Data IT

Trygg-Hansa

”Vi är ett jämställt bolag där alla kan vara sig själva”

2024-06-20

Malmö 231122
Nicki Lindberg på Trygg Hansa.
Foto: André de Loisted

Nicki Lindberg trivs i sin roll som teamledare inom it-organisationen på Trygg-Hansa.

Sedan Nicki Lindberg började på Trygg-Hansa 2016 har hon bland annat utvecklat sina ledaregenskaper. Idag leder hon ett team med systemägare inom företagets itorganisation.

 

– Det finns många möjligheter att växa och utvecklas och mycket spännande att göra. Trygg-Hansa är ett välkänt varumärke och ett stabilt bolag som utstrålar trygghet vilket jag letade efter när jag sökte jobb. Allas bidrag till helheten är värt något och uppmärksammas, säger hon.

Nicki Lindberg

Titel: Head of Application Management.

 

Vad gör du helst när du är ledig? ”Just nu läser jag enskilda kurser och driver Techella Malmö, ett nätverk för kvinnor och ickebinära i Malmö tillsammans med två vänner.”

Nickis första roll på Trygg-Hansa innebar uppgifter som riskvärdering och prissättning. Efter ett par år sökte hon och fick en roll inom it, och sedan dess har hon fortsatt att utvecklas inom it-organisationen. Idag leder hon ett team med systemägare.

 

– I min roll ingår allt från personalansvar till att stötta operativt i vissa av våra projekt och tekniska förflyttningar. Alla som jobbar hos oss blir sedda och hörda, vilket gör att det är en trevlig och intressant arbetsplats där vi utvecklas tillsammans.

Trygg-Hansa digitaliserar och utvecklar ständigt nya tekniska lösningar för att hjälpa kunderna på bästa sätt och förenkla för medarbetarna. Just nu gör företaget insatser för att tydligare positionera sig som en arbetsgivare inom tech och it.

 

– Det gör vi bland annat genom att delta på teknikmässor där vi berättar att vi gör långt mer än att sälja försäkringar och reglera skador. Inom it och tech sker det snabba och ständiga förändringar. Då är det skönt att vara på en trygg arbetsplats med stabila arbetsformer, säger Nicki.

Malmö 231122
Nicki Lindberg på Trygg Hansa.
Foto: André de Loisted

”Alla som jobbar hos oss blir sedda och hörda, vilket gör att det är en trevlig och intressant arbetsplats där vi utvecklas tillsammans.”

Runt 2 300 personer på 14 orter i landet arbetar på Trygg-Hansa. Företaget jobbar aktivt med att främja hälsa, engagemang och jämställdhet.

 

– Här finns en stark samhörighet. Man känner sig aldrig ensam, vi finns där för varandra och hittar bästa möjliga lösningar tillsammans. Vi är ett jämställt bolag där alla är välkomna och kan vara sig själva. Det är något som ligger mig extra varmt om hjärtat och ett stort skäl till att jag har valt att jobba på just Trygg-Hansa, säger Nicki.

Text: TINA LINDSTRÖM CARLSSON

Trygg-Hansa

Trygg-Hansa har gjort skillnad i människors liv sedan 1828 och är i dag en del av Tryg-koncernen, Skandinaviens största sakförsäkringsbolag. Som medarbetare på Trygg-Hansa arbetar du tillsammans med 7 500 engagerade kollegor över hela Tryg-koncernen i Sverige, Norge och Danmark. Just nu söker vi medarbetare med olika kompetenser: IT-specialister, försäkringsrådgivare, skadereglerare, med mera.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Trygg-Hansa
”När jag ser hur lösningarna används blir jag extra stolt”
Läs mer
Trygg-Hansa
Engagemang och utveckling viktigt för Trygg-Hansa
Läs mer
Samsung
”På en dag kan jag hålla på med flera olika projekt”
Läs mer
Tietoevry
”Det är en dynamisk arbetsplats där inget är hugget i sten”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
5 gyllene regler när du skapar ditt personliga varumärke

Ett personligt varumärke är både bra och nödvändigt att ha för att sticka ut när du söker jobb eller startar ditt eget företag.

Läs mer
Din karriär
Mekanismerna bakom personlighetstesten

I dag är personlighetstester snarare regel än undantag vid rekrytering. Varför är de så populära?

Läs mer
Din karriär
Första hjälpen-guide för nya traineer

Hur kommer man in på bästa sätt på en ny avdelning och tar plats som trainee?

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer