Data IT

PostNord

”Mina chefer har tagit vara på mina styrkor och pushat mig”

2022-06-01

Lästid ca 2 min

Niki Addibpour står utomhus med grönska i bakgrunden.

Foto: Patrik Lundin

Niki Addibpours intresse för människor ledde henne från utvecklare till Scrum Master på PostNord.

Sommaren 2019 började Niki Addibpour som utvecklare på PostNord. Nu är hon Scrum Master för ett team med medarbetare från Sverige och Indien.
– Jag jobbade inom socialt arbete tidigare och utbildade mig inom it för att det är en bra bransch och för att världen digitaliseras. PostNord valde jag för att det var tryggt att börja på ett företag som jag kände väl till. Mina chefer har tagit vara på mina styrkor och jag har en roll som passar mig riktigt bra.

Niki Addibpour

Titel: Scrum Master.

Utbildning: Fil. kand. inom data och systemvetenskap, Stockholms universitet, 2019.

Vad ger dig energi? ”Vi jobbar många timmar i veckan och jag får otroligt mycket energi av att se människor glada under arbetstid.”

Hur var början av din karriär på PostNord?

– Jag upptäckte snabbt att mitt intresse inte var att sitta fokuserad och koda. Jag ville vara ute bland människor och lyssna på vad användarna har för krav och hur de uppfattar och upplever systemen. Det noterade min chef och jag fick testa en roll som UX-researcher där man jobbar med just användarupplevelsen. Därefter tyckte min chef att jag skulle passa som Scrum Master, en roll
som jag nu har haft i drygt ett år.

Vad innebär din nuvarande roll?

– Majoriteten av vårt team sitter i Indien och jag ser mig som en stöttepelare. Jag sköter kommunikationen i teamet och med andra grupper som vi är beroende av. Det är viktigt att ha koll på hur alla mår och vilka styrkor varje gruppmedlem har – mycket handlar om teamanda. Utvecklarna vet bäst hur de ska utföra arbetet och jag är där för att coacha dem på bästa sätt.

”Det digitala möjliggör samarbete mellan människor med hög kompetens över hela världen”

Hur är det att stötta teamet på distans?

– Det blir mer jämställt när alla sitter digitalt och det är socialt och involverande. När vi ser varandra på video varje dag så ser du till exempel om någon ser lite trött ut och du kan fråga hur de mår. När någon skrattar får det andra att skratta. Det digitala möjliggör samarbete mellan människor med hög kompetens över hela världen.

Vad gör dig stolt över din arbetsgivare?

– Vårt mål är att ha fossilfria transporter till 2030. Det känns bra att PostNord jobbar för att minska koldioxidutsläppen. Vi fick nyligen en utmärkelse av Financial Times som ett av 400 företag i Europa som leder vägen mot en koldioxidsnål ekonomi.

Nikis 3 tips inför digitala teamträffar:

1. Digitala möten öppnar upp för att samla kompetens från hela världen.
2. Ha på kameran och mikrofonen – det ger mer om ni ser varandra på video varje dag.
3. Ta dig tid att prata om hur medarbetarna mår.

Text: Tina Lindström Carlsson

PostNord

Vi gör vardagen enklare. PostNord är ledande inom paket- och logistiktjänster till, från och inom Norden. Vi säkerställer postservicen till alla privatpersoner och företag i Sverige och Danmark oavsett var de bor och verkar. PostNord kopplar ihop företag, myndigheter och privatpersoner och möjliggör affärer, handel och kommunikation i Norden. Genom vår expertis och ett starkt distributionsnät utvecklar vi förutsättningarna för morgondagens e-handel, distribution, logistik och kommunikation i Norden. 2022 hade koncernen cirka 26 300 anställda och en omsättning på 40,2 miljarder SEK. Läs mer www.postnord.se

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

PostNord
”Att våga testa något nytt gör att du växer som person”
Läs mer
PostNord
”Med all konkurrens måste PostNord ständigt driva innovation”
Läs mer
PostNord
”Här laddar jag och får en energiboost av mina kollegor”
Läs mer
PostNord
”Vi måste vara snabbfotade och ständigt tänka nytt”
Läs mer

Din karriär:

Krönika
”Säkerhet lockar i en stormig omvärld”

Hög framtida lön, säker anställning och goda referenser – de topp tre främsta parametrarna för studenter när de väljer arbetsgivare är samma som de senaste åren. Man vill ha trygghet och säkerhet i en stormig omvärld men också veta att man i framtiden ska kunna få en bra inkomst.

Läs mer
Din karriär
Så här imponerar du på rekryteraren

Hur förbereder du dig på bästa sätt inför en jobbintervju?Rekryteringskonsulten ger sina bästa tips om hur du imponerar på rekryteraren – innan, under och efter intervjun.

Läs mer
Din karriär
Vilken karriärprofil är du?

Med hjälp av resultaten från Universums karriärtest har man tagit fram fem olika karriärprofiler: Go-Getter, Globe-Trotter, Ground-Breaker, Change-Maker och Balance-Seeker.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer