till att projektet genomförs till rätt kostnad, i rätt tid och med rätt innehåll. Det är en givande och utmanande roll. Vi har ett stort ansvar som beställarorganisation och därmed också stora möjligheter att bidra till samhällets utveckling.

”Det är givande, och utmanande också.”

Vad har du för utmaningar i din roll?

– Det projekt jag arbetar i är komplext och därför har vi många utmaningar i det dagliga arbetet. Vi ska bygga ett nytt resecentrum i en driftsatt järnvägsanläggning och station vilket ställer stora krav på en god planering och omfattande förberedelse så att resenärerna påverkas så lite som möjligt. Det finns många intressenter och vi bygger mitt i en stadsmiljö, en stor utmaning som verkligen testar oss.

Vad är det bästa med att arbeta på Trafikverket?

– Trafikverket jobbar aktivt med att stötta medarbetarna i kompetensutveckling. Är du ambitiös och vill utvecklas så planerar du din väg framåt tillsammans med din närmaste chef. Trafikverket är en stor organisation med många olika befattningar och det finns goda möjligheter att utvecklas och ta nya roller.

Hur upplever du kulturen?

– Den ger mig mycket energi och motivation i det dagliga arbetet. Alla är hjälpsamma och delar med sig av sin kunskap och stora erfarenhet. På så sätt kommer du snabbt in i din roll, utvecklas och bidrar till samhällsutvecklingen.

Text: Tina Lindström Carlsson

Trafikverket

Resor och transporter är en stor del av vår vardag. Trafikverket arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. Vi bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Tillsammans med andra aktörer kan vi tänka vidare och underlätta livet i hela Sverige. Ett närmare Sverige där alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Dela det här inlägget

Trafikverket Placeringar

Civilingenjör

Högskoleingenjör

Artiklar du kanske gillar:

Fotograf: Patrik Lundin
Trafikverket
”Det vi bygger kommer att underlätta för många människor”
Läs mer
Klara Mattsson, Trafikverket
Trafikverket
”Det är som en lyxig introduktion till Trafikverket”
Läs mer
Trafikverket
”Om man tänker sig en graf så går min utvecklingskurva spikrakt uppåt”
Läs mer
Trafikverket
”Man känner sig uppskattad, trygg och glad när man kommer till jobbet”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
5 gyllene regler när du skapar ditt personliga varumärke

Ett personligt varumärke är både bra och nödvändigt att ha för att sticka ut när du söker jobb eller startar ditt eget företag.

Läs mer
Din karriär
”Svenska innovativa bolag klättrar på listan”

Spännande insikter i årets undersökning.

Läs mer
Din karriär
Delta i Universums undersökning!

Är du en Ledare, en Entreprenör eller en Jägare? Genom Universums karriärtest får du reda på vilken karriärtyp du är och vilka arbetsgivare som passar din profil.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer