Data/IT

Trygg-Hansa

Engagemang och utveckling viktigt för Trygg-Hansa

2022-06-07

Lästid ca 2 min

Data/IT

Utmanare loggaUtmanare
Arbetsgivarna som tagit upp jakten på topplaceringarna.

Foto: Felicia Yllenius

Trygg-Hansa har gjort skillnad i människors liv sedan 1828 och strävar ständigt efter att bli bättre – internt och externt.

Trygg-Hansa ingår i Skandinaviens största skadeförsäkringsbolag. Eva Boström är koncernens HR-direktör för verksamheten som finns i Sverige, Norge och Danmark.
– Jag brinner för ledarskap och att bidra till att förädla potentialen hos våra medarbetare och ledare, säger Eva och fortsätter:
– Jag och mina duktiga medarbetare inom HR arbetar tillsammans med verksamheten så att vi med vår kunskap och expertis kan bidra där behoven finns.

Eva Boström

Titel: HR-direktör.

Utbildning: Civilekonom, Stockholms universitet, examen 1993.

Smultronställe: ”Mitt lantställe på Söderslätt i Skåne nära åkrar, himmel och hav. Att vara där är en lisa för själen.”

Ett starkt samhällsengagemang

Många förknippar Trygg-Hansa med livbojen. I dag finns det runt 80 000 livbojar över hela Sverige och de räddar i genomsnitt 14 liv per år.
– På Trygg-Hansa är vi otroligt stolta över vårt varumärke och vad det står för. Vi har byggt en stark kultur som utgår från våra värderingar och det löfte vi ger till våra kunder, säger Eva.

Försäkringsbolaget gör sedan länge insatser för förebyggande av psykisk ohälsa bland unga. De samarbetar exempelvis med BRIS och är partner till Avicii Arena i Stockholm.
– Medarbetarnas välmående är en röd tråd i Trygg-Hansas dagliga arbete. Och vi har haft extra fokus på den mentala hälsan under coronapandemin, något som vi både månar om hos oss själva såväl som för samhället i stort, säger Eva.

Intern karriärutveckling

Jämställdhet och mångfald står också högt på agendan för Trygg-Hansa och det syns i statistiken.
– Vi är stolta över att vi rankas som ett av de mest jämställda bolagen inom finansbranschen, det har vi jobbat hårt för. Dessutom är 44 procent av alla våra medarbetare kvinnor och 48 procent av dem har ledarroller, säger Eva och fortsätter:
– Vi är måna om att upplevas som att vi ständigt vill utvecklas, och i det är nära dialog mellan ledare och medarbetare med tydliga förväntningar och mål centralt. Vi har ett starkt internt engagemang och lyckas också förmedla det mot våra kunder.

En lärandekultur

Trygg-Hansas strategi är att bli det ledande digitala försäkringsbolaget. Det är också en viktig ledstjärna internt. Precis innan coronapandemin lanserades
exempelvis deras digitala läroplattform.
– Vi har lyckats utveckla ett helt nytt digitalt koncept för lärande i nära samarbete med kollegor i verksamheten och inom HR. I dag har vi ett fullskaligt digitalt koncept för onboarding av nya medarbetare. Jag är imponerad över hur väl vi har lyckats och hur jag nu ser verksamheterna förädla detta vidare.

Text: Tina Lindström Carlsson

Trygg-Hansa

Trygg-Hansa har hjälpt och underlättat för människor i nära 200 år, möjliggjort för våra kunder att leva fullt ut och hjälpt till att återuppbygga tillvaron när något har hänt. Vi söker medarbetare med olika bakgrund och kompetens: säljare, servicemedarbetare, jurister, ingenjörer, IT-specialister med mera. Vi har runt 1 700 medarbetare på 30 orter i landet och ingår sedan 2007 i internationella RSA Group – en av världens ledande försäkringskoncerner.

Dela det här inlägget

Artiklar du kanske gillar:

Samsung
”Vi kommer att vara en drivande aktör inom Internet of Things”
Läs mer
Vattenfall
”Vattenfalls drivkraft att förändra är så oerhört inspirerande”
Läs mer
FRA
Ett uppdrag som kräver de bästa
Läs mer
Sigma
”Vi medarbetare får vara med och bygga upp bolagen”
Läs mer

Din karriär:

Din karriär
”Det handlar om att hitta sitt ‘varför’”

Han är nätverksexperten som har lyckats fixa jobb till nästan 500 personer. Entreprenören Michael Saliba tycker att företagen borde bli lite smartare när de ska anställa – och uppmanar unga i karriären att våga ställa de större frågorna.

Läs mer
Din karriär
Så blir du headhuntad

Den största rädslan för många nyutexaminerade är att inte få jobb. Och att få drömjobbet är ännu svårare. Men faktum är att det finns en viss yrkesgrupp som kan göra ditt sökande betydligt enklare – headhunters.

Läs mer
Din karriär
Så viktigt är ditt personliga varumärke

Ett starkt personligt varumärke kan vara vägen till en lyckad ”livskarriär".

Läs mer
Om undersökningen
Om vår undersökning

Vill du veta mer om hur vi samlar in data för vår undersökning? Klicka här.

Läs mer