Data/IT

Sigma

”Vi är entreprenörsdrivna och utvecklar framtidens lösningar”

2020-03-03

Text: Eva Rydinger

Foto: André de Loisted

Lund 190823
Johan Hallberg och Kristina Olsson på Sigma.
Foto: André de Loisted

#45

Data/IT

Spetskompetens och laganda håller passionen levande på Sigma Technology.

Passion, handlingskraft och laganda – det är teknik- och konsultföretaget Sigma Technologys tre bärande hörnstenar. Här arbetar Kristina Olsson som technical editor och projektledare och Johan Hallberg som IT-projektledare. Båda sökte sig till Sigma för att rollen som konsult ger stora utvecklingsmöjligheter, och dessutom kunskap inom andra branscher:
– Sigma är entreprenörsdrivna och här får jag gehör för mina idéer. Vi utvecklar framtiden och framtidens lösningar, säger Johan Hallberg

Kristina Olsson

Titel: Projektledare/Technical Editor.
Utbildning: Fil mag engelska, Lunds universitet, examensår 2004.
Vilket råd hade du velat ge dig själv när du var ny
på jobbet? ”Stanna upp ibland och njut av att få lära dig
nytt, träffa nya människor och bidra med din kunskap.”

Johan Hallberg

Titel: IT-projektledare.
Utbildning: Utvecklingsingenjör, Högskolan i Halmstad, examensår 2009.
Vilken mentor skulle du vilja ha? ”Richard Branson eller Petter Stor­dalen. De har samma inställning som jag, att det ska vara kul att jobba. De är också drivna, innovativa och sociala.”

Är passion viktigt för att skapa framgång?

– Att känna passion för sitt arbete gör helt enkelt att det blir roligt. Jag drivs av att hitta lösningar på aktuella samhällsproblem och när en lösning är på plats är jag som allra gladast. När vi utvecklade ett rekryteringssystem för Sigma ville vi att alla skulle känna sig sedda genom hela processen – även de som inte fick tjänsten. Vår idé löste utmaningen och blev verklighet, säger Johan Hallberg.

Beskriv Sigmas laganda!

– Vi har en bra gemenskap och en positiv och engagerad Sigma-anda. Alla vill göra ett så bra jobb som möjligt. Förutom avdelningsmöten har vi också andra aktiviteter för att lära känna kollegor som vi annars inte träffar. Teamarbete är också viktigt här – vi utbyter mycket erfarenheter och sporras av varandra, säger Kristina Olsson.

Hur jobbar Sigma med mångfald och jämställdhetsfrågor?

– På Sigma är vi duktiga på de här frågorna. På Sigma Technologys företag inom produktinformation finns nästan lika många kvinnor som män och under förra året hade vi anställda från 40 olika länder här i Sverige. Det finns en förståelse och acceptans för att skillnader är viktigt – och det är också värderingar som jag själv delar, säger Kristina Olsson.

”Sigma är entreprenörsdrivna och här får jag gehör för mina idéer. Vi utvecklar framtiden och framtidens lösningar.”

Vilka utvecklingsmöjligheter finns det på Sigma?

– Vi har kontinuerliga möten med våra chefer som hela tiden checkar av mot uppsatta mål. Utveckling kan ske internt, men det finns också möjligheter att göra karriär utomlands. Nu är jag hemma på föräldraledighet,
vilket min chef har full förståelse för, och så snart jag är tillbaka ser jag fram emot alla nya spännande uppdrag som kommer, säger Johan Hallberg.

I din arbetsroll på Sigma – vad gör dig stolt?

– Jag är stolt över att jag kan hjälpa mina kunder att sälja sina produkter på flera marknader. När jag kan se resultatet av mitt engagemang – i deras framsteg – då har jag bidragit på ett bra sätt! säger Kristina Olsson.
– Varumärket Sigma talar för sig själv. Vi ligger i framkant och vi är ett positivt företag. Företaget står för allt de säger och jag har aldrig blivit besviken under mina tre år. Det är jag stolt över, avslutar
Johan Hallberg.

Sigma

Sigma Technology Group är en global leverantör av produktinformation, embedded & software design samt offshoreutveckling. Vi är experter med passion för teknik och information och vi sätter en stolthet i att alltid förbättra våra leveranser. Vår leveransfilosofi är ”Local Drive – Global Strength”, därför har vi kontor på många orter i världen för att vara nära våra kunder. Läs mer: sigmatechnology.com

Dela det här inlägget

Sigma Placeringar

Data/IT

Artiklar du kanske gillar:

Malin Hammarberg, Anthony Labbe Sigma sitter bredvid varandra och ler mot kameran.
Sigma
”Man känner att man har ett hem och inte bara är konsult”
Läs mer
Malin Hammarberg och Anthony Labbe i Sigmas ljusa lokaler.
Sigma
”Man känner att man har ett hem och inte bara är konsult”
Läs mer
Sigma
”Vi medarbetare får vara med och bygga upp bolagen”
Läs mer
Sigma
”Jag gillar att kunna göra punktinsatser på olika företag”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
Maximera studietiden för att bli attraktiv på arbetsmarknaden

Att ha rätt utbildning är inte längre tillräckligt för att få ditt drömjobb. Här är tre tips som kan ge dig som student ett försprång på arbetsmarknaden.

Läs mer
Din karriär
”Det handlar om att hitta sitt ‘varför’”

Han är nätverksexperten som har lyckats fixa jobb till nästan 500 personer. Entreprenören Michael Saliba tycker att företagen borde bli lite smartare när de ska anställa – och uppmanar unga i karriären att våga ställa de större frågorna.

Läs mer
Din karriär
Här är trenderna inom rekrytering

Vad letar rekryterarna efter och hur kan du utnyttja det till din fördel för att få drömjobbet? Här är rekryteringsexperten Linus Zackrissons bästa tips.

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer